intiem trouwen ultimate kleinschalig | Michael & Giso

The Ultimate Intimate Wedding

Je bruiloft is één van de meest bijzondere gebeurtenissen in je leven. Het is een dag vol liefde, vreugde en herinneringen. Omdat dit een hele bijzondere en intieme dag is, besluiten steeds meer koppels om dit in een klein gezelschap te vieren met alleen naaste familie en vrienden. Het is ontwikkeling die we steeds meer terugzien. Hier zijn 7 tips die je helpen bij het organiseren van een kleine en intieme bruiloft.

#1 Beperk de gastenlijst 

Het belangrijkste bij een intieme bruiloft is natuurlijk de gastenlijst. Bepaal samen een range of maximum van hoeveel gasten je uit wilt nodigen. Ga daarna jullie naaste familie en vrienden langs die jullie er echt bij willen hebben. Zo weet je zeker dat je een persoonlijke en intiemer sfeer creëert.

#2 Kies voor een persoonlijke locatie 

Kies een locatie die betekenis heeft voor jullie, zoals de plek waar jullie elkaar voor het eerst ontmoetten of waar je een belangrijke verjaardag hebt gevierd. Of het nu gaat om een botanische tuin, een historisch gebouw of een restaurant met speciale herinneringen. Zoek een locatie die bij jullie past en waar iedereen zich zeker op zijn gemak voelt.

samen vieren trouwen italie intiem | Michael & Giso
budgetten trouwen pak bruidegom bruid | Michael & Giso

#3 Maak het persoonlijk

Een kleine bruiloft is de perfecte gelegenheid om alles te personaliseren. Dit kan natuurlijk middels de ceremonie en jullie geloften maar je kunt bijvoorbeeld ook een selectie maken van je favoriete gerechten voor het menu. Kies in ieder geval voor een diner aan tafel in plaats van een buffet, dit creëert direct een intieme sfeer. Denk tenslotte aan de details, zoals gepersonaliseerde servetten, naamkaartjes of een speech voor alle gasten.

#4 Gebruik decoratie en maak het intiem

Maak het knus door te kiezen voor een tafelsetting van vier of zes personen, zodat je gasten elkaar beter kunnen leren kennen. Gebruik voor de decoratie bloemen, kaarsen en andere elementen om de ruimte gezellig en sfeervol te maken. Voeg persoonlijke details toe, zoals foto’s van jou en je partner of maak een afspeellijst met jullie favoriete muziek. Mocht je echt muziekliefhebber zijn, kies dan voor live muziek. Dat is super intiem!

italie trouwen trouwjurk gezelschap | Michael & Giso

#5 Plan ontspanning in 

Zowel voor jullie als voor de gasten is het fijn als de dag heerlijk ontspannen verloopt. Je hebt hard gewerkt en verdient het om te genieten van ieder moment. Geef jezelf en je gasten daarom de mogelijkheid om te ontspannen, bijvoorbeeld door hen uit te nodigen voor een wandeling of een picknick in de buitenlucht.

#6 Werk budgetten uit

Stel samen een aantal budgetten op voor de verschillende kostenposten. Bepaal welke aspecten echt belangrijk zijn, dit helpt je om de uitgaven in de hand te houden. Want zelfs met een intieme bruiloft kunnen de kosten flink oplopen. Vind je het belangrijk dat alles mooi wordt vastgelegd? Investeer dan bijvoorbeeld in goede fotografie.

genieten trouwen ultimate intimate | Michael & Giso

#7 Maak er een verrassing van. 

Verras je gasten met een leuke activiteit of een uniek cadeau. Denk aan een wijnproeverij, of een stukje varen door de grachten. Je kunt er ook voor kiezen om iedereen een mooi fotoboek van de bruiloft cadeau te doen. Houden jullie enorm van feesten? Ga dan zeker door tot in de late uurtjes en maak er een gezellige avond van vol dansen en muziek. Laat jullie bruiloft met deze unieke elementen een dag worden om nooit te vergeten.

Een passend trouwpak voor jullie intieme wedding

Bij een kleine informele bruiloft kun je zowel kiezen voor een casual trouwpak als een heel bijzonder en opvallend trouwpak. Ga bij een informele sfeer voor een lichte kleur, zoals beige of lichtblauw, en combineer dit met een bijzonder pochet en loafers. Gaan jullie all-out? Dan kun je ook een smoking overwegen. Die draag je ten slotte niet zo vaak! Kies in ieder geval voor een persoonlijk trouwpak en overweeg daarom zeker een pak op maat.

smoking landgoed italie terugtrekken | Michael & Giso
pak op maat vakantie intiem trouwen | Michael & Giso

Geïnspireerd geraakt voor het organiseren van jullie kleinschalige bruiloft en nog opzoek naar een trouwpak dat perfect aansluit bij jullie plannen? Maak vrijblijvend een afspraak in één van onze boutiques en onze tailors helpen je graag met het maken van de juiste keuzes.