Kosten Trouwpak

Kosten trouwpak

De kosten voor een trouwpak verschillen per trouwpak, maar ook per winkel. Uiteraard wil je niet te veel betalen voor een trouwpak, desalniettemin wil je wel kwaliteit en een onderscheidend pak voor deze bijzondere dag. De kosten voor een trouwpak zijn essentieel om mee te nemen als je het kostenplaatje voor jullie huwelijk gaat maken. Zo weet je precies wat je uit kunt en wilt geven. In dit artikel gaan we dieper in op de kosten je kunt verwachten voor een trouwpak en waarom het ene pak duurder is dan het andere.

Kosten voor een confectie trouwpak

De kosten voor een confectie trouwpak zijn een stuk lager dan voor een trouwpak op maat. Hierbij kun je denken aan pakken vanaf €400,- tot ongeveer €1.000,-. Deze pakken zijn gemaakt voor de massa, deze kun je zo in de winkel aantrekken en afrekenen. Een groot voordeel hiervan is dat je op zeer korte termijn een trouwpak in huis hebt.
Wil je het confectiepak iets aanpassen op jouw maten? Dan kom je uit bij een made-to-measure trouwpak. Hierbij wordt een standaard confectie pak aangepast op jouw maten. Het verwerken van je houding in het pak is hierbij niet mogelijk en de aanpas mogelijkheden beperkt. Vaak worden er voor deze aanpassingen nog extra kosten gerekend. Je kunt dan al snel rekening houden met minimaal €600,- inclusief de aanpassingen.

Kosten trouwpak
Kosten trouwpakken

Kosten voor een trouwpak op maat

Er zit een groot verschil in de kosten voor een trouwpak op maat ten opzichte van een confectiepak. De kosten voor een trouwpak op maat begint vanaf €795,- voor een tweedelig trouwpak. Uiteraard kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Een trouwpak op maat wordt volledig afgestemd op jouw wensen. Van knopen, tot aan welke soort zakken je op het jasje wilt. Je hebt enorm veel keuze en kunt het pak helemaal eigen maken. De extra kosten worden vaak veroorzaakt door de keuze van de stof. Wanneer je voor een exclusieve stof kiest is de prijs automatisch hoger, dan wanneer je voor een basic stof kiest in een veel geziene kleur. In de ‘basis’ kleuren, zoals blauw en grijs, kun je voor €795,- slagen als je geen speciale eisen stelt aan de stof.
Een driedelig trouwpak is uiteraard ook duurder, dan een tweedelig trouwpak, dit komt door het extra vest dat erbij gemaakt wordt. Voor een driedelig trouwpak zijn de kosten minimaal €900,-. Gemiddeld wordt er voor een trouwpak op maat tussen de €900,- en €1900,- uitgegeven.

Een overhemd bij het trouwpak

Onder het trouwpak hoor je ook een overhemd te dragen. De kosten voor een overhemd op maat zijn €99,- euro oplopend tot €249,-. Ook hier is de prijs afhankelijk van de gekozen stof. Het is essentieel een kleur te kiezen die goed bij de outfit van je partner past. Vooral wanneer je partner een ivoorkleurige outfit heeft, is het belangrijk dat jouw overhemd hierbij aansluit. Kies jij een overhemd dat te wit is in vergelijking met de outfit van je partner, dan oogt de outfit van je partner een stuk geler zodra jullie naast elkaar staan.

"Jij kunt jezelf onderscheiden als bruidegom, door de juiste accessoires te kiezen."

Kosten voor trouwpak accessoires

Ook de accessoires zijn van groot belang om van je outfit een geheel te maken en ook daar zit een prijskaartje aan. Jij kunt jezelf onderscheiden als bruidegom, door de juiste accessoires te kiezen. Wanneer je voor een driedelig trouwpak hebt gekozen, heb je natuurlijk het vest wat een geklede uitstraling geeft wanneer je het jasje uittrekt. Heb je hier niet voor gekozen dan kun je tijdens het feest kiezen voor een bretels met opvallende strik of elegante das. Ook manchetknopen zijn een mooie toevoeging als je voor een klassieke uitstraling wilt gaan. De kosten voor accessoires zijn afhankelijk van je keuzes. Bij Michael & Giso is een das verkrijgbaar vanaf €60. Wij hebben een eigen selectie aan dassen, van zijde, wol, linnen, of een combinatie hiervan. Voor een bretels met strik ben je gemiddeld €100 kwijt.

Wil je meer weten over de kosten voor een trouwpak op maat of persoonlijk advies krijgen? Maak dan een afspraak om al jouw wensen te kunnen bespreken. De tailors adviseren je in het maken van de juiste keuzes en de daarbij behorende kosten.