bruidspaar bij zonsondergang

Bijzondere trouwpakken

Jullie bruiloft; het moment om eens goed uit te pakken. Niet alleen wat betreft het feest, het diner en de ceremonie, ook met jullie outfits wil je een verbluffende indruk maken. Ik zal niet zeggen dat de dames het in dit geval makkelijker hebben, want een jurk kiezen is niet altijd eenvoudig. Al is het wel zo dat de dames hier vaak eerder mee beginnen en een beter idee hebben wat de wensen zijn. Terwijl heren soms nog geen zes weken voor de huwelijksdag op pad gaan op zoek naar de perfecte outfit. Ben jij opzoek naar bijzondere trouwpakken? Dan komt er wel iets meer bij kijken, dan de eerste de beste winkel inlopen en een pak uit het rek te pakken. 

Out of the box?

Oké, je wilt een bijzonder trouwpak, maar waarschijnlijk wil je ook iets stijlvols; het hoeft niet te bont worden. We horen vaak van heren die dagelijks pakken dragen dat ze wel iets anders willen dan een business pak. Daarnaast heb je nog de groep heren die gaan trouwen en eigenlijk geen trouwpak willen, maar ‘gewoon’ een mooie outfit. Ook hiervoor is het verstandig om naar maatwerk te kijken. Je hoeft jezelf niet in een driedelig trouwpak te hijsen, maar het is wel fijn om jezelf dan als bruidegom te onderscheiden door middel van de perfecte pasvorm.

Bijzondere trouwpakken

Houd rekening met de levertijd

Wanneer jij een bijzonder trouwpak wilt dragen tijdens jullie huwelijksdag, ga je waarschijnlijk niet slagen in de reguliere pakken winkels. Je komt dan al snel uit bij maatwerk en goed maatwerk kost tijd. Dus mijn eerste advies, wanneer jij een ‘out of the box’ trouwpak wilt dragen: begin op tijd met oriënteren, minimaal drie maanden voor de huwelijksdag. Hierdoor heb je nog ruim de tijd, kun je verschillende winkels overwegen en bepalen wat het beste bij jou past.

Klaar voor wat bijzondere trouwpakken inspiratie?

Ben je klaar voor een aantal voorbeelden van bijzondere trouwpakken? Het mooie van maatwerk is dat dit voorbeelden zijn. Jij kunt jouw trouwpak helemaal zelf samenstellen. Het is dus niet zo dat er meerdere grooms met hetzelfde ‘bijzondere’ trouwpak thuis komen, hoe out of the box is dat!

Een zomers trouwpak

Trouwen jullie op een zomerse dag of op een warme locatie? Dan is een stof met linnen erin een goede keuze. Bij dit trouwpak is gekozen voor een katoenen broek (ook lekker zomers), een linnen shirt en een opvallend jasje, met open weving gemaakt van een blend met linnen. Door het linnen shirt krijgt de outfit een extra casual touch. De opvallende ruit en de bruintint zorgen in dit geval voor het bijzondere karakter. Draag hier een pochet bij om te laten zien dat jij de bruidegom bent.

wandelen door de woestijn met bruid

Niet te stijf

Hoeft het van jou allemaal niet te stijf? Laat je dan inspireren door deze outfit. Hier ligt het karakter van de outfit volledig in de styling. Je kunt dit pak namelijk ook klassiek dragen. Knoop het gilet dicht, kies voor een nette heren schoen, draag er een formeel overhemd met een das bij en je hebt een totaal andere outfit.

Bijzonder trouwpak

De juiste kleur

De kleur van het trouwpak mag best opvallend zijn. Vaak wordt groen al genoemd als ‘iets anders, dan anders’, maar heel eerlijk… Groen kennen we wel. Het is een prachtige kleur, perfect voor een trouwpak, alleen niet meer heel erg bijzonder als je het mij vraagt. Wat dan wel? Paars of rood bijvoorbeeld. Door deze kleuren te combineren met neutrale kleuren, wordt het niet te heftig. Toch val je hiermee gegarandeerd op tussen de gasten. 

terra oranje trouwpak op maat

Van een naar twee

Hoe leuk is het als je tijdens de bruiloft gemakkelijk je outfit kunt switchen naar een andere look? Bart koos ervoor om een extra pantalon bij zijn trouwpak te kopen, zodat hij deze aan kon bij het informele gedeelte van de huwelijksdag. Jasje uit en hij was klaar voor het feest. Het geruite pak was weer perfect voor de ceremonie en het officiële gedeelte van de bruiloft. Zo kun je met één extra item een totaal andere look creëren

Intiem moment tijdens ceremonie
Het glas heffen samen met de bruid

Roze

Roze is misschien niet de eerste kleur waar je aan denkt voor een trouwpak, en daarom is dit een perfect out of the box keuze! Het is namelijk super stijlvol, als je tenminste de juiste stofkeuze maakt. Roze kan je namelijk ook bleek maken en dit is iets wat je absoluut niet wilt op je trouwpak. Laat je daarom altijd adviseren over de kleur van je trouwpak door een ervaren tailor. 

Misschien is dat wel een van de belangrijkste tips wanneer je voor een bijzonder trouwpak wilt gaan. Kies de juiste stoffen én zorg voor de juiste pasvorm. Wanneer je dit aanhoudt, kun je bijna geen misser maken.

anciet roze maatpak zomer

Blauw

Je kunt ook voor een blauw trouwpak kiezen. Je kunt hier namelijk ook een prachtige ‘out of the box’ outfit mee maken. Hier is bijvoorbeeld gekozen voor een stof met een bouclé weving, wat zorgt voor het grove karakter. Daarnaast heeft de stof een opvallende ruit. Het pochet en de das maken de outfit iets formeler, perfect voor jullie bruiloft!

trouwen in maatpak marokko

Ben jij benieuwd wat voor bijzondere trouwpakken het beste bij jou en jullie huwelijksdag passen? Maak dan zeker een afspraak met een van onze tailors!