Trouwpak kleurentrends

Trouwpak kleurentrends spring/summer 2021

Het trouwseizoen van 2021 komt er weer aan! Om jou goed voor te bereiden, lichten we in deze blog de kleurentrends van dit trouwseizoen uit. Dit seizoen zijn de kleurentrends verschillende, pastel- en beige tinten en vervaagde kleuren, zoals zacht roze.

Pastels

Pastelkleuren zijn dit jaar dus niet meer weg te denken. De kleuren pastelbauw, pastelgroen en pastelroze zijn erg geliefd, ook voor de bruidegom dit jaar. Deze tinten passen bij de zomermaanden, omdat ze zo zacht en licht zijn. Om jouw look af te maken kun je het pak combineren met een paar loafers, die de outfit een extra zomers gevoel geven.

Tip: Bij het dragen van een pastelkleurig trouwpak kun je gemakkelijk alle items in dezelfde kleur dragen. Als je dit te heftig vindt kan je ervoor kiezen om de kleur te matchen met een wittint. Ook kun je alleen de accessoires in dezelfde pastelkleur dragen en voor het trouwpak een rustige kleur te kiezen zoals blauw of beige.

Bruin tinten

Een keer wat anders dan een blauw of zwart trouwpak? Kies dan voor een natuurlijke tint, zoals beige. Laat je inspireren door jouw trouwlocatie. Ga je trouwen in de natuur, op het strand of in het buitenland, kies dan voor een beige tint die hierbij aansluit. Een beige trouwpak is chique, stijlvol en je onderscheidt je zeker van de mannelijke gasten op jouw bruiloft.
Er zijn heel veel verschillende tinten beige. Bij het kiezen van een beige stof, moet je ook rekening houden met welke kleur het best bij jou past. Het pak moet jou aanvullen als persoon, om dit te doen is het belangrijk dat de kleur van de stof matcht met jouw oog-, haar- en huidskleur. Vind je dit lastig? Laat je dan adviseren door een van onze tailors. Zij hebben hier zeer veel ervaring mee en kiezen samen met jou het juiste beige trouwpak.

Pastelkleurig trouwpak trends

Roodtinten

Bij rood denk je misschien in eerste instantie aan een felle kleur die ietwat opzichtig is. Dit bedoelen we juist niet. Dit jaar laten we de harde kleuren achter ons en gaan we voor de afgezwakte tinten. Bij roodtinten bedoelen we dit jaar daarom ook roestrood, bruin rood en bordeaux rood. Deze rode tinten zijn perfect te combineren met lichte tinten, zoals ivoor. Door ivoor toe te voegen aan het trouwpak krijgt het een extra feestelijke uitstraling. Je kunt dit ook terug laten komen in de das en het pochet. Wil je het pak later nog doordragen, ook dat kan! Draag het jasje bijvoorbeeld op een donkere jeans of combineer de pantalon met een donkerblauwe of bruine coltrui.

"Vanuit wedding planners en stylisten was er steeds meer vraag naar een all-black outfit."

Back to the 70s and 80s

Een andere trend voor het trouwseizoen van 2021 is back to the 70s en 80s, oftewel, een vintage look. Dit is niet alleen terug te zien in het trouwpak, maar wordt geheel doorgetrokken in het thema van de huwelijksdag. Hoe creëer je een vintage look in je trouwpak? De stof die goed matcht met een zomerse vintage look is linnen. Door het linnen krijgt jouw trouwpak wat meer structuur, daarnaast het is de perfecte stof voor de zomer. Voor een extra vintage tintje in je trouwpak, kies je voor een drie knoopsluiting.
De kleuren die bij 70s en 80s pakken vaak terugkomen zijn bruin-, grijs-, groen-, oranje en geel. Combineer dit met een rustige blauwe tint voor een klassiek geheel.

All black trouwpak
Zwart trouwpak

Black

Vorige jaar al kwamen we voor het eerst in aanraking met deze trend. Vanuit wedding planners en stylisten was er steeds meer vraag naar een all-black outfit, omdat dit de trend zou worden voor 2021. En wat is het stijlvol als je het op de foto’s terugziet. Het is elegant, klassiek en een tikkeltje stoer. Wil jij iets anders, je onderscheiden en durf je out of the box te denken, overweeg dan zeker een zwart trouwpak in combinatie met een zwart overhemd. Gaat dit je iets te ver? Dan kun je het zwarte pak ook combineren met een wit overhemd en zwarte accessoires.

Ben jij geïnspireerd geraakt door deze blog en zou je meer informatie willen? Bel gerust is op of plan een afspraak in!