tonic blauw maatpak met strik

Innovatieve / duurzame stoffen voor je trouwpak

Als we kijken naar de tijdsgeest van nu wordt duurzaamheid steeds belangrijker. Duurzaamheid kan je opvatten in het scheiden van plastic, het verminderen van afval of met het openbaar vervoer of op de fiets naar je werk gaan. Daarnaast is innoveren binnen je bedrijf natuurlijk zeer belangrijk. Ook wij als Michael & Giso zijn hier mee bezig, door onder andere te werken met innovatieve stoffenhuizen. In deze blog ga ik deze duurzame stoffen met jullie delen, inclusief wat meer achtergrondinformatie. Zo kun jij een weloverwogen keuze maken, wanneer je op zoek gaat naar het juiste kledingstuk. 

Duurzame stoffen

Een zeer innovatief stoffenhuis is Dormeuil. Dit Franse stoffenhuis heeft verschillende bunches met ieder hun eigen unieke eigenschappen. Ben je op zoek naar een duurzame stof, overweeg dan zeker een stof van dit stoffenhuis. Allereerst, de Tonik Wool bunche, stoffen in deze bunch hebben de volgende unieke kenmerken. 

duurzame stoffen van stofhuizen

Eco-Friendly

Dit is misschien wel de belangrijkste reden dat deze stoffen zo duurzaam zijn. Dormeuil probeert zo min mogelijk, tot geen schade aan het milieu aan te brengen tijdens het productieproces. Daarnaast streeft het stoffenhuis naar gunstige werkomstandigheden tijdens het gehele proces. Niet alleen voor de werknemers, maar ook voor dieren. Er is een speciaal protocol opgesteld om ervoor te zorgen dat alle dieren goed behandeld worden. Zo weet je toch dat je pak van goede aarde komt :). 

Natural stretch

De stoffen van de Tonik Wool bunch hebben van nature een fijne stretch. Dat wil zeggen dat ze beweegvriendelijk zijn, altijd mooi zitten en heel prettig zijn om te dragen. Perfect voor een bruiloft, aangezien je dan het pak van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat draagt en je er op ieder moment van de dag goed uit wilt zien.

Breathable

Alle stoffen in de Tonik Wool bunch zijn ademend en daarom ideaal voor een warme dag. Een bruiloft is vaak ook een beetje spannend, waardoor je het extra warm kan krijgen. Dan is het is als je pak ademend is voor wat extra comfort gedurende de dag.

Blockchain

Wat super gaaf is aan deze bunch, is dat het gehele productieproces bij te houden en terug te vinden is. Deze transparante manier van werken laat zien dat Dormeuil niets te vrezen heeft als het gaat om hun productieproces. Door de blockchain technologie kun je precies zien waar de wol vandaan komt, waar de stof geweven is en hoe de productie van de stof is verlopen. In ieder pak is een label terug te vinden, waarmee jij tot aan de schaap terug kan kijken waar je pak vandaan komt. 

schaap voor wol

Innovatieve stoffen

De Travel Resistant bunch van Dormeuil is een goed voorbeeld van innovatieve stoffen. Deze stoffen hebben een stijlvolle, moderne twist. De naam van de bunch zegt het al, de stoffen zijn ideaal om mee te reizen.

Anti-bacterial

Over de stoffen in deze bunch zit een onzichtbaar laagje; Silvershield. Het is een onzichtbare textiel finish die volledig gecertificeerd is. Het laagje zorgt voor een natuurlijke protectie tegen het groeien van bacteriën. Oftewel, een onzichtbaar laagje dat je beschermt tegen deze onzichtbare vijanden. Ideaal om nare geurtjes die veroorzaakt worden door zweet tegen te gaan. Ook na het stomen van het pak blijft het laagje goed in stand, wat weer mooi past bij het duurzame karakter van Dormeuil.

Water repellent

Wil je een pak waar je mee naar buiten kan als het een beetje begint te miezeren of te regenen? Kies dan voor een waterafstotend pak! Over de stof zit een speciale nano-finish, waardoor het pak waterafstotend is. De druppels die vallen dus zo weer van je trouwpak af. Super handig als je besluit in de winter of herfst te trouwen, of als jij je trouwpak na de bruiloft door wilt dragen.

witte zomerse smoking
vestje met pantalon

Stretch en anti-kreuk 

Ook bij deze stoffen zit er van nature stretch in, hierdoor zit een pak van deze stoffen extra comfortabel en kun je ook kiezen voor een strakke fit. Door de stretch blijft het pak beweeglijk ook bij een sportieve pasvorm. Nog een leuke bijeenkomst is dat de stoffen in beide bunches anti-kreuk zijn. Moet jij het trouwpak naar een locatie vervoeren? Dan hoef je niet bang te zijn dat deze helemaal verkreukeld aankomt. Je kunt hem gewoon netjes in een pakzak meenemen, zonder dat je hier vervolgens allerlei kreukels in ziet. Let er wel op dat wanneer je met het vliegtuig naar je trouwbestemming gaat, je het pak als handbagage meeneemt en deze niet in het ruim belandt. Hier is de luchtdruk anders wat niet ten goede komt van het pak.