bruiloft toscane trouwjurk trouwpak uitzicht | Michael & Giso

Trouwen in Toscane: Zo organiseer je jullie droombruiloft

 

Trouwen in Toscane is een prachtige en romantische keuze voor stellen die een onvergetelijke bruiloft willen organiseren. Met zijn adembenemende landschappen, heerlijk eten en wijn, en romantische locaties, zal Toscane je gasten en jouzelf zeker betoveren. Wil jij alles weten over trouwen in Toscane? Ik vertel je er graag meer over.

Organisatie bruiloft Toscane

Trouwen in Toscane kun je op verschillende manieren organiseren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een intieme ceremonie met alleen naaste familie en vrienden, of voor een grote en meerdaagse bruiloft met als klapper op de vuurpijl een groot feest. In beide gevallen zijn er tal van locaties om uit te kiezen, van historische kastelen tot romantische villa’s en landhuizen. Veel stellen kiezen voor trouwen in Toscane omdat je kunt genieten van het heerlijke eten en de regionale wijnen. Er zijn ontzettend veel cateringopties beschikbaar, variërend van traditionele Italiaanse gerechten tot meer internationale menu’s. Je kunt er ook voor kiezen om lokale wijnen te serveren tijdens de receptie. We vertellen je graag meer over het organiseren van een buitenland wedding!

Landhuis in Toscane

Officieel trouwen in Toscane

Als je ervoor kiest om te trouwen in Toscane, is het belangrijk om te weten dat er bepaalde juridische vereisten zijn waar je aan moet voldoen. Je moet bijvoorbeeld minstens twee weken voor de bruiloft aankomen in Italië om de nodige papieren te regelen. Dit omvat onder meer het verkrijgen van een certificaat van huwelijksaangifte, dat moet worden afgegeven door de Italiaanse ambassade of consulaat in jouw land. Het is dus aan te raden om eventueel in Nederland alvast officieel te trouwen en het feest en de ceremonie in Italië te houden.

trouwen in Toscane - ringen - zandkleurig trouwpak

Trouwlocatie in de Toscane

Toscane staat naast de heerlijke Italiaanse keuken bekend om zijn prachtige landschappen en middeleeuwse stadjes. Of je nu op zoek bent naar een romantische villa, een middeleeuws kasteel of een historische locatie, Toscane heeft voor ieder wat wils als het gaat om trouwlocaties. Hier zijn enkele van de beste trouwlocaties om in gedachten te houden als je gaat trouwen in Toscane:

Villa Catureglio

Deze 14e-eeuwse villa in de buurt van Lucca is omgeven door een prachtig park en biedt een adembenemend uitzicht op de omliggende heuvels en valleien. Het is een perfecte locatie voor een romantische buitenbruiloft, met zijn mooie tuinen, fonteinen en terrassen. Er is ook een prachtig zwembad waar de gasten kunnen ontspannen en genieten van het uitzicht.

Bruidsjurk voor bruiloft in Toscane
Italiaans landhuis als trouwlocatie

Castello di Vincigliata

Dit middeleeuwse kasteel ligt net buiten Florence en heeft uitzicht op de stad en de omliggende heuvels. Het kasteel is prachtig gerestaureerd en heeft een indrukwekkende binnenplaats met een tuin met allerlei bloemen. Het is een ideale locatie voor een klassieke Toscaanse bruiloft.

Borgo Santo Pietro

Dit landgoed in de buurt van Siena is omgeven door heuvels en biedt tal van prachtige trouwlocaties, waaronder een bijzondere tuin met een rozentuin, een charmant amfitheater en een romantische vijver. Het landgoed heeft ook een spa en een zwembad, zodat de gasten kunnen ontspannen en genieten van hun verblijf.

Toscaanse trouwlocatie met zwembad

Bruiloftsfoto’s in Toscane

In Toscane kun je natuurlijk geweldige trouwfoto’s maken tijdens jullie bruiloft. Voor de mooiste trouwfoto’s kun je rekening houden met een aantal dingen. Kies bijvoorbeeld voor een professionele fotograaf die bekend is met Toscane en haar landschap. Zo weet de fotograaf welke locaties het mooist zijn om te fotograferen.

Stem met je fotograaf ook de timing van de fotoshoot af. De beste tijd om foto’s te maken in de Toscane is tijdens golden hour; vlak voor zonsopgang of vlak voor zonsondergang. Dit is wanneer het licht het meest zacht en romantisch is en de omgeving prachtig verlicht wordt. Maak bovendien foto’s van de kleine details, zoals de bloemen, de ringen, de jurk en het pak, en natuurlijk de omgeving. Deze foto’s zullen een mooie herinnering zijn aan jullie speciale dag.

Trouwpak in Toscane

Voor een bruiloft in Toscane is het gebruikelijk om te kiezen voor een elegante en verfijnde look. Aangezien het in Toscane erg warm kan zijn, kun je voor een lichte stof kiezen zoals linnen of katoen. Deze stoffen zijn ademend en houden je koel tijdens de ceremonie. Toscane heeft een prachtig landschap met veel groen en aardetinten. Overweeg daarom een pak in een van deze kleuren. Donkerbruin of olijfgroen kan bijvoorbeeld heel goed werken in deze omgeving. Als laatste kun je je look compleet maken met bijpassende accessoires. Een lichte das in een neutrale kleur of een pochet met een subtiel patroon kan een mooie toevoeging zijn.

trouwen in Toscane - bruin trouwpak - zwembad
trouwen in Toscane - beige zandkleurig trouwpak

Afspraak voor een trouwpak in Toscane

Wil jij trouwen in Toscane en ben je op zoek naar een trouwpak dat helemaal aansluit bij de sfeer die jullie willen creëren op de grote dag? Maak dan een afspraak via de link en laat onze tailors je adviseren over een stijlvol en luchtig trouwpak op maat.

Rolf-Giso staat het liefst hele dagen in de boutique om klanten te helpen. Zijn doel is om iedere klant de perfecte experience te geven en 100% tevreden de deur uit te zien lopen met hun outfit.