Winter bruiloft

Trouwen rond de feestdagen

Hoewel de zomermaanden nog steeds het populairst zijn om te trouwen, heeft trouwen in de wintermaanden ook zeker zijn charme. Denk bijvoorbeeld aan een ceremonie bij het haardvuur, de bruidstaart aansnijden onder een boog van sfeervolle verlichting en champagne drinken tussen de vuurkorven. Zeker rond de feestdagen elkaar het jawoord geven heeft iets magisch. In deze blog vertellen we je meer over de voordelen, thema’s en dresscodes van een bruiloft tijdens de feestdagen.

De voordelen

Beschikbaarheid

Allereerst, er mag gewoon getrouwd worden op een officiële feestdag. Daar moeten we wel bij vermelden dat het praktisch niet altijd mogelijk is, omdat een groot deel van de trouwambtenaren, weddingplanners en fotografen niet werkt. Overweeg daarom om een weekje eerder of later te trouwen! In vergelijking met de zomer zijn er in de winter over het algemeen meer trouwleveranciers en locaties beschikbaar én de prijzen liggen ook nog eens een stuk lager. Tel uit je winst!

Trouwen tijdens de feestdagen

Feeststemming

Een van de grootste voordelen van trouwen rond de feestdagen is dat mensen al in een feeststemming zijn. Met een feestelijke bruiloft als kers op de taart, bezorgen jullie je gasten een onvergetelijke kerst of oud & nieuw. Houd er wel rekening mee dat mensen juist op die dagen al eigen plannen hebben. Op tijd een save the date is in dit geval onmisbaar! Dit kun je bijvoorbeeld al een jaar van te voren sturen, om te voorkomen dat mensen al andere plannen hebben.

Weer

Wanneer je in de zomer trouwt hoop je op goed weer. Hier richt je zelfs de dag op in; er komt een regenplan voor als het weer niet mee zit. Het blijft tenslotte Nederland. In de winter ben je veel minder afhankelijk van het weer, omdat de bruiloft sowieso binnen plaatsvindt. Natuurlijk kun je buiten leuk aankleden en bijvoorbeeld de borrel tussen de vuurkorven houden, maar al met al ben je voornamelijk binnen. Bovendien ben jij misschien wel de gelukkige met sneeuw op de grote dag, maar dat weet je natuurlijk nooit zeker. Hebben jullie sneeuw op de huwelijksdag? Maak hier dan zeker gebruik van en laat ook een paar foto’s buiten maken. Dit zorgt voor prachtige plaatjes.

Trouwen in de winter

Geliefde thema’s

Veelgekozen thema’s rond de feestdagen zijn uiteraard winter wonderland, christmas chique of juist een intiem rustiek winter thema. Bovendien wordt er rond deze dagen gekozen voor feestelijke kleurthema’s zoals glitter & gold, elegant silver of white wedding. Vanwege het weer worden de meeste bruiloften binnen gehouden, dus het is zeker de moeite waard om wat meer tijd besteden aan het stylen van de locatie. En omdat je rond de feestdagen trouwt, is er sowieso decoratie in overvloed!

Ongeacht of je voor een specifiek thema kiest, kun je rond de feestdagen helemaal losgaan met sfeerlicht. De dagen zijn immers kort en is het al vroeg donker. Kaarsjes all over the place, vuurkorven bij de entree of een afsluiting met vuurwerk. Dit zorgt voor een super feestelijke sfeer en beeldmateriaal dat van het beeld spat!

Dresscodes

Wil je zeker weten dat je gasten feestelijk op jouw winter wedding verschijnen? Dan is het wel zo fijn om een dresscode te communiceren, zodat zij weten wat er van hen verwacht wordt. Een van de bekendste en meest geliefde dresscodes tijdens de feestdagen is natuurlijk black tie. Deze wordt vaak gekozen voor de chique en feestelijke bruiloften. Ondanks dat deze dresscode de nodige etiquette met zich meebrengt, is er tegenwoordig meer vrijheid, vooral door de de uitgebreide stof- en kleurmogelijkheden. Ten slotte, is winter chique een veelgekozen en hele toegankelijke dresscode voor een bruiloft rond de feestdagen. Je gasten komen bij deze dresscode netjes en feestelijk naar de bruiloft, maar hoeven zich niet aan al te veel etiquette of regels te houden.

Je weet nu meer over het trouwen rond de feestdagen. Ben je klaar voor persoonlijk advies? Onze tailors adviseren je graag in je zoektocht naar het perfecte trouwpak. Plan een afspraak in de winkel met onze online afspraakplanner!