duurzame groene stof trouwpak das pochet | Michael & Giso

Innovatieve & duurzame stoffen voor je trouwpak

Duurzaamheid en innovatie spelen een steeds grotere rol in onze samenleving. Daarom is het voor ons als bedrijf ook essentieel om te blijven innoveren, door bijvoorbeeld samen te werken met innovatieve stoffenhuizen. In deze blog laat ik je kennismaken met de duurzaamheid van een trouwpak op maat. Zo kun jij een weloverwogen keuze maken, wanneer jij op zoek gaat naar een trouwpak.

Duurzame stoffen

Een zeer innovatief stoffenhuis is Dormeuil. Dit Franse stoffenhuis heeft verschillende bunches met ieder hun eigen unieke eigenschappen. Ben je op zoek naar een duurzame stof? Overweeg dan zeker een stof van dit stoffenhuis. De Tonik Wool bunch en de Millennial bunch hebben de volgende unieke kenmerken:

Een zeer innovatief stoffenhuis is Dormeuil. Dit Franse stoffenhuis heeft verschillende bunches met ieder hun eigen unieke eigenschappen. Ben je op zoek naar een duurzame stof? Overweeg dan zeker een stof van dit stoffenhuis. De Tonik Wool bunch en de Millennial bunch hebben de volgende unieke kenmerken:

Duurzame stoffen uitkiezen voor een trouwpak

Eco-Friendly

Dit is misschien wel de belangrijkste reden dat deze stoffen zo duurzaam zijn. Dormeuil probeert zo min mogelijk, tot geen schade aan het milieu aan te brengen tijdens het productieproces. Daarnaast streeft het stoffenhuis naar gunstige werkomstandigheden tijdens het gehele proces. Niet alleen voor de werknemers, maar ook voor dieren. Er is een speciaal protocol opgesteld om ervoor te zorgen dat alle dieren goed behandeld worden. Zo weet je dat je pak van goede aarde komt. 

Natural stretch

De stoffen van de Tonik Wool bunch en de Millennial bunch hebben van nature een fijne stretch. Dat wil zeggen dat ze beweegvriendelijk zijn, altijd mooi zitten en prettig zijn om te dragen. Perfect voor een bruiloft, waarbij je in de meeste gevallen het pak van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat draagt. Door te gaan voor de stoffen van Tonik Wool bunch zal jij er op ieder moment van de trouwdag stijlvol en comfortabel bij lopen.

de beste pak stoffen winters maatpak grijs | Michael & Giso

Breathable

Trouw jij op een zomerse dag, op een warme locatie of heb jij snel last van warmteaanvallen bij stijging van je spanningspijl? Dan zijn de stoffen van Tonik Wool bunch de geschikte keuze voor jou. Alle stoffen zijn ademend en daarom ideaal voor een warme dag.

Blockchain

Door de blockchaintechnologie kun je precies zien waar de wol vandaan komt, waar de stof geweven is en hoe de productie van de stof is verlopen. In ieder pak is een label terug te vinden, waarmee jij tot aan het schaap terug kan kijken waar je pak vandaan komt. Juist dat maakt deze bunches zo ontzettend uniek. Deze transparante manier van werken laat zien dat Dormeuil niets te vrezen heeft als het gaat om hun productieproces.

Van schaap tot wol: De duurzame stoffen van Dormeuil

Innovatieve stoffen

De Travel Resistant bunch van Dormeuil is perfect als je op zoek bent naar innovatieve stoffen. De naam van de bunch zegt het al; de stoffen zijn ideaal om mee te reizen. Deze stoffen hebben een stijlvolle en moderne twist.

Anti-bacterial

Over de stoffen in deze bunch zit een onzichtbaar laagje genaamd Silvershield. Het is een onzichtbare textiel finish die volledig gecertificeerd is. Het laagje zorgt voor een natuurlijke bescherming tegen het groeien van bacteriën. Ofwel; een onzichtbaar laagje dat je beschermt tegen deze onzichtbare vijanden. Ideaal om nare geurtjes die veroorzaakt worden door zweet tegen te gaan. Ook na het stomen van het pak blijft dit laagje bestaan, wat weer mooi past bij het duurzame karakter van Dormeuil.

Stoffenboek met duurzame opties voor een maatpak

Water repellent

Wil je een pak waar je mee naar buiten kan als het een beetje begint te miezeren of te regenen? Kies dan voor een waterafstotend pak. Over de stof zit een speciale nano-finish, waardoor het pak waterafstotend is. De druppels vallen dus zo weer van je trouwpak af. Superhandig als je besluit in de winter of herfst te trouwen, of als jij je trouwpak na de bruiloft door wil dragen.

Stretch en anti-kreuk 

Ook bij deze stoffen zit er van nature stretch in. Door de stretch blijft het pak beweeglijk, ook bij een nauwsluitende fit. Nog een leuke bijkomstigheid is dat de stoffen in beide bunches anti-kreuk zijn. Moet jij je trouwpak naar het buitenland meenemen? Dan hoef je niet bang te zijn dat deze helemaal verkreukeld aankomt. Je kunt hem gewoon netjes in een pakhoes meenemen, zonder dat je hier vervolgens allerlei kreukels in ziet. Let er wel op dat wanneer je met het vliegtuig naar je trouwbestemming gaat, je het pak als handbagage meeneemt en deze niet in het ruim belandt. Hier is de luchtdruk anders, wat niet ten goede komt van het pak.

Ontdek de duurzame en innovatieve stoffen

Bezoek een van onze boutiques en laat je door onze tailors informeren over de bijzondere eigenschappen van onze stoffen en onze unieke maakwijze. Plan online gemakkelijk en vrijblijvend een afspraak in.