waistcoat blauw bruine ruit hoed vintage | Michael & Giso

Een trouwpak in vintage stijl

Ieder jaar zien we trends komen en gaan, zo ook op het gebied van trouwpakken. Dit jaar is de vintage stijl niet meer weg te denken uit het modebeeld. Maar hoe krijgt jouw trouwpak nu die uitgesproken vintage look, zonder oubollig te worden? In deze blog leg ik je het een en ander uit over deze stijl en hoe jij jouw trouwpak hiernaar stijlt. 

De kleuren en stoffen

Kleuren die veel terugkomen op een vintage wedding zijn aarde- en roodtinten, zoals burnt orange, donkerbruin en bordeaux rood. Dit zijn wat herfstachtige kleuren die perfect matchen met het thema vintage. Ga je in de zomer trouwen in deze geliefde vintage stijl? Kies dan voor een lichte aarde tint of voor een grove ruit . 

Wat betreft de stofkeuze heb je verschillende mogelijkheden. Wanneer je in de winter trouwt kun je bijvoorbeeld kiezen voor een volle, wollen stof, zoals flannel of tweed. Deze stoffen zijn warm en hebben een vintage look. Als je in de zomer het jawoord geeft dan kun je prima kiezen voor een linnen pak. Linnen is een luchtige stof, die er wat grover uitziet en een natuurlijke structuur in zich heeft. De perfecte stof voor een zomerse vintage wedding. Als jij geen fan bent van linnen, kies dan voor een blend met wol om de kreuk te verminderen of kies voor een 100% katoenen pak. Doordat katoen ook een matte stof is past dit perfect bij het thema.

double breated pak burnt orange

Patronen en wevingen

Wat betreft patronen passen ruiten erg goed bij een vintage thema. Je kunt deze in ton-sur-ton kleuren laten uitvoeren, of met één opvallende kleur draad ertussen. De kleur burnt orange is een voorbeeld van een mooie tegenhanger wanneer je het pak in bruintinten laat uitvoeren. Hierdoor wordt het vintage karakter benadrukt en creeer jij een subtiel opvallende look. Ook de weving in de stof kan nét dat extraatje geven aan je trouwpak. Een zichtbare visgraat weving is bijvoorbeeld een heel geliefde keuze om het vintage karakter in het trouwpak te benadrukken. 

bruidspaar bij zonsondergang

In to the details

Dan de details, een belangrijk, niet te missen onderdeel van de uitstraling van jouw vintage trouwpak. We beginnen met de fit. Een vintage pak heeft altijd een beetje een rechte fit, hierdoor vallen het jasje en de pantalon recht langs je lichaam. Dit uiteraard zonder dat het eruit ziet alsof het pak te ruim is, de pasvorm is altijd mooi aansluitend. De pantalon kun je afwerken met een bandplooi. Dit zijn plooien aan de bovenkant van de broek, zodat het wat ruimer en losser zit. 

Inspiration

Op de foto’s hieronder zie je een outfit die echt vintage uitstraalt. Er is gekozen voor enkel een pantalon en een vest in een blauwe kleur met een bruine ruit. Bij deze outfit zijn de traditionele accessoires achterwege gelaten, waardoor er een casual vintage look ontstaat.

vintage blauwe trousers bruine ruit | Michael & Giso
waistcoat blauw bruine ruit vintage | Michael & Giso
vintage trouwoutfit pantalon en waistcoat

Op de volgende foto’s zie je ook een look met alleen een vest en een pantalon. Deze look is afgestyled met bruine laarsjes wat een extra vintage tintje heeft. De kleurkeuze in combinatie met de ruit, stof en laarsjes maakt het een mooi geheel in de vintage stijl.

waistcoat ruit bruin zand vintage sil graan | Michael & Giso
trouwschoenen-voor-heren-laars
sil trouwpak vintage waistcoat ruit bruiloft | Michael & Giso

Als laatste dit mooie burnt orange pak. Ietsjes losser aangemeten met een straight fit pantalon. Door deze fit ziet het er wat ruimer uit en komt het al snel in de buurt van een vintage look. Daarnaast is het trouwpak gestyled met accessoires in dezelfde kleurtinten en draagt de groom een hoed waardoor het helemaal tiptop vintage is. 

bruin oranje burnt orange flannel herfst groom | Michael & Giso
kas trouwen vintage bruin burnt orange | Michael & Giso
bruin trouwpak herfst vintage detail | Michael & Giso

Mocht jij ook willen trouwen in een vintage stijl? Maak gerust een afspraak met een van onze tailors, zij helpen jou hier graag mee en weten precies wat jij wel en wat je minder goed kan dragen.

Michaël is een echte verbinder en is daarom altijd benieuwd naar jouw verhaal. Op basis van dat verhaal stelt hij een outfit voor je samen die aan al jouw wensen voldoet.