Conscious chic liselore stap liselorestap.weddings 47 scaled e1660831493337 | Michael & Giso

De populaire kleuren en stoffen voor jouw trouwpak dit voorjaar

Bij Michael & Giso houden we klanten graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op gebied van trouwpakken. In deze blog gaan we dieper in op de populaire kleuren en stoffen voor jouw trouwpak dit voorjaar! Zo zullen we vooral rustige kleuren zoals pastel en zandkleuren terug gaan zien. Wat betreft stof worden gemêleerde en grovere structuren juist meer gekozen, en niet te vergeten voor de warmere dagen, onze all-time favourite: linnen! Benieuwd welke kleuren en stoffen bij jouw zomerse bruiloft passen? Dat lees je allemaal in deze blog.

Rustige kleuren

Een monochrome outfit is een look waarbij alle tinten uit hetzelfde kleurenpallet bij elkaar komen. Door de kleur van je trouwpak monochroom, ofwel in één tint te houden, houd je het geheel mooi rustig. Daarom past deze look perfect bij een minimalistische bruiloft. Denk bijvoorbeeld aan een micro wedding in een kasteel of landhuis. Ben je bang dat dit te eentonig is? Probeer dan te variëren met donkere en lichtere tonen in hetzelfde kleurenpalet. Of nog leuker, voeg een patroontje toe in dezelfde kleur. Hello stylish groom! 

De kleuren die we bij de monochrome trend terug gaan zien dit voorjaar zijn wit, beige, grijs en zwart. Kies je voor grijs of zwart? Overweeg dan zeker om in een smoking te trouwen, ontzettend feestelijk en helemaal in lijn met de laatste trends! 

Conscious chic liselore stap liselorestap.weddings 14 scaled e1660831470779 | Michael & Giso
Conscious chic liselore stap liselorestap.weddings 15 scaled e1660831480322 | Michael & Giso

Zandkleuren

Om een elegante en toch zomerse trouwoutfit te creëren, kun je dit voorjaar goed kiezen voor zandkleuren. Zandkleuren komen uit het bruine, eventueel grijze, kleurenpalet waarbij je van van licht tot donker kunt variëren. Lichte kleuren hebben vaak de voorkeur vanwege de zomerse uitstraling en natuurlijk vanwege de warmte. Deze kleuren stoten namelijk de warmte van de zon af; je koelt als het ware af. Wil je de zomerse sfeer helemaal doortrekken in jullie bruiloft? Dan is een beach wedding het perfecte trouwthema.

Kies bij een beach wedding bijvoorbeeld voor een tweedelig trouwpak. Mocht je voor een zandkleur gaan, blend je ook nog eens prachtig in de omgeving. Bovendien is dit ontzettend tijdloos; deze outfit kun je na de grote dag nog fantastisch doordragen!

WiandaBongenPhotography Coco Chique Styled Beach wedding Shoot 96 scaled e1660831541364 | Michael & Giso

Gemêleerd

Gemêleerde stoffen zagen we vorige jaar al veel voorbij komen en deze trend wordt ook in 2022 nog even doorgetrokken. Gemêleerde stoffen worden opgebouwd door diverse stoffen samen te brengen tot één stof. Vaak is dit met wit waardoor de hardheid van de kleur afzwakt. Eveneens zorgt het ervoor dat er meer diepte en body in je trouwpak ontstaat. Wanneer je voor een garden wedding kiest, blend je met een gemêleerde stof helemaal in de omgeving. Het fijne van gemêleerde stoffen is dat je qua kleur alle kanten op kunt, denk aan blauw, groen, grijs maar ook zeker bruin.

byjasminfotografie 186 scaled e1660831454487 | Michael & Giso
byjasminfotografie 135 scaled e1660831437790 | Michael & Giso

Grovere structuren

Trouwpakken met wat grovere structuren passen perfect bij een landelijk trouwthema. Grovere structuren worden vaak gebruikt bij een geruit pak waarin ook wat donkere kleuren terugkomen zoals oranje, bruin en groen. Mocht je dit toch te donker vinden in de zomer, kies er dan voor om dit te combineren op een lichte pantalon. Zo creëer je toch een zomerse look and feel voor je trouwoutfit. Wil je jouw zomerse trouwoutfit echt helemaal afmaken? Draag dan een elegante donkerbruine loafer onder je pak! 

StudioPhylicia campcollective 066 scaled e1660831510119 | Michael & Giso

Linnen

Linnen mag natuurlijk niet ontbreken in de zomer! Als je voor een linnen trouwpak kiest, kun je kiezen voor 100% linnen of voor een linnen blend. 100% linnen is ontzettend geliefd in de zomer omdat deze stof een erg luchtig karakter heeft. Wel zo handig als je op een warme zomerdag niet zwetend voor het altaar wilt verschijnen. Helaas is linnen ontzettend kreukgevoelig. Wanneer je linnen met bijvoorbeeld wol combineert, zal de stof van jouw trouwpak zichtbaar minder kreuken zonder dat het luchtige karakter verloren gaat. Niet zo verrassend dus dat een dergelijke blend een hele geliefde keuze is voor een zomers trouwpak!

Terredesetoiles Maike Simon TheSoukDepartment Agafay Desert Wedding 84 scaled e1660831526952 | Michael & Giso

Wil je meer weten over onze trouwpakken op maat of heb je specifieke vragen? Neem dan contact met ons op of maak een afspraak via onze website om alle mogelijkheden voor jouw trouwoutfit te bekijken.