Robin en mirthe amsterdam wedding grachten outfit groom bride | Michael & Giso

Klassiek trouwpak

Wil jij een echt ‘wauw-moment’ creëren wanneer de bruiloftsgasten jou voor het eerst in je trouwpak zien? Kies dan voor een klassiek trouwpak! Zeker wanneer je op een statige locatie trouwt, zoals een kasteel met prachtige tuin, is een klassiek trouwpak een goede keuze. Dit pak heeft een speciale lading, straalt een bepaalde elegantie uit en je onderscheidt jezelf gegarandeerd van de mannelijke gasten. In deze blog vertel ik je alles wat je moet weten over een klassiek trouwpak.

De juiste stoffen voor een klassiek trouwpak

De basis voor jouw klassieke trouwpak is uiteraard de stof. Wanneer je voor een trouwpak op maat gaat, kun je samen met jouw tailor de perfecte stof uitkiezen. De tailor laat jou eerst een aantal donkerblauwe stoffen zien zoals navy of marineblauw. Dit is het meest klassiek en tijdloos. 

Mocht je een blauw trouwpak te klassiek vinden, dan kun je eventueel ook voor grijs kiezen. Beide kleuren hebben een bepaalde lading en komen niet te speels over. Om deze look and feel door te trekken, kun je het best kiezen voor een egale stof voor zowel het jasje als de pantalon. Kies voor een wollen stof zonder patroon in de weving en eventueel een lichte glans.

klassiek trouwpak blauw met zijde das
driedelig trouwpak donkerblauw glimmende das | Michael & Giso

Stijl jouw trouwpak af met tijdloze details

Als je een klassiek trouwpak wilt dragen tijdens de grote dag, is een driedelig pak een absolute must. Dit betekent dat je een pantalon, jasje en een vest draagt. Gedurende de dag kun je switchen van items, maar tijdens het formele gedeelte draag je het volledige driedelige pak. Kies ervoor om alle drie de items in dezelfde kleur en stof te kiezen. 

Mocht je het toch speelser willen maken, kies er dan voor om een subtiel patroon in het jasje of vest te verwerken. Afwerkingen, zoals de zakken, knopen, en broekomslag horen allemaal rustig zijn. Deze look heeft ook helemaal geen opvallende details nodig. De snit hoort precies goed te zijn, de pantalon moet op je schoen vallen met een lichte knik en je sokken zijn (bijna) niet zichtbaar. Precies zoals ‘het heurt’!

klassiek blauw stropdas accessoires | Michael & Giso

Accessoires bij een klassiek trouwpak 

Door te kiezen voor accessoires in dezelfde kleurtoon, houd je het geheel rustig. Denk bijvoorbeeld aan een lichtblauwe das bij een blauw trouwpak. De meeste bruidegoms kiezen voor een ivoorkleurige das, hiermee leg je een fris accent op de bovenkant van de outfit. 

Je wilt niet dat je schoenen te veel opvallen bij een klassieke look, ga daarom voor diep donkerbruine of zwarte schoenen. Kies voor een gespschoen of een veterschoen om het zo klassiek mogelijk te houden. Vergeet ook de laatste details niet! Draag een ivoren pochet in dezelfde kleur als jouw overhemd. Van oudsher is deze bedoeld om de traan van de bruid weg te vegen. Hoe klassiek wil je het hebben?

trouwen in een klassiek trouwpak
blauw klassiek trouwpak

Een klassiek trouwpak op maat

Er zijn veel verschillende soorten klassieke trouwpakken. Wanneer je echt op zoek bent naar het juiste klassieke pak waarvan je zeker weet dat deze perfect zit, kun je het beste kiezen voor een trouwpak op maat. Door een trouwpak op maat te laten maken ben je verzekerd van de juiste pasvorm, waardoor deze comfortabel draagt en de juiste uitstraling heeft. 

Een klassiek trouwpak dat niet goed zit, doet afbreuk aan de charme van het pak. Hier kom je bij deze outfit helaas niet mee weg! Daarnaast kun je bij een klassiek maatkostuum volledig zelf bepalen hoe jouw pak eruit komt te zien. Zo geef je de outfit alsnog een persoonlijke touch. Hier lees je meer over een tijdloos trouwpak!

Plan een oriëntatieafspraak in 

Stap jij bijna in het huwelijksbootje en zie jij jezelf wel in een klassiek trouwpak trouwen? Onze tailors helpen je graag bij het samenstellen van een klassiek trouwpak op maat voor jullie bruiloft. Plan vrijblijvend een oriëntatiegesprek en kom langs in één van onze boutiques.

Fotografie Header: Maxime Beerkens