herfst trouwpak stijltips najaar bruiloft e1660894866349 | Michael & Giso

Herfst trouwpak stijltips

Met de temperaturen van de afgelopen zomermaanden kun je het je waarschijnlijk niet voorstellen, maar ook dit jaar wordt het weer herfst. De dagen worden korter, de bomen minder groen en de verwarming gaat weer wat vaker aan. Bovendien zijn er dit najaar weer genoeg koppels die elkaar het jawoord gaan geven. Of jij je trouwpak al hebt gevonden ja of nee, met deze herfst trouwpak stijltips zorg jij ervoor dat je gegarandeerd stijlvol voor het altaar verschijnt bij lagere temperaturen.

Tip 1: Kleuren en stoffen

Allereerst is het essentieel om de kleur en stof van jouw trouwpak op het seizoen af te stemmen. Trouw je in de herfst? Kies dan donkere en diepe aardetinten voor je trouwpak. Ook de stof moet je natuurlijk lekker warm houden. Ga daarom voor een dichte wollen stof of een blend met wol. Ten slotte is het belangrijk dat de kleur en de stof mooi aansluiten bij jouw uiterlijke kenmerken en persoonlijkheid. Laat je daarom altijd adviseren door een ervaren tailor. Je wilt er natuurlijk spot-on uitzien op deze grote dag! Meer weten over geliefde stoffen en kleuren voor dit najaar? Je leest het allemaal in onze nieuwe blog.

trouwpak stropdas winter wedding bruiloft warm trouwpak e1660894962187 | Michael & Giso
curry kleurig trouwpak geel bruin bruidegom e1660894849734 | Michael & Giso

Tip 2: Accessoires

Ze zeggen niet voor niks: “Accessoires maken de bruidegom”. Er bestaat tegenwoordig geen standaard trouwpak meer; alle kleuren, stijlen en combinaties zijn mogelijk. Daarom onderscheidt de bruidegom zich vaak van zijn gasten met behulp van accessoires. In de herfst kun je goed kiezen voor een corsage of een pochet. Ga bovendien voor een das die wat grover van structuur is of juist helemaal glad is, bijvoorbeeld van 100% zijde. Wil je in een smoking het jawoord geven? Dan kies je natuurlijk voor een bow-tie! Het belangrijkste is dat de accessoires qua kleur en stijl afgestemd zijn op jouw trouwpak. De accentkleuren van jullie trouwdag mogen hier zeker naar voren komen.

smoking strik bow tie zwart accessoires e1660894857615 | Michael & Giso
tuxedo black bow tie accessoires e1660894975394 | Michael & Giso

Tip 3: Schoenen

Het is vaak al wat kouder in de herfst en het kan zelfs glad zijn! Daarom is het goed om na te denken over de schoenen onder je trouwpak. De zomerse loafers zou ik in dit geval overslaan, maar wellicht kun je voor een suède loafer kiezen met sokken. Een veterschoen of een leren schoen met een (dubbele) gesp zijn overigens een populairdere keuze. Bovendien zie je steeds vaker stoere boots voorbij komen. Let wel op: dit past beter bij een casual of informele bruiloft.

Zorg in ieder geval dat jouw schoenen een rubberen zool hebben, dan glijd je minder snel uit wanneer het geregend heeft. Laatste tip: draag nette sokken in de kleur van je schoenen. Zorg bovendien dat deze een beetje warm zijn, dan is de kans kleiner dat je koude voeten krijgt tijdens de fotoshoot.

trouwschoenen-voor-heren-lakschoen

Tip 4: Layering 

Laagjes, laagjes en nog eens laagjes! Met een trouwjurk is dat wat lastig, maar jij kunt dit met je trouwpak zeker toepassen. Juist omdat het kouder is in de herfst, is dit de uitgelezen kans om met verschillende lagen werken. Denk hierbij niet alleen aan een driedelig pak, maar je kunt ook een mooie overjas overwegen. Dan blijf je lekker warm wanneer je buiten bent, wordt jouw colbert niet vies en sta je ook nog eens stijlvol op de foto. Is een overjas voor jou iets te veel van het goede?

Zorg dan dat je een fijne warme sjaal bij je hebt die bij je trouwpak past. Die kun je ook nog even om je aanstaande heen slaan, mocht het nodig zijn ;).

herfst laagjes warm trouwpak trouwoutfit tips e1660894945683 | Michael & Giso
herfst najaar bladeren bruiloft trouwpak laagjes e1660825008588 | Michael & Giso

Tip 5: Finishing touch 

Voor de finishing touch heb ik nog twee korte tips. In het najaar kan je huid een stuk droger zijn en aanvoelen. Smeer je huid en lippen daarom goed in met een hydraterende crème en lippenbalsem. Dit oogt mooier en meer verzorgd op de foto’s. Kies bovendien op jullie grote dag in de herfst voor een wat zwaardere parfum met een kruidige ondertoon. Dat past perfect bij het seizoen en zal je de hele winter nog terugbrengen naar deze geweldige dag. 

Trouwen in een winters trouwpak | Michael & Giso

Wanneer je een trouwpak op maat laat maken, heb je alle vrijheid om de perfecte trouwoutfit samen te stellen. Je kunt de volledige look and feel van je trouwpak afstemmen op het thema en seizoen van jullie bruiloft. Benieuwd naar wat Michael & Giso jou te bieden heeft? Maak dan vrijblijvend een afspraak om alle mogelijkheden te bespreken!

Rolf-Giso staat het liefst hele dagen in de boutique om klanten te helpen. Zijn doel is om iedere klant de perfecte experience te geven en 100% tevreden de deur uit te zien lopen met hun outfit.