coltrui met maatjas

Hoe kan ik mijn trouwpak doordragen naar andere gelegenheden?

Jouw trouwpak is nu eenmaal een bijzonder pak. Dit is de outfit die je droeg terwijl jij je grote liefde het jawoord gaf en die je specifiek had gekocht voor deze speciale gelegenheid. Het zou toch zonde zijn als dit pak onder het stof in de kast blijft hangen. Toch merken we dat het voor heren een drempel kan zijn het pak te dragen tijdens andere gelegenheden. Maar hoe kun je je trouwpak doordragen? De eerste tip: laat hem niet te lang hangen! Hierdoor maak je het jezelf alleen maar moeilijker.

Trouwpak doordragen naar kantoor

Als jij voor je werk geregeld pakken draagt, is de kans groot dat jij voor je bruiloft hebt uitgepakt. Je wilde er die dag niet zo bij lopen als op kantoor, maar voor deze gelegenheid echt iets bijzonders dragen. Wanneer je het trouwpak daarna nog wilt dragen is het verstandig het pak te gaan zien als losse elementen. Je hebt een pantalon, jasje en misschien wel een vest. Hoe kun je deze met je huidige garderobe combineren?

Een zomers trouwpak in een frisse kleur, zoals beige of groen, kun je mooi combineren met wit- en aardetinten. Draag het jasje met een off-white pantalon en een linnen overhemd. Linnen geeft de outfit een zomerse uitstraling, maar ook casual door de lichte kreuk en het natuurlijke karakter van de stof.

Heb jij juist gekozen voor een donkere kleur, zoals donkerbruin of donkerblauw? Dan kun je dit goed combineren met een jeans of andere casual items. Laat in ieder geval alle accessoires die je tijdens de bruiloft droeg achterwege en kies bijvoorbeeld voor een overhemd met een niet al te grote boord in eventueel een andere kleur. Ook een mooie cashmere trui maakt jouw pak direct een stuk meer casual en is perfect voor een koude kantoordag.

Trouwpak naar kantoor

Trouwpak doordragen naar een andere bruiloft

Ben je uitgenodigd op een bruiloft van iemand anders? Dan hoef je natuurlijk geen nieuw pak aan te schaffen als je al een prachtig pak in de kast hebt hangen! Toch moet je oppassen dat jij met jouw pak, niet de outfit van bruidegom van die dag overstijgt. Het is zijn dag en het moet duidelijk zijn dat hij de bruidegom is. Het is daarom belangrijk je trouwpak ietwat te downsizen.

Draag je pak in ieder geval tweedelig en laat je ivoorkleurige accessoires thuis. Kies voor een bijpassend pochet waarin de kleuren van je pak terugkomen en laat de das eventueel achterwege. Zo ontstaat er een mooi, rustig en informeer geheel. Je kunt je pak natuurlijk tweedelig dragen met je pantalon en jasje, maar ook met je pantalon en het vest.

Note: Let wel altijd even op de eventuele dresscode! past jouw pak hier absoluut niet bij? Dan moet je toch echt een andere outfit overwegen.

"Laat hem niet te lang hangen! Hierdoor maak je het jezelf alleen maar moeilijker."

Trouwpak doordragen als best man

Wanneer je gevraagd bent als best man is dit natuurlijk een hele eer. Jij bent een belangrijke gast op de bruiloft en zult waarschijnlijk veel rondom het bruidspaar aanwezig zijn. Voor het totaalplaatje is het wel zo leuk als jij een outfit draagt die matcht met de outfit van de bruidegom.

Kijk dus eerst wat de bruidegom draagt en probeer jouw outfit hierop af te stemmen. Dit kun je doen door accessoires te kiezen die matchen bij die van de groom, of door een item aan je outfit toe te voegen om een nog betere match te maken. Laat je hierover altijd adviseren door een ervaren tailor. Die weet precies hoe hij jullie beide outfits op elkaar kan afstemmen.

Kiest de bruidegom echt voor een totaal ander kleurenpalet of stijl? Dan ben jij degene die zich aan moet passen en moet kijken naar een geschikte bijpassende look.

Rood trouwpak doordragen
Trouwpak doordragen na huwelijk

Trouwpak doordragen naar een chique diner

Een etentje is dé perfecte gelegenheid om je trouwpak uit de kast te halen. Ook hier hoef je niet je volledige outfit met alle bijbehorende accessoires aan. Kies voor het tweedelige pak met een casual overhemd of coltrui. Je kunt ook kiezen om enkel de pantalon of het jasje te dragen, maar er is meer; kijk ook eens of je het vest kunt dragen met een andere pantalon en een wit overhemd. Draag de kraag open en rol de mouwen van het shirt een beetje op voor een informele look. Kies stijlvolle accessoires zoals een horloge en een loafer. Niemand die ziet dat jij een trouwpak draagt 😉

Hangt jouw trouwpak al te lang in de kast en vind je het lastig dit pak om te toveren tot een outfit waar je dagelijks plezier van hebt? Kom dan gerust eens met je pak langs in een van onze boutiques. Onze tailors denken graag met je mee!

Michaël is een echte verbinder en is daarom altijd benieuwd naar jouw verhaal. Op basis van dat verhaal stelt hij een outfit voor je samen die aan al jouw wensen voldoet.