Welke kleur trouwpak past bij mij

Welke kleur trouwpak past bij jouw uiterlijke kenmerken?

“Welke kleur trouwpak past bij mij?” is een veelgestelde vraag voor groom’s die hun perfecte outfit willen kiezen voor de grote dag. Op de huwelijksdag wil je er natuurlijk van top tot teen goed uitzien. Je outfit is hierbij een een bepalende factor in. De kleur van het trouwpak doet veel voor je voorkomen die dag, maak hier daarom een weloverwogen keuze in. Je wilt natuurlijk een mismatch tussen de kleur en jouw uiterlijke kenmerken voorkomen. Iedereen heeft zijn eigen unieke kenmerken. Aan de hand van deze kenmerken kun je bepalen welke kleuren jouw sterke kanten accentueren en welke kleur trouwpak bij jouw past.

The Theatrical Men

De mannen in de categorie ‘The Theatrical Men’ kenmerken zich door hun donkere haar, wenkbrauwen en wimpers. Daarnaast hebben ze een lichte huidskleur, met hier en daar een verloren sproet. Deze mannen hebben heldere ogen en kunnen daarom tegenpolen goed hebben. Om een meer visueel beeld te creëren kun je denken aan Robbie Williams, hij is een goed voorbeeld van het type man dat we hier bedoelen. Maar welke kleur trouwpak past bij deze man?

Om die tegenpolen in de praktijk te brengen betekent dit hoe donkerder het pak, hoe lichter het overhemd moet zijn. Een goede zwarte smoking staat je bijvoorbeeld perfect als je in deze categorie thuis hoort. We kunnen ons voorstellen dat je voor je bruiloft misschien wilt uitpakken met een opvallende kleur. Ons advies is om voor een heldere kleur te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan de ‘nieuwe’ kleur Teal, dat precies tussen blauw en groen in zit. Combineer je teal kleurige pak met ivoren accenten, dit combineert vaak erg mooi met de kleuren die terugkomen in een trouwjurk. Is een blauwe/groene tint nog te ‘safe’ voor je? Dan zou je ook nog kunnen kijken voor een pak in een paars tint.

Welke kleur trouwpak past bij mij

The Explicit Men

‘The Explicit Men’ zijn mannen die zowel donkere en lichte kleuren goed kunnen hebben. Deze categorie mannen kenmerkt zich door donker haar en donkere ogen. De huidskleur is olijfkleurig tot donkerbruin. Met deze uiterlijke kenmerken is het mogelijk om een sterke look neer te zetten met donkere tinten, zoals bruin. Het trouwpak Maroon van onze Wedding collectie is perfect wanneer jij tot dit type man behoort. Dit pak is driedelig, maar kan ook goed zonder het jasje gedragen worden voor een meer sportieve look. In de Styled Shoot ‘Coco Chique’ zie je hoe dit gedragen kan worden. Je kunt ook kijken naar een kleur als aubergine, waarmee jij je echt kunt onderscheiden van je bruiloft gasten.

Welke kleur trouwpak past bij mij
Welke kleur trouwpak past bij mij

The Outstanding Men

Wanneer je gezegend ben met rossig haar en rossige baard en wenkbrauwen, is ons advies op te passen met rood en roze tinten. Bij een mismatch met deze kleuren loop je het risico een beetje te verdwijnen in je outfit, dit wil je natuurlijk niet. Rood en roze tinten kun je dus het beste vermijden, maar welke kleur trouwpak is dan de voltreffer?

Jij kan kleuren met een gele ondertoon goed hebben. Denk aan groentinten, zoals mosgroen of olijfgroen. In onze trouwpakken collectie hebben wij het pak Evergreen, die perfect bij jou past wanneer je onder dit type valt. Wil je een wat minder uitgesproken kleur? Kijk dan eens naar een dark navy trouwpak, hiermee kan je de plank eigenlijk nooit misslaan.

The Bright Men

Nu we de mannen met donker haar al uitgebreid hebben besproken, is het de beurt aan de mannen met licht haar. ‘The Bright Men’ zijn mannen met (licht)blond haar, lichte wenkbrauwen en een lichte baard. Wanneer je ook nog eens blauw tot groen kleurige ogen hebt, ben jij een typische ‘Bright Man’! Als ‘Bright Man’ adviseren wij je om te donkere kleuren zoveel mogelijk te mijden. Dit zorgt er vaak voor dat je bleker lijkt dan je daadwerkelijk bent.

Welke kleur trouwpak wel goed bij deze kenmerken past is een nude of zandtint. Zeker wannee rje in de zomer trouwt is dit een goed optie. In onze collectie hebben wij het pak Tan, dit is een goed voorbeeld van een pak in een nude tint. Mag de kleur voor jou iets meer opvallen? Dan is een roze kleur ook te overwegen. Met een oud roze trouwpak doorbreek je niet alleen het traditionele idee, maar ook het taboe dat roze geen kleur voor mannen is. Dat is het zeker wel! Ben je een traditionele man en wil je dit uitstralen? Ga dan voor een lichte blauwe tint, zoals light navy.

Welke kleur trouwpak past bij mij

Afspraak voor een trouwpak

Benieuwd naar alle welke kleur trouwpak bij jouw past? Kom vrijblijvend kennismaken in onze boutiques in Amsterdam, Breda en Antwerpen. Onze tailors vertellen je alles over onze werkwijze en geven je een impressie van de verschillende kleuren. Met de vaardigheden waar onze tailors over beschikken, kunnen ze jou vertellen welke kleur trouwpak het beste bij jou past. Plan online een kennismaking in.

Rolf-Giso staat het liefst hele dagen in de boutique om klanten te helpen. Zijn doel is om iedere klant de perfecte experience te geven en 100% tevreden de deur uit te zien lopen met hun outfit.