trouwen in de natuur

Gastblog – Ga jij trouwen in 2021? Neem deze tips ter harte!

Yes, jij hebt een prachtig jaar in het vooruitzicht! Want jij en je verloofde stappen in het huwelijksbootje. Hierdoor gaat 2021 jullie jaar worden en om er voor te zorgen dat jullie huwelijksbootje niet onderdompelt, heeft weddingplanner Kim Arts een aantal tips.

Plan A, plan B, plan C(orona)

Om maar meteen met het minder goede nieuws te beginnen, het coronavirus is helaas nog steeds niet van het toneel verdwenen. Het is dan ook goed om een plan achter de hand te hebben voor het geval corona nog steeds aanwezig is wanneer jullie gaan trouwen. Noem het: plan corona. Overleg alvast met elkaar welke gasten jullie erbij willen hebben wanneer er een maximum van bijvoorbeeld 30 gasten geldt en of jullie de bruiloft door willen laten gaan als er niet gedanst mag worden. Het is goed om van elkaar te weten wat de go’s en no-go’s zijn. Dan kan er vervolgens gekeken worden naar de mogelijkheden. Want die zijn er genoeg! Hoe leuk is het bijvoorbeeld om niet één keer, maar gewoon twee keer jullie liefde te vieren. Dat kan bijvoorbeeld door de ‘echte’ bruiloft klein te houden en later, wanneer het coronavirus bedaard is, groots uit te pakken met een knalfuif. De trouwbranche staat bekend om haar creativiteit en weddingplanners kunnen juist met jullie wensen een super unieke bruiloft creëren. Dus komen jullie er samen niet uit? Schroom dan niet om een expert erbij in te schakelen. Naast plan C is het bij een bruiloft altijd goed om een plan B te hebben. Vaak is dat het ‘slecht weer scenario’, wat echt een must is als je (een gedeelte van de dag) buiten gepland hebt staan. In ons land zijn de lente en zomermaanden nog altijd de meest populaire maanden om te trouwen, maar niets is  zo veranderlijk als het weer. Willen jullie je niet druk hoeven maken over wat voor weer het is op jullie dag? Overweeg dan om te trouwen in de herfst of de winter. Dat brengt ons meteen bij de volgende tip…

"Willen jullie je niet druk hoeven maken over wat voor weer het is op jullie dag? Overweeg dan om te trouwen in de herfst of de winter. "

You snooze, you lose

Door de onzekerheid die corona met zich meebrengt, krijg ik regelmatig de vraag van bruidsparen of ze nu al alles moeten plannen voor hun bruiloft. Een begrijpelijke vraag, maar mijn antwoord is nog steeds: ‘JA!’. Vanaf het moment van je verloving, of misschien zelfs al lang daarvoor, ben jij gaan nadenken over hoe je wilt dat jouw bruiloft er uit ziet. Misschien wil je trouwen in een kasteel, of juist in een festivalsfeer. Wat het ook moge zijn, bij jouw ideale bruiloft past niet alleen een ideale locatie, maar ook een perfecte fotograaf, droom bruidsjurk, overheerlijke taart en een fantastische weddingplanner, etc. etc. Plan dus vooral kennismakingsgesprekken in met die ideale leveranciers, want het zou zonde zijn als blijkt dat zij niet meer beschikbaar zijn op jullie dag. You snooze, you lose dus.

Vooral dit jaar hebben veel leveranciers al volle agenda’s, doordat veel bruiloften van 2020 zijn doorgeschoven. Weer een reden ook om toch die mooie herfst of winter bruiloft te overwegen, mocht jullie datum nog niet vaststaan. Denk je nu: “Ojee, ik heb veel te lang gewacht en nu kan die stylist niet meer, die ik er zo graag bij wil hebben.”, geen paniek. Hiervoor heb je weddingplanners, met een groot netwerk aan leveranciers en die jou altijd het best passende advies kan geven. Stress is nergens voor nodig, zeker niet als het om zoiets leuks gaat als je bruiloft.

Had je wat aan deze tips? Op mijn website vind je precies waarmee ik jullie als wedding planner mee kan helpen.