Winter trouwpak trends

Trouwpak kleuren- en stoffentrends fall/winter 2021

Mensen denken bij een winterbruiloft al snel aan grauwe, donkere dagen, maar juist deze dagen kunnen ook heel sfeervol zijn! Vooral als jullie een knusse bruiloft willen. Denk hierbij aan veel lichtjes, kaarsjes, prachtige herfstkleuren en met een beetje geluk valt er zelfs wat sneeuw. Geven jij en je aanstaande elkaar het jawoord dit najaar? Dan wil je natuurlijk een passend trouwpak bij deze off-season wedding. Om je alvast goed voor te bereiden en te inspireren, lichten we in deze blog de kleuren- en stoffentrends voor het najaar uit.

Romantische kleuren

In principe geldt er; donkere dagen, donkere kleuren, en andersom. Echter kan je dit najaar ook met een lichtere trouwoutfit op de grote dag verschijnen. We zien zowel in het modebeeld voor mannen als vrouwen steeds meer zachte kleuren terugkomen in de winter. Dit najaar steel jij dus zeker de show in romantische tinten, zoals wit, beige, lichtblauw, mintgroen en lichtroze. Bij deze trend adviseren wij meestal om alle items in dezelfde tint uit te voeren en met ton sur ton accessoires te combineren. Is dit toch iets te licht voor jouw off-season wedding? Dan kan je er ook voor kiezen om enkel de accessoires in een lichte kleur te dragen.

Licht kleurig trouwpak

Aardetinten

Wanneer je denkt aan de herfst, denk je al snel aan verkleurde bladeren en kastanjes. Aardetinten mogen daarom niet ontbreken als kleurtrend voor een off-season trouwpak. Het bruine kleurenpalet fungeert hierin als overduidelijke basis. Om daar een unieke draai aan te geven, kun je er burnt orange, terra cotta of hardere rood tinten aan toevoegen. Op deze manier blendt jouw trouwpak mooi met de omgeving, zoals een gekleurd bos of de openhaart in een statig kasteel. Aardetinten zijn bovendien perfect als je voor een industrieel of landelijk trouwthema kiest.

Cashmere corduroy

Cashmere corduroy is de perfecte stof voor de stijlvolle bruidegom die gaat voor een moderne, romantische look. Corduroy is een luxe ribstof die van oudsher speciaal gemaakt werd voor de koning. De cashmere uitvoering hiervan zorgt ervoor dat de stof nog rijker en zachter oogt. Het klassieke imago van deze stof in combinatie met de warme uitstraling, maakt dit dé ultieme stof voor jouw trouwpak deze winter. Wanneer je een rustige look wilt creëren, kies je voor een tijdloze kleur, zoals blauw, grijs of beige. Toch liever een pak in lijn met de kleurentrends? Dan kan deze stof ook uitgevoerd worden in romantische kleuren of aardetinten. Om extra allure toe te voegen aan de trouwoutfit, kun je kiezen voor een driedelige uitvoering.

Winter trouwpak
Trouwpakken trends winter

Gemêleerd

Ten slotte gaan we meer vervaagde en gemêleerde kleuren terugzien in de off-season trouwpakken. Gemêleerde stoffen worden opgebouwd door diverse stoffen samen te brengen tot één stof. Dit geeft ook de mogelijkheid om meerdere tinten in een stof te verwerken. Dit zorgt voor diepte en er ontstaat een prachtig kleurenpalet met verrassende details. Harde kleuren kunnen bovendien worden afgezwakt door te kiezen voor een melange, denk hierbij aan een groene stof met een wit linnen draad erdoorheen.

Bruin trouwpak winter
Trouwpak winter bruin


Ben jij benieuwd welke trends het beste bij jou zelf en jullie off-season wedding passen? Maak dan hier een afspraak met één van onze tailors in Amsterdam of Breda! Zij adviseren je graag over de juiste keuze voor jouw trouwpak.