Trouwpak doordragen

Hoe kan ik mijn trouwpak casual doordragen?

Al eerder heb ik het gehad over het doordragen van jouw trouwpak naar andere gelegenheden. Vandaag ga ik je uitleggen hoe je jouw trouwpak casual kan doordragen. Het is natuurlijk super zonde als jouw trouwpak na de bruiloft in de kast terecht komt en daar ook voor een lange tijd blijft hangen. Daarom hoop ik door deze tips met jou te delen, dat dit voorkomen kan worden!

Mix and match

Het eerste dat ik je wil meegeven is dat alles te mixen en te matchen valt. Of het nu de pantalon, het jasje, het overhemd of de accessoires zijn. Je moet er wel voor zorgen dat het niet té netjes wordt wanneer je het pak casual wilt dragen. Zorg daarom altijd dat je het combineert met een item dat het klassieke tintje van de outfit haalt. Als je er accessoires bij wilt dragen, is het belangrijk om een goede kleurcombinatie te maken. Dit kun je doen door de stof van dichtbij te bekijken. Van dichtbij zie je vaak de verschillende kleuren draden die zijn gebruikt, gebruik deze kleuren in de rest van de outfit om een mooi geheel te vormen.

Om het trouwpak casual door de dragen combineer je het met wat minder chique items. Draag de pantalon met een coltrui, het jasje met een jeans of het vest met een jeans en een overhemd met een mandrin kraag. Verderop in deze blog inspireer ik je met de beste casual combinaties van je trouwoutfit. 

bruin maatjas met pochet
mandarin kraag linnen streep maatshirt

Best wearable

Het zijn misschien niet de eerste momenten waar je aan denkt, maar een verjaardag of dagje uit zijn ook zeker geschikte momenten om je trouwoutfit eens uit de kast te trekken. Ik vertel je hieronder hoe je je trouwoutfit kunt restylen!

Mannenavond

Tijdens een gezellige mannenavond kun jij gerust een onderdeel van je trouwpak aan. Iets wat je kan terug laten komen in de outfit is bijvoorbeeld de pantalon. Kies ervoor om er knitwear bij te dragen, dit gaat namelijk prima samen met een nette pantalon. Zo verschijn jij in stijl, netjes (maar niet té) op de mannenavond en zit jij er heel de avond relaxed bij. Je kunt zelfs kiezen voor een hoodie of een t-shirt, maar ook een coltrui is een goede match. 

wiskey glazen
pinstripe maatpak en bruin maatpak

Classy verjaardag

Ik denk dat iedereen deze verjaardag wel kent. Een feest van je vriend die 30 wordt, een feestje wat uitgebreid gevierd wordt op een feestelijke locatie. Een feest waar je net iets netter naar gekleed gaat dan naar een normale verjaardag. Kies op deze dag voor een nette jeans, gecombineerd met een overhemd en het jasje van je trouwpak. Je kunt je trouwpak eventueel ook tweedelig dragen met een casual overhemd erbij. Dit is ook het moment om je vest weer eens uit de kast te trekken. Draag deze met een jeans en overhemd en je bent verzekerd van een comfortabele outfit waarin jij er goed uitziet. Je hoeft bij deze combinatie niet bang te zijn dat je te overdressed bent of juist te underdressed. 😉

Dagje weg

Ga je gezellig een dagje weg? Draag dan sowieso iets wat lekker zit, je wilt natuurlijk niet met een broek lopen die heel de dag afzakt of met een jasje onder je jas lopen. Denk goed na bij hetgeen wat je gaat doen. Als je een dagje gaat shoppen, loop je heel de tijd van buiten naar binnen. In winkels is het meestal warm, terwijl het buiten een stuk frisser kan zijn. Ook heb je natuurlijk de kans dat je nieuwe kleding gaat passen. Draag bijvoorbeeld dat je pantalon met een trui. Dit is makkelijk aan en uit te trekken, is niet te warm en je ziet er ook nog eens leuk uit als je ergens wat gaat drinken. Combineer je pantalon met een t-shirt en draag hierbij een lichte jas, zoals een katoenen of linnen safari jacket. 

zand beige linnen pak bij oldtimer

Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren over hoe je jouw trouwpak ook casual kan doordragen. Ik ben erg benieuwd naar jouw outfit! Ik zie graag een foto voorbij komen, deel deze bijvoorbeeld met ons op Instagram. Als je nog vragen hebt over hoe je het beste je trouwpak kunt stylen, help ik heel graag!