coltrui met maatjas

Hoe kan ik mijn trouwpak doordragen naar andere gelegenheden?

Je trouwpak is nou eenmaal een pak met een bijzonder randje. Het pak dat je droeg terwijl jij je grote liefde het jawoord gaf, wat jij kocht voor die speciale gelegenheid en nu in de kast hangt. Dat is natuurlijk eeuwig zonde! Toch merken we dat het voor heren een drempel kan zijn het pak weer uit de kast te halen en te dragen tijdens andere gelegenheden. Het is tenslotte je trouwpak. Ontdek hoe jij jouw pak restyled en hem zonder pardon aan kunt op een ander moment. De eerste tip: laat hem niet te lang hangen! Hierdoor maak je het jezelf alleen maar moeilijker.

Trouwpak op kantoor

Als jij voor je werk geregeld pakken draagt, is de kans aanwezig dat jij voor je bruiloft hebt uitgepakt. Je wilde er die dag niet zo bij lopen als op kantoor, maar voor deze gelegenheid echt iets bijzonders kiezen. Wanneer je het trouwpak daarna nog wilt dragen is het verstandig het pak te gaan zien als losse elementen. Je hebt een pantalon, jasje en misschien wel een vest. Hoe kun je deze met je huidige garderobe combineren?

Een zomers trouwpak in een frisse kleur, zoals beige of groen, kun je mooi combineren met wit- en aardetinten. Draag het jasje met een khaki chino of de pantalon met een wit linnen overhemd. Linnen geeft de outfit een zomerse uitstraling, maar ook casual door de lichte kreuk en het natuurlijke karakter van de stof.

Heb jij juist gekozen voor een donkere kleur, zoals donkerbruin of -groen? Dan kun je dit goed combineren met een jeans of een donkerblauw jasje. Het is natuurlijk helemaal mooi, als in het blauwe jasje de tint bruin of groen terugkomt in de vorm van een ruit of streep. Laat in ieder geval alle accessoires die je tijdens de bruiloft droeg achterwege en kies voor een overhemd met een niet al te grote boord. Je kunt zelfs voor een mandrin kraag kiezen om het geheel nog meer casual te maken. Ook kun je afwisselen in kleur van je overhemd.

Trouwpak naar kantoor

Trouwpak op een andere bruiloft

Ben je uitgenodigd op een bruiloft van iemand anders, dan hoef je daar natuurlijk geen nieuw pak voor te kopen als je al een prachtig pak in de kast hebt hangen. Toch moet je oppassen dat jij met jouw (trouw)pak, niet de outfit van bruidegom van die dag overstijgt. Het is zijn dag en het moet duidelijk zijn dat hij de bruidegom is en niet jij. Het is daarom belangrijk je trouwpak ietwat te downsizen. Draag je pak tweedelig en laat je ivoorkleurige accessoires thuis. Kies voor bijpassende accessoires waarin de kleuren van je pak terug komen. Zo ontstaat er een mooi, rustig geheel waarin jij er gegarandeerd goed uit ziet zonder de bruidegom voor het hoofd te stoten. Je kunt je pak natuurlijk tweedelig dragen met je pantalon en jas, maar ook met je pantalon en het vest. Is het thema niet te klassiek, dan kun je ook zeker kiezen voor deze laatste combinatie.

Note: let wel altijd even op de eventuele dresscode, past jouw pak hier absoluut niet bij dan moet je toch echt een andere outfit overwegen.

"Laat hem niet te lang hangen! Hierdoor maak je het jezelf alleen maar moeilijker."

Trouwpak dragen als best man

Wanneer je gevraagd bent als best man is dit natuurlijk een hele eer. Jij bent een belangrijke gast op de bruiloft en zult waarschijnlijk veel rondom het bruidspaar aanwezig zijn. Voor het totaalplaatje is het wel zo leuk als jij een outfit draagt die matcht bij die van het bruidspaar en dan in het bijzonder de outfit van de de bruidegom. Natuurlijk kun je hiervoor je eigen pak als uitgangspunt nemen. Kijk wat de bruidegom draagt en probeer jouw outfit hierop af te stemmen. Dit kun je doen door accessoires te kiezen die matchen bij die van de groom, of door een item aan je outfit toe te voegen om een nog betere match te maken. Laat je hierover altijd adviseren door een ervaren tailor. Die weet precies hoe hij jullie beide outfits met elkaar kan laten matchen. Kiest de bruidegom echt voor een totaal ander kleurenpalet of stijl, dan ben jij degene die zich aan moet passen en moet kijken naar een geschikte bijpassende look.

Rood trouwpak doordragen
Trouwpak doordragen na huwelijk

Je trouwpak dragen naar een diner

Een etentje is de perfecte gelegenheid om je trouwpak uit de kast te halen. Ook hier hoef je niet je volledige outfit met alle bijbehorende accessoires aan. Kies voor het tweedelige pak met een casual overhemd of coltrui. Je kunt ook kiezen om enkel de pantalon of het jasje te dragen, maar er is meer; kijk ook eens of je het vest kunt dragen met een jeans en een overhemd. Draag de kraag open en rol de mouwen van het shirt een beetje op voor een informele look. Hierbij kun je zelfs nog sneakers dragen voor een sportieve twist, of natuurlijk een leren veterschoen of loafer voor een klassieker geheel.

 

Hangt jouw trouwpak al te lang in de kast en vind je het lastig dit pak om te toveren tot een outfit waar je dagelijks plezier van hebt? Kom dan gerust eens met je pak langs in een van onze winkels. Onze tailors denken graag met je mee!