tips voor trouwen in het buitenland medina scaled e1660832772947 | Michael & Giso

Tips voor een bruiloft in het buitenland

Trouwen in Nederland en kans op regen? Liever niet! Veel bruidsparen geven daarom graag het jawoord op een zonnige bestemming. Wanneer de temperaturen oplopen wil jij er als bruidegom uiteraard alsnog luchtig en stijlvol uitzien op deze bijzondere dag. Maar wat kun je dan het beste aantrekken als je op een warme bestemming gaat trouwen? Dat vertel ik je graag in deze blog!

De stof van een zomers trouwpak

Linnen, katoen en wol zijn zeer geliefd voor een zomers trouwpak. Linnen geeft de ultieme zomerse uitstraling. Ik kan me voorstellen dat sommige grooms-to-be dit juist te informeel vinden overkomen voor hun bruiloft. Toch ligt het vaak aan de styling van het trouwpak en de locatie welke uitstraling jouw trouwpak krijgt. Bij wol denken mannen vaak aan een warme stof, maar de weving kan ervoor zorgen dat je toch luchtig voor het altaar verschijnt. Je kunt ook kiezen voor een wol en linnen blend voor de zomerse uitstraling. Wat we toch steeds vaker zien, is dat mannen voor een 100% pak gaan. Dat betekent dat ze bijvoorbeeld voor een 100% katoenen pak gaan. Naast dat linnen, katoen en wol natuurlijke stoffen zijn, is het ook heerlijk luchtig. Dat is natuurlijk precies wat je wilt op een zonnige bestemming.

 

zomers trouwpak strand bruin scaled e1660832848139 | Michael & Giso

De kleur van een zomers trouwpak

Wil jij helemaal in lijn met de laatste kleurentrends voor het altaar verschijnen? Kijk dan eens naar een monochrome outfit. Dat betekent dat je het pak in één tint uitvoert, dit mag dus ook met verschillende patronen of soorten stoffen! Zo creëer je een rustig geheel en past jouw outfit perfect bij jullie zomerse locatie.

Trouw je op het strand? Overweeg dan zeker een zandkleurig pak. Je blendt gegarandeerd in met de omgeving. Zandkleuren komen uit het bruine, eventueel grijze, kleurenpalet waarbij je van van licht tot donker kunt variëren. Kies hierbij voor een tweedelig pak en stijl het geheel af met een paar mooie loafers en een stropdas.

Ook gemêleerde stoffen zagen we vorig jaar al en dat zal ook nog even zo blijven. Je voegt hierbij verschillende stoffen samen en dit breng je tot één geheel. Vaak wordt deze stof verkregen met een witte toevoeging om de hardheid van de andere kleur te verminderen. Het leuke aan deze stof is dat je alle kanten op kunt gaan qua kleur, denk aan blauw, groen, bruin en grijs.

gemeleerd trouwpak blauw zomerse stof trends scaled e1660832793945 | Michael & Giso
trouwpak gemeleerd waistcoat tweedelig driedelig scaled e1660832838520 | Michael & Giso

Wil je meer over de laatste trends weten als het gaat om trouwpakken? Lees dan deze blog waarin ik je alles vertel over de laatste trends.

Tweedelig of driedelig?

Je denkt waarschijnlijk automatisch dat een tweedelig pak fijner is onder de zon, maar dat hoeft zeker niet het geval te zijn! Het ligt uiteindelijk voornamelijk aan de stof die je kiest en de fit hoe luchtig jouw trouwpak draagt. Bovendien kun je ervoor kiezen het jasje ongevoerd te laten, extra luchtig en toch driedelig! Past tweedelig meer bij jou? Overweeg dan ook zeker een combinatie van een pantalon en een vest. Kijk naar de locatie en jouw kledingstijl en laat je adviseren door een van onze tailors of dit iets is wat bij je past.

driedelig tweedelig vest waistcoat zomers trouwpak scaled e1660832824910 | Michael & Giso
trouwpak buitenland wedding trouwtips scaled e1660832865557 | Michael & Giso

Vervoeren van je trouwpak

Ga je met het vliegtuig naar de bestemming? Zorg er dan voor dat je een extra stoel boekt voor het pak. Door het luchtdrukverschil in het bagageruim kan het zijn dat jouw pak gaat kreuken en dat is wel het laatste wat je wilt. Als je bij ons geslaagd bent voor de ultieme trouwoutfit, krijg je ook een pakhoes mee. Het is belangrijk om deze te gebruiken, zowel om de outfit geheim te houden voor je aanstaande, maar ook zodat het pak netjes blijft!

Tip: Zoek van tevoren op waar je eventueel je pak kunt laten stomen op de bestemming van jullie huwelijk. Mocht jouw pak toch iets meer kreuken dan je had verwacht, heb je altijd een adres bij de hand.

vervoer trouwpak pakhoes buitenland trouwtips scaled e1660832782232 | Michael & Giso

Een extra overhemd 

Helaas ontkom je er op een warme bestemming niet aan dat je gaat zweten. Naast dat het handig is om deodorant en parfum mee te nemen, adviseren wij ook om een tweede of soms wel derde overhemd mee te nemen. Zo zit je tijdens het diner weer fris aan tafel of kun je zo de dansvloer op.

beige trouwpak zomers buitenland wedding e1660832804870 | Michael & Giso
bretels trouwoutfit overhemd op maat e1660832815647 | Michael & Giso

Wil jij graag advies krijgen over jouw ultieme trouwpak op maat? Dan ben je bij de tailors van Michael & Giso aan het juiste adres. Omdat wij alleen pakken op maat samenstellen, kunnen zij jouw pak volledig afstemmen op alle facetten van jullie zomerse bruiloft. Wellicht overweeg je meerdere outfits, ook daarvoor ben je bij onze tailors in de juiste handen. Voor meer inspiratie kun je gerust een kijkje in ons online magazine om inspiratie op te doen. Mocht je liever persoonlijk advies willen, raad ik aan om een vrijblijvende afspraak in te plannen!