Dresscode bruiloft

Top drie dresscodes bruiloft SS21

Het trouwseizoen staat weer voor de deur! Hoogstwaarschijnlijk een seizoen met een gouden randje. Tenminste, daar hopen we natuurlijk op. Dat dit het moment is dat we weer met iets meer mensen bij elkaar kunnen komen en samen veilig op de liefde kunnen toasten. De zomer van 2021 lijkt nog ver weg, maar als jullie elkaar dan het jawoord geven is dit hét moment om een aantal zaken op orde te brengen, waaronder de dresscode van de bruiloft. Wij lichten de dresscodes voor je bruiloft uit waarvan wij verwachten dat dit de top 3 dresscodes worden van komend trouwseizoen.

Garden elegance 

Laten we eerlijk zijn, de kans is natuurlijk aanwezig dat we deze zomer nog niet met een hele grote groep feest kunnen vieren. De dresscode garden elegance is de perfecte dresscode voor je bruiloft wanneer jullie het klein, maar wel feestelijk willen vieren. Hierbij is een pak voor gasten in ieder geval niet verplicht, maar een chique feestelijke outfit wel op zijn plaats. Een pantalon met overhemd is voor de mannelijke gasten een goede keuze. Als bruidegom kun je kiezen voor een tweedelig pak, bestaande uit een pantalon en een vest. Door het jasje in te ruilen voor een vest ontstaat er een extra zomerse, onderscheidende outfit. Liever een welbekend tweedelig pak? Kies dan voor de sprezzatura stijl, waarbij je verschillende stoffen op nonchalante – maar perfecte – wijze met elkaar combineert. Dit is een van de dresscodes op bruiloften die wij zeker deze zomer veel gaan zien. 

"De dresscode 'garden elegance' is de perfecte dresscode voor een klein, maar feestelijke bruiloft."

Vintage Chic dresscode bruiloft

Met de dresscode vintage chic voldoe je helemaal aan de trends die we in 2021 verwachten en nu al zien. Het mag allemaal wat losser, iets minder getailleerd en wat comfortabeler. Bij vintage chic kun jij heel goed een pantalon met bandplooi dragen gecombineerd met een overhemd met een mandarijn kraag en stoere boots eronder. Liever iets klassieker? Kies dan voor een driedelig pak in een aardetint. Heb je nog een klassieke hoed van je overgrootvader die je erbij kunt dragen? Dat is natuurlijk helemaal mooi om het vintage aspect terug te laten komen in je outfit. Dit kan overigens ook met een minder opvallend item, zoals manchetknopen of een pochet. 

vintage bruiloft

All Black (tie)

Steeds vaker kregen wij vorig jaar de vraag vanuit wedding planners en stylisten naar een all black outfit. Het is dan ook geen verrassing dat dit een populaire dresscode is in 2021. Dit gaat dan vooral om de dresscode voor de bruidegom. Je draagt hierbij een volledig zwart trouwpak, met zwarte schoenen en wanneer je all in wilt gaan ook een zwart overhemd. Het klinkt misschien wat heftig, maar als je het aanziet zie je direct dat het erg klassiek kan zijn. Natuurlijk is ook het thema black tie niet weg te denken. Een goede smoking, zwarte bowtie en lakschoenen zijn natuurlijk altijd goed bij een klassieke huwelijksdag. Een ding is zeker, met zwart zit je wel goed dit jaar. 

Tip van de tailor: kies altijd voor een tint die jou het beste staat. Maakt het harde zwart je bleek? Dan kun je misschien beter voor een stof kiezen die diep donkergrijs of heel donkerblauw is. Je wilt natuurlijk niet dat jij bleek oogt door het pak dat je draagt.