Casual doordragen trouwpak grijs tweedelig pochet e1660892960291 | Michael & Giso

Hoe kan ik mijn trouwpak casual doordragen?

Al eerder heb ik het gehad over het doordragen van jouw trouwpak naar andere gelegenheden. Nu ga ik je uitleggen hoe je jouw trouwpak casual kunt doordragen. Het is natuurlijk super zonde als jouw trouwpak na de bruiloft in de kast terecht komt en daar ook voor een lange tijd blijft hangen. Daarom hoop ik dit te voorkomen door deze praktische tips met jou te delen!

Mix and match

Het eerste dat ik je wil meegeven, is dat alles te mixen en te matchen valt; of het nu de pantalon, het jasje, het overhemd of de accessoires zijn. Zorg er wel voor dat het niet té netjes wordt wanneer je het pak casual wilt dragen. Zorg daarom altijd dat je de kledingstukken combineert met een item dat het klassieke tintje van de outfit haalt. Draag in de winter je pantalon op een coltrui, en je jasje op een jeans met een overhemd met mandarin kraag.

Als je er accessoires bij wilt dragen, is het belangrijk om een goede kleurcombinatie te maken. Dit kun je doen door de stof van dichtbij te bekijken. Van dichtbij zie je vaak de verschillende kleuren draden die zijn gebruikt, gebruik deze kleuren in de rest van de outfit om een mooi geheel te vormen. Kies ook hier voor niet té chique accessoires, maar bijvoorbeeld alleen een pochet of juist een casual das. Ook nette sneakers kunnen je look helemaal afmaken. 

linnen overhemd trouwpak doordragen e1660892776186 | Michael & Giso
burned orange jasje pantalon e1660892758455 | Michael & Giso

Best wearable

De volgende gelegenheden zijn misschien niet de eerste momenten waar je aan denkt voor het doordragen van je trouwpak, maar een verjaardag of dagje uit zijn zeker geschikte momenten om je trouwoutfit eens uit de kast te trekken. Ik vertel je hieronder hoe je je trouwoutfit kunt restylen!

Mannenavond

Tijdens een gezellige mannenavond kun jij gerust een onderdeel van je trouwpak aan. Iets wat je kan terug laten komen in de outfit is bijvoorbeeld de pantalon. Kies ervoor om er knitwear bij te dragen, dit gaat namelijk prima samen met een nette pantalon. Zo verschijn jij in stijl, netjes (maar niet té) op de mannenavond en zit jij er de hele avond relaxed bij. Je kunt zelfs kiezen voor een hoodie of een T-shirt. Ik kan me voorstellen dat een hoodie of coltrui wat warm is in de zomer, dus draag op warmere avonden een casual linnen overhemd in andere kleur dan wit. 

mannenavond linnen overhemd trouwpak pantalon e1660892790617 | Michael & Giso
pantalon trouwpak doordragen casual e1660892804925 | Michael & Giso

Classy verjaardag

Ik gok dat iedereen dit soort verjaardagen wel kent. Denk aan een feest van je vriend die 30 wordt; een feestje dat uitgebreid gevierd wordt op een feestelijke locatie. Een feest waar je net iets netter naar gekleed gaat dan naar een normale verjaardag. Kies op deze dag voor een nette jeans of touwtjesbroek, gecombineerd met een overhemd en het jasje van je trouwpak. Je kunt ook overwegen trouwpak tweedelig te dragen met een casual overhemd erbij. Laat je das dan gerust thuis. Dit kan ook het moment zijn om juist je vest weer uit de kast te trekken. Draag deze met een jeans en overhemd en je bent verzekerd van een comfortabele outfit waarin jij er goed uitziet. Je hoeft bij deze combinatie niet bang te zijn dat je te overdressed bent of juist te underdressed. 

trouwpak casual doordragen tweedelig maatwerk e1660892741625 | Michael & Giso

Dagje weg

Ga je gezellig een dagje weg? Draag dan sowieso iets wat lekker zit, je wilt natuurlijk niet met een broek lopen die de hele dag afzakt of met een jasje onder je jas lopen. Denk goed na bij hetgeen wat je gaat doen. Als je een dagje gaat shoppen, loop je vaak van buiten naar binnen. In winkels is het meestal warm, terwijl het buiten een stuk frisser kan zijn. Ook heb je de kans dat je nieuwe kleding gaat passen. Draag bijvoorbeeld dan je pantalon met een trui. Dit is makkelijk aan en uit te trekken én is niet te warm en je ziet er ook nog eens leuk uit als je gedurende de dag het terras op gaat. Combineer je pantalon in de zomer met een T-shirt en draag hierbij een lichte jas, zoals een katoenen of linnen safari jacket. 

zand beige linnen pak bij oldtimer

Genoeg inspiratie voor hoe je jouw trouwpak ook casual door kunt dragen. Mocht jij je trouwpak doordragen, deel dan gerust een toffe foto met ons op Instagram. Als je nog vragen hebt over hoe je het beste je trouwpak kunt stylen, help ik heel graag verder!