gardameer italie huwelijk maatpak zomer bruidspaar | Michael & Giso

Vijf tips voor de zoektocht naar het perfecte trouwpak

Alles is geregeld voor jullie huwelijksdags; je aanstaande heeft een outfit, de locatie is gekozen, decoratie is geregeld en de dresscode staat vermeld op de uitnodigingen. Niet geheel onbelangrijk: jouw trouwpak moet nog worden afgevinkt! Waar begin je? Met andere woorden: hoe ga je op zoek naar het perfecte trouwpak? In deze blog lees je alles over hoe jij je als bruidegom het beste kunt voorbereiden op deze zoektocht.

#1 Maak een moodboard

Jouw zoektocht begint natuurlijk bij jouw wensen. Kijk gerust op Instagram of Pinterest om te ontdekken wat jij mooi vindt voor jouw trouwpak. Het zal je verbazen hoeveel inspiratie je kunt vinden op dergelijke platforms. Van je trouwpak tot de aankleding van de locatie: sla de afbeeldingen op. Een goede voorbereiding is tenslotte het halve werk! Bovendien is het handig om minimaal 3 maanden voor de bruiloft een afspraak in te plannen. Zo heb je gegarandeerd genoeg tijd om in alle rust het perfecte trouwpak samen te stellen die volledig aansluit bij jouw wensen. 

 

661A7527 scaled e1660831174264 | Michael & Giso

Tip: vraag gratis ons online wedding magazine aan! Deze staat vol inspiratie voor de grote dag. Bovendien kun je ieder kwartaal gratis ons wedding webinar bijwonen, waarin de tailors van Michael & Giso onze werkwijze uitleggen, tips geven en natuurlijk al jouw prangende vragen beantwoorden.

#2 Sfeer van de trouwdag

Grote kans dat de locatie van jullie bruiloft al geboekt is. Bij het uitzoeken van jouw trouwpak kun je de locatie als goede inspiratiebron gebruiken. Trouw jij in een tuin en wil je niet wegvallen in de groene omgeving? Probeer dan eens te kijken naar pastelroze, -blauw of -geel. Wil je het geheel juist minimalistisch houden? Dan kun je beter kiezen voor een trouwpak in het zwarte, witte, grijze of bruine kleurenpalet. 

Als jullie een speciaal thema of zelfs dresscode willen doorvoeren op de grote dag, dan wil je natuurlijk dat jouw trouwpak daar naadloos op aansluit. Communiceer deze factoren zeker met een tailor, want dit is hele waardevolle input. Zo kan de tailor tot in de kleinste details een trouwpak samenstellen dat zowel bij jouw persoonlijkheid als bij jullie huwelijksdag past.

Pak Tuin de Lage Oorsprong memoriesbymarleen 55 scaled e1660831410483 | Michael & Giso

#3 Op elkaar afstemmen

Jouw aanstaande heeft natuurlijk ook een prachtige outfit uitgekozen, maar hoe stem je dit nu op elkaar af zonder dat je elkaars outfit hoeft te zien? Allereerst is het essentieel om de wittinten op elkaar af te stemmen. Als je voor verschillende wittinten hebt gekozen, kan één van de twee outfits namelijk geel uitslaan. Dat willen we natuurlijk niet! Daarnaast wil je dat de uitstraling van jullie outfits op elkaar afgestemd is, zodat jullie een geheel vormen op de huwelijksdag. Het is begrijpelijk dat je de outfit van je aanstaande nog niet wilt zien. Geen zorgen! Hier hebben wij bij Michael & Giso een hele speciale oplossing voor.

Wil jij graag dat jouw getuigen een outfit hebben die aansluit bij jouw trouwpak? Ook dat kan bij Michael & Giso. Tijdens de afspraak kun je je getuigen meenemen, dan kijken we samen naar een uniek pak dat perfect bij jouw trouwpak past. Wees gerust, jij steelt uiteraard de show die dag!

chateau neercanne liselore stap liselorestap.weddings 135 scaled e1660831214157 | Michael & Giso
chateau neercanne liselore stap liselorestap.weddings 56 scaled e1660831202218 | Michael & Giso

#4 Je trouwpak uitzoeken

Je hebt inspiratie opgedaan en je weet wat je wilt, maar toch word je overvallen door alle keuzes die je moet maken voor jouw trouwpak. Het uitzoeken van je trouwpak zou een feestje moeten zijn! Neem daarom gerust mensen mee die je volledig vertrouwt en jou heel goed kennen. Zo voel jij je alsnog op je gemak bij het maken van je keuzes en je hebt tegelijkertijd een persoonlijke hulplijn die je kunt raadplegen. Bedenk wel: hoe meer mensen, hoe meer meningen. Daarom adviseren wij om maximaal 3 gasten mee te nemen.

trouwen ruit trouwpak bruidsjurk gasten feest | Michael & Giso

#5 Accessoires

We zeggen het wel vaker: een pak maakt de man, maar de accessoires maken het helemaal af! Deze worden vaak vergeten. Daarom bepalen onze tailors samen met jou tijdens de eerste fit hoe we jouw trouwpak het beste kunnen afstijlen. Denk hierbij aan een pochet, een riem, das, strik, schoenen of zelfs sokken. Wij willen dat jij de deur uit loopt met een outfit die  klopt tot in de kleinste details.

DSC 8235 scaled e1660831365735 | Michael & Giso
DSC 8540 scaled e1660831379506 | Michael & Giso

Iets wijzer geworden over hoe jij je het beste kunt voorbereiden op een afspraak voor je trouwpak? Super! Wil je nog meer weten over de werkwijze van Michael & Giso? Neem dan gerust een kijkje op onze website of plan meteen vrijblijvend een afspraak in met één van onze ervaren tailors.