Linnen Trouwpak

Een linnen trouwpak

Een linnen trouwpak wordt door menig man gewaardeerd of gevreesd. Gewaardeerd vanwege het natuurlijke het lichte karakter die perfect past bij warm weer. Gevreesd vanwege de kreuk gevoeligheid. Ja, linnen is een natuurlijk product dat wat gevoeliger voor kreuk is. Als tailor zien we dit juist als charme van het natuurlijke materiaal. Het is een ideale stof voor een zomers trouwpak en ik licht graag uit waarom, zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken. 

  1. Het linnen trouwpak
    1. Een linnen trouwpak in de zomer
    2. De kenmerken van linnen
    3. Een linnen trouwpak combineren
    4. Kies voor een blend

Een linnen trouwpak in de zomer

Een linnen trouwpak is ideaal tijdens een zomerse huwelijksdag. De stof is ademend en heeft verkoelende eigenschappen. Daarnaast heeft het een antibacteriële werking en een natuurlijke uitstraling. Draag een linnen trouwpak twee- of driedelig, de keuze is helemaal aan jou. Ook tijdens een warme zomerdag hoef je niet bang te zijn dat je het in een driedelig linnen trouwpak snel te warm krijgt. Toch te warm, of extra ruimte nodig om te bewegen op de dansvloer? Trek het jasje uit en je hebt met een linnen vest toch nog een onderscheidend trouwpak aan. 

bruidspaar kus
blauw linnen pak op maat

De kenmerken van linnen 

Linnen is een waanzinnig sterke stof die al jarenlang een nuttige functie in de maatschappij heeft. Zo werd het vroeger ook gebruikt voor zeilen van schepen en zelfs het verbinden van wonden in het ziekenhuis. De stof is antibacterieel, anti-allergisch en heeft een duurzaam karakter. Het is gemaakt van vlasgaren en daarmee 100% natuurlijk. Een bekend kenmerk is natuurlijk de kreukgevoeligheid. Dat kunnen we niet ontkennen. Wanneer je dit wilt voorkomen kun je kiezen voor een blend, waarin linnen gecombineerd is met een andere vezel.  

Kies voor een blend 

Vind je een 100% linnen trouwpak nu iets te heftig? Ben je bang voor kreukels of wil je liever een stof die wat extra stretch bevat? Ga dan voor een blend met linnen. Een veel geziene combinatie is bijvoorbeeld linnen en wol. Voor een lichte glans en een feestelijke touch kun je ook kiezen voor een stof gemaakt van linnen, wol en zijde. Door het zijde ontstaat er een lichte glans die de stof iets klassieker maakt. Wil jij het juist modern houden en het doordragen na je huwelijksdag? Kies dan voor wol en linnen gemaakt van een open hopsack weving voor een extra zomerse touch. Deze weving maakt het trouwpak ook extra luchtig.

framboos roze linnen maatjas

Een linnen trouwpak combineren

Met een linnen trouwpak kun je zowel een moderne als een klassieke stijl neerzetten. De stof heeft een iets wat casual uitstraling, dus houdt hier rekening mee als jij voor klassiek wilt gaan. Als je voor een klassiek trouwpak met een linnen stof wilt gaan, is het verstandig om hierbij voor klassieke accessoires te kiezen. Zoals een ivoren das en pochet en de schoenen af te stemmen op de kleur van de knopen van het pak. Op deze manier ontstaat er een rustig, chique geheel. Wil jij liever een moderne uitstraling? Dan kun je voor een tweedelig trouwpak kiezen. Draag hieronder nette sneakers of een leren loafer en stijl het pak af met bijpassende accessoires, zoals bijvoorbeeld een strik en bretels.

Ben je benieuwd of een linnen trouwpak bij jouw wensen aansluit? Maak dan een afspraak in een van onze winkels. We adviseren je graag over de juiste keuze voor jouw trouwpak.