groom koen van beers | Michael & Giso

Kosten voor een trouwpak: Wat kun je verwachten?

De kosten voor een trouwpak verschillen per trouwpak, maar ook per winkel. Uiteraard wil je niet te veel betalen voor een trouwkostuum, desalniettemin wil je wel kwaliteit en een onderscheidend pak voor deze bijzondere dag. De kosten voor een trouwpak zijn essentieel om mee te nemen als je het kostenplaatje voor jullie huwelijk gaat maken. Zo weet je precies wat je uit kunt en wilt geven. In dit artikel gaan we dieper in op de kosten die je kunt verwachten en waarom het ene pak duurder is dan het andere. 

Kosten voor een confectie trouwpak

De kosten voor een confectiepak zijn een stuk lager dan voor een trouwpak op maat. Hierbij kun je denken aan pakken vanaf €500,- tot ongeveer €1.000,-. Deze pakken zijn gemaakt voor de massa, deze kun je zo in de winkel aantrekken en afrekenen. Een groot voordeel hiervan is dat je op zeer korte termijn een trouwpak in huis hebt. Wil je het confectiepak iets aanpassen op jouw maten? Dan kom je uit bij een made-to-measure pak. Hierbij wordt een standaard confectie pak aangepast op jouw maten. Het verwerken van je houding in het pak is hierbij niet mogelijk en de aanpas mogelijkheden zijn beperkt. Vaak worden er voor deze aanpassingen nog extra kosten gerekend. Als je kiest voor made-to-measure, kun je al snel rekening houden met minimaal €700,- aan kosten voor een trouwpak, inclusief de aanpassingen.

kosten voor een trouwpak
gemêleerd groen trouwpak

Kosten voor een trouwpak op maat

Er zit een groot verschil in de kosten voor een trouwpak op maat ten opzichte van een confectiepak. De kosten voor een pak op maat beginnen vanaf €1200,- voor een tweedelig trouwpak. Uiteraard kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Een trouwpak op maat wordt volledig afgestemd op jouw wensen. Van knopen, tot aan de zakken op het jasje. Je hebt enorm veel keuze en kunt het pak helemaal eigen maken. De hoge kosten worden vaak bepaald door de keuze van de stof en de maakwijze. Wanneer je voor een exclusieve stof kiest, is de prijs automatisch hoger, dan wanneer je voor een basic stof kiest in een veel geziene kleur. In de ‘basis’ kleuren, zoals blauw en grijs, kun je voor €1200,- slagen als je geen speciale eisen stelt aan de stof.

Een driedelig pak is uiteraard ook duurder, dan een tweedelig trouwpak, dit komt door het vest dat erbij gemaakt wordt. Voor een driedelig trouwpak zijn de kosten minimaal €1500,-. Voor de kosten voor een trouwpak op maat moet je rekening houden met een budget van €1500,- tot €2500,-.

Een overhemd bij het trouwpak

Onder het trouwpak hoor je natuurlijk een overhemd te dragen. De kosten voor een overhemd op maat beginnen bij €150,- euro kunnen oplopen tot €300,-. Ook hier is de prijs afhankelijk van de gekozen stof. Maar ook het type manchetten, knopen en de boord. Het is essentieel een kleur te kiezen die goed bij de outfit van je partner past. Vooral wanneer je partner een ivoorkleurige outfit heeft. Kies jij een overhemd dat te wit is in vergelijking met de outfit van je partner? Dan oogt de outfit van je partner een stuk geler zodra jullie naast elkaar staan.

Double breasted klassiek trouwpak

Kosten voor bijpassende accessoires

Ook de accessoires zijn van groot belang om van je outfit een geheel te maken en daar zit een prijskaartje aan. Jij kunt jezelf onderscheiden als bruidegom, door de juiste accessoires te kiezen. Wanneer je voor een driedelig trouwpak hebt gekozen, creëer je met het vest alsnog een geklede uitstraling wanneer je het jasje uittrekt. Heb je hier niet voor gekozen? Dan kun je tijdens het feest kiezen voor een bretels met opvallende strik of elegante das. Ook manchetknopen zijn een mooie toevoeging als je voor een klassieke uitstraling van je trouwpak wilt gaan.

De kosten voor accessoires zijn afhankelijk van je keuzes. Bij Michael & Giso is een das verkrijgbaar vanaf €100. We verkopen een eigen selectie aan dassen, van zijde, wol, linnen, of een combinatie hiervan. Voor een bretels met strik ben je gemiddeld €200 kwijt.

Laat je adviseren voor jouw budget

Wil je meer weten over de kosten voor een trouwpak op maat of persoonlijk advies krijgen? Maak dan een afspraak om al jouw wensen te kunnen bespreken. De tailors adviseren je in het maken van de juiste keuzes en de daarbij behorende kosten.