bruiloft italie boot bruid jurk bruidegom smoking pak | Michael & Giso

7 stijltips voor de huwelijksdag

Het is bijna zover: alles is tot in het detail geregeld en jullie zijn klaar voor de grote dag! Om jou de laatste zorgen rondom je trouwpak te ontnemen hebben we nog een aantal stijltips voor de huwelijksdag waar je van tevoren nog even bij stil moet staan voordat het moment dan écht daar is.

Stijltip 1: Oefen met het knopen van de das

Oefening baart kunst. Dit is dan ook een essentieel spreekwoord om mee te nemen voor je huwelijksdag. Waarschijnlijk weet je wel hoe je een das moet knopen, maar toch is het handig om dit nog een paar keer te oefenen. Op de dag zelf kan het namelijk zo zijn dat de zenuwen de overhand nemen en jij even niet meer weet waar je moet beginnen. Ben je bang er niet uit te komen? Laat de tailor je das dan voorstrikken tijdens de pick-up, dan hoef jij hem alleen nog aan te trekken.

stijltips voor de huwelijksdag: Stropdas knopen

Stijltip 2: Hang het pak op

Wanneer jij je trouwpak tijdens de pick-up mee naar huis neemt, zit deze in een pakhoes. Deze is essentieel voor de bescherming van je pak, maar ook om jouw outfit voor iedereen geheim te houden. Toch kun je bij thuiskomst het pak het beste uithangen, vooral als het nog eventjes duurt voordat de grote dag daar is. Door je pak uit de hoes te halen voorkom je kreuk en krijgt het pak ruimte om te ‘ademen’. Zorg ervoor dat het pak op een droge locatie hangt, uit de buurt van etensluchten of andere geuren die je niet in je trouwpak wilt hebben. 

Stijltip 3: Zit je schoenen in 

Als je nieuwe schoenen hebt gekocht bij je trouwpak wil je natuurlijk voorkomen dat je tijdens de huwelijksdag pijnlijke voeten krijgt. Inlopen is ook zonde, want dan gaat de nieuwigheid ervan af. Daarom is onze tip altijd: zit je schoenen in. Ben je een dag thuis aan het werk? Trek je trouwschoenen aan terwijl je achter je bureau zit. Door de schoenen in te zitten, slijten ze niet maar vormt de schoen zich al wel een beetje naar je voet.

Loafers voorbereiding Trouwdag

Stijltip 4: Vervoer je pak voorzichtig

Kleed jij je ergens anders om dan thuis of word je door je partner op een andere locatie opgehaald? Zorg er dan voor dat jij je omkleedt op de plek waar je wordt opgehaald. Het is zonde als jij in je trouwpak in de auto bent gestapt en het pak daarom op moment supreme al lichte kreukjes bevat. Als jij je gaat omkleden op een andere locatie, neem je trouwpak dan mee in de pakhoes op een hanger. Vaak heb je in de auto speciale greepjes waar je de hanger aan kunt ophangen. Trouwen jullie in het buitenland? Zorg er dan voor dat jij je pak als handbagage meeneemt en nooit als ruimbagage! In het ruim van een vliegtuig is de luchtdruk anders waardoor het pak er gegarandeerd gekreukeld uitkomt. 

Stijltip 5: Back-up plan 

Een back-up plan een een van de belangrijkste stijltips voor de huwelijksdag. Een goede voorbereiding is namelijk het halve werk. Zorg er daarom voor dat voor je huwelijksdag alles al netjes klaar ligt, zodat je niet voor onverwachte verrassingen kan komen te staan. Het is prettig om ook een aantal back-up items mee te nemen. Denk bijvoorbeeld aan een extra overhemd. Dit is niet alleen handig voor ongelukjes, maar ook prettig om ‘s avonds aan te trekken tijdens het diner of het feest. Zo ga je fris de avond in. Ook een extra paar comfortabele schoenen raad ik zeker aan. Je wilt je avond natuurlijk niet laten verpesten door zere voeten of vervelende blaren. Dan natuurlijk nog de opfrisser. Het is waarschijnlijk niet het eerste waar je als man aan denkt, maar zeker een must-do. Waar vrouwen hun gehele make-up tas overal mee naartoe nemen is dit hét moment om dit voor jezelf ook op orde te hebben. Zorg ervoor dat je een toilettas klaar hebt staan met deo, parfum, haarproducten, een tandenborstel en tandpasta. Zo kun jij je gedurende de dag op ieder gewenst moment even opfrissen.

Proosten op het bruidpaar

Stijltip 6: Check of alles goed zit

De grote dag komt steeds dichterbij, dus alles moet helemaal in orde zijn. Om ervoor te zorgen dat jij er uitziet om door een ringetje te halen, geven wij jou nog een aantal laatste stijltips voor de huwelijksdag. Good luck!

  • Zorg dat de kraag van jouw overhemd onder de kraag van je jasje en het vest valt.
  • Wat betreft de knopen van je jasje; ga je staan, doe je de bovenste sluitknoop dicht. Ga je zitten; dan doe je de sluitknoop open.
  • De mouwen van je overhemd komen altijd 1 tot 2 centimeter onder de mouwen van het jasje vandaan. Hierdoor worden de eventuele manchetknopen ook beter zichtbaar.
  • Zorg dat alles recht zit en de naden op de juiste plekken zitten
  • Laat alles nog een keer extra checken door iemand anders. In de spiegel zie je niet alles en het is toch handig als iemand de achterkant ook even voor je kan checken.
  • Neem een pluisjesroller mee. Pluisjes of stof op je pak is het laatste dat je wil. Het is dus aan te raden om een roller bij je te hebben voor de laatste finishing touch.
  • Zorg voor een goed ondershirt, zoals een Noshirt. Een ondershirt voorkomt zichtbare zweetplekken en zorgt ervoor dat jouw overhemd mooi valt als je het jasje niet aan hebt. Extra detail: zorg ervoor dat het ondershirt niet te zien is onder je jasje of overhemd.
Voorbereiding en stijltips voor de huwelijksdag
blauw zomers jasje

Stijltip 7: Geniet en laat het los

Heb jij de voorbereidingen goed op orde, weet je wat de planning is voor jullie dag en ben je er helemaal klaar voor? Laat het dan ook los. Geniet van het moment samen met je geliefde. Zit je das even niet helemaal recht? Trek hem recht en maak je er verder zeker niet druk om. Je kunt eventueel aan de fotograaf vragen hierin een beetje mee te kijken. Zo voorkom je dat je bij het bekijken van de trouwfoto’s baalt omdat je er overal met een scheve das op staat. 

Als je de bovenstaande tips hanteert, heb je eigenlijk voor alles een back-up en ben je ervan verzekerd dat jouw bruiloft goed zal verlopen. Dus vertrouw daar ook op! 

Persoonlijke stijltips voor de huwelijksdag

Jouw tailor geeft je tijdens het afpassen van het trouwpak altijd persoonlijke stijltips voor de huwelijksdag. Heb je op de dag zelf nog vragen of kom je er niet uit? Stuur je tailor een bericht, bel naar een van onze winkels of neem contact met ons op via WhatsApp.