stoffen en kleurentrends trouwpak najaar winter 2022 e1660894134364 | Michael & Giso

De kleuren- en stoffentrends voor komend najaar

Wilden jullie niet tussen alle zomer bruiloften gepropt worden en hebben jullie gekozen voor een off season wedding? Dan is het nu de hoogste tijd om je te oriënteren op jouw trouwpak! Ik kan mij voorstellen dat het een beetje gek voelt om je met hogere temperaturen al te oriënteren op een warme outfit, daarom breng ik je in deze blog alvast wat meer in de najaarssferen. Alle kleur- en stoffentrends die we gegarandeerd terug gaan zien deze winter, komen aan bod. En ik geef alvast een tipje van de sluier: trouwmode en gewone mode liggen dit jaar dichter bij elkaar dan ooit!

Stoffen

Droog vs. natte stoffen

Het klinkt misschien gek, maar er is een verschil tussen droge en natte stoffen. Vanuit de haute couture zien we dat droge stoffen de boventoon voeren. Droge stoffen voelen over het algemeen wat grover, stroever en ruwer aan. Deze stoffen creëren een stoere en aardse uitstraling. De stoffen van Holland & Sherry bieden je genoeg opties als je op zoek bent naar een droge stof voor je trouwpak. Natte stoffen daarentegen zien we juist meer terug in het straatbeeld. Deze stoffen zijn een stuk zachter en dichter, en vallen vaak soepeler. Veel mensen vinden dit fijner en comfortabeler dragen, bovendien creëren deze stoffen een zachtere uitstraling. Voor de nattere stoffen kun je beter het stoffenboek Skyfall van Drago erbij pakken. Ik ben liefhebber van de 100% wollen stoffen uit deze bunch. 

droge stof trouwpak driedelig donkergroen e1660894126710 | Michael & Giso
driedelig trouwpak donkergroen winter bruidegom e1660894151869 | Michael & Giso

Flannel

Flannel is misschien wel de meest bekende winterstof voor een trouwpak. Een flannel stof is een opgeruwde, dikke wollen stof. Het oogt super winters en zo voelt het ook aan. Naast het warme karakter, draagt flannel erg comfortabel en flexibel. Qua uitstraling zit er een soort diepte in de stof, waardoor deze niet te glad oogt. Niet zo verrassend dus dat een flannel stof de perfecte keuze is voor jouw winterse trouwpak!

 

Corduroy

Corduroy, beter bekend als ribstof, is ook een terugkerende favoriet. De stof past helemaal bij de trends die we in de herenmode terugzien. Corduroy is een duurzame, stevige stof met een vintage karakter. Het klassieke imago in combinatie met de warme uitstraling, maakt corduroy dé ultieme stof voor jouw trouwpak deze winter. Vooral een aanrader als je in een kasteel of chateau het jawoord geeft!

corduroy tweedelig trouwpak winters najaar bruiloft e1660894143712 | Michael & Giso
corduroy maatpak trouwen bruiloft winter e1660894160748 | Michael & Giso

Kleuren

Groen 

‘Groen is het nieuwe blauw’, wordt al een tijdje gezegd en daar is niks aan gelogen want dit zien wij de afgelopen jaren zeker terug in onze boutiques. Ik verwacht dat dit nog even zo blijft. Groen is namelijk een veelzijdige kleur; van pastelgroen tot olijfgroen, voor iedere bruiloft is er wel een passende tint. Voor de winter zou ik niet zo snel een pastelgroen trouwpak adviseren. Een donkergroen trouwpak is voor het najaar een meer passende keuze. Met de juiste accessoires en misschien wel een contrasterend vest stijl jij jouw donkergroene trouwpak helemaal af!

winter wedding driedelig groen trouwpak e1660894170315 | Michael & Giso

Aardetinten

Het zal je niet ontgaan zijn, maar ook deze winter zijn aardetinten weer enorm populair onder bruidegoms. En dat is ook niet zo verrassend, want bij het najaar denk je al snel aan verkleurde bladeren en kastanjes. Het bruine kleurenpalet fungeert daarom als basis en wordt aangevuld met kleuren als curry, burnt orange en zandkleuren. Op deze manier past jouw trouwpak perfect bij de winterse sfeer van jullie off-season wedding. Zowel in een bosrijke omgeving als bij een statig kasteel kun je goed uit de voeten met aardetinten voor je trouwpak.

aardetinten curry trouwpak the dylan e1660894179531 | Michael & Giso
the dylan trouwpak bijzonder aardetinten tweedelig das e1660894189487 | Michael & Giso

Nieuwe kleuren

Tenslotte doen nog een paar nieuwe kleuren hun intrede komend najaar. Burgundy, wijnrood, off-white en zacht grijs kwamen veelvuldig terug tijdens Fashion Week en zullen dus ook vaker gespot worden voor een trouwpak. Wil je echt meegaan met de laatste trends tijdens jouw bruiloft? Kies dan zeker één van deze kleuren. Wanneer je wilt opvallen kun je ook voor een patroon kiezen. Denk hierbij aan een pied-de-poule patroon of een Prince of Wales ruit, die zijn erg veelzijdig en ontzettend tijdloos.

burgundy rood bruin trouwpak groom bruidegom inspiratie e1660894198523 | Michael & Giso

Ben jij nog op zoek naar een stijlvol trouwpak dat helemaal in lijn is met de laatste trends? Kom dan eens vrijblijvend kennismaken bij Michael & Giso. Onze tailors geven je graag advies over jouw ultieme trouwpak. Omdat wij trouwpakken op maat maken kunnen wij de gehele trouwoutfit op jouw wensen afstemmen. Plan online gemakkelijk een afspraak in!