Waarom meerdaagse wedding bruiloft bosrijke omgeving scaled e1660832683619 | Michael & Giso

Tips voor een meerdaagse wedding

Willen jullie graag een meerdaagse wedding organiseren, maar weten jullie niet precies waar jullie moeten beginnen? Hebben jullie bijvoorbeeld al nagedacht over de juiste locatie? Je kunt ervoor kiezen in Nederland te blijven maar je kunt ook een karakteristiek chateau in Frankrijk huren. Ik vertel je in deze blog alles over de mogelijkheden en het organiseren van een meerdaagse wedding!

Waarom een meerdaagse wedding?

Misschien voelt het gek om je bruiloft in meerdere dagen op te delen, maar dat is nergens voor nodig! Een meerdaagse wedding heeft namelijk veel voordelen. Zo kunnen jullie gasten elkaar op deze manier beter leren kennen, waardoor je een intieme sfeer creëert. Bovendien genieten jullie nog langer van het moment waar jullie zo naartoe geleefd hebben. De bruiloft is vaak ook een stuk relaxter, omdat je planning niet bomvol staat. Tenslotte kun jij je pak meerdere keren aan; hoe leuk is dat?!

tips voor meerdaagse wedding blog trouwpak e1660832673687 | Michael & Giso

Hoe ziet een meerdaagse wedding eruit?

Wat je normaal op één dag viert, verspreid je nu over twee of meerdere dagen. Vaak kiest het bruidspaar ervoor om een kleine kring uit te nodigen, denk aan beste vrienden en naaste familie. Je houdt natuurlijk ook rekening met de planning van jullie gasten, daarom wordt een meerdaagse wedding meestal in het weekend of in de vakantieperiode gevierd. 

De dag van aankomst is vaak een rustige dag; organiseer bijvoorbeeld een heerlijk diner, zodat het kleine gezelschap elkaar leert kennen. De tweede dag, is de grote dag. Jullie gaan trouwen! Doordat de gasten elkaar kennen, zal de sfeer een stuk intiemer en losser zijn. Je hebt alle tijd voor je gasten en voor elkaar. Normaliter wordt er een groot feest na de ceremonie gegeven, maar die kun je bij een meerdaagse wedding dus verschuiven naar de derde dag of misschien wel een week later. Voor het trouwfeest kun je dan wel meer mensen uitnodigen, zodat het echt een knalfeest wordt. Na de ceremonie kun je een borrel organiseren of heerlijk dineren. Dan is er ook meteen genoeg ruimte voor de gasten om iets leuks voor jullie te doen.

meerdaagse bruiloft smoking trouwpak feest scaled e1660832706980 | Michael & Giso

Locatie meerdaagse wedding

Als je ervoor kiest om een meerdaagse wedding te organiseren, bedenk dan ook of je dit op één locatie wilt vieren met overnachtingen voor de gasten, of op meerdere locaties. De locatie speelt natuurlijk een grote rol als het gaat om de sfeer van jullie bruiloft. Organisatorisch en financieel is het efficiënter om alles op één locatie te vieren. Zorg er wel voor dat alles geregeld is op de locatie, denk aan een toilet, garderobe en mensen die kunnen helpen met de aankleding. Kies bijvoorbeeld voor een hotel, een villa of als je het wat losser wilt misschien wel een chateau. Zorg er in ieder geval voor dat er genoeg slaapplaatsen zijn voor de gasten en ruimte is voor activiteiten zodat de gasten zich kunnen vermaken.

Mocht je bijvoorbeeld trouwen in een Chateau in Frankrijk, dan kun je de dag na de ceremonie met je gasten naar een wijnproeverij gaan. Ben je vlakbij het water? Overweeg dan een mooie boottocht.

locatie meerdaagse bruiloft scaled e1660832718949 | Michael & Giso

Welke outfit draag je wanneer?

De bruid en haar trouwjurk

Ook al organiseer je een meerdaagse bruiloft, dit betekent niet dat je twee trouwjurken aan hoeft te schaffen. Je kunt ervoor kiezen de trouwjurk tijdens de ceremonie en/of het feest aan te doen. Op de andere dagen kun je kiezen voor een informele jurk, deze mag wit zijn, maar dat is zeker niet verplicht. Juist met een meerdaagse wedding kun je lekker out-of-the-box denken!

De bruidegom en zijn trouwpak

Wanneer draag je als bruidegom je trouwpak tijdens een meerdaagse wedding? Eigenlijk geldt hierbij hetzelfde als voor de bruid. Draag je trouwpak in ieder geval tijdens de ceremonie en kies voor het feest en eventueel de overige dagen voor een mooie pantalon met een overhemd en eventueel een waistcoat of jasje. Je kunt je trouwpak gemakkelijk aanpassen zodat je optisch een nieuwe outfit creëert.

trouwpak bruidegom meerdaagse wedding scaled e1660832662744 | Michael & Giso
pattern clash trouwpak meerdaagse bruiloft scaled e1660832728886 | Michael & Giso

Er zijn genoeg bruidegommen die graag in een driedelig pak willen trouwen. Dat is perfect voor een meerdaagse wedding want je kunt dan voor het feest je jasje uittrekken, en alsnog duidelijk laten zien dat jij de bruidegom bent. Misschien vind je het ook wel leuk om je pantalon te wisselen; zo heb je een volledig nieuwe outfit. Bovendien kiezen grooms er vaak voor om twee of misschien meer overhemden aan te schaffen. Zo heb je bij de ceremonie, het diner en feest een fris overhemd. Je kunt ervoor kiezen hierin te variëren wat betreft manchetten, kraag, stof en zelfs knopen zodat jij elke dag anders maar toch stijlvol voor de dag komt. Onze tailors geven je graag advies over! 

 

Handige tip! Als je ervoor kiest om in het buitenland te trouwen, zorg er dan voor dat jij je pak als handbagage meeneemt en niet als ruimbagage. In het ruim van een vliegtuig is de luchtdruk anders waardoor het pak er gegarandeerd gekreukeld uitkomt.

meerdaagse wedding trouwpak bretels e1660832630132 | Michael & Giso
groom trouwpak meerdaagse wedding e1660832652778 | Michael & Giso

Kosten voor een meerdaagse wedding

Hoeveel je wilt uitgeven voor jullie meerdaagse wedding, hangt uiteraard van jullie wensen af. Het organiseren van een meerdaagse bruiloft hoeft in principe niet duurder te zijn dan wanneer je op één dag trouwt. Het kan zelfs zo zijn, dat het goedkoper is omdat je selectiever bent in wie je uitnodigt. Je kunt dan bijvoorbeeld wel weer wat meer uitpakken op het trouwfeest. Wil je dat je gasten blijven slapen of naar het buitenland? Dan wordt het uiteraard wel een stuk duurder. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Als je kiest voor die boerderij waar de gasten zelf hun tentje meenemen, bespaar je natuurlijk veel geld in vergelijking met het huren van een compleet kasteel.

locatie meerdaagse wedding chateau kostern scaled e1660832639607 | Michael & Giso

Jullie willen graag een meerdaagse wedding organiseren, maar vinden het lastig om partners te zoeken, zoals catering en locatie? Wij helpen je hier graag bij! Neem gerust contact met ons op en vraag ons online wedding magazine aan voor meer inspiratie. 

Wat betreft het trouwpak helpen onze tailors je graag verder met de juiste stof en het ontwerp! Maak daarom vrijblijvend een afspraak in een van onze boutiques.