ribstof pak details mouwen

Trouwen in het blauw is niet persé klassiek

Een blauw trouwpak wordt snel geassocieerd met een klassieke bruiloft, maar dat hoeft helemaal niet het geval te zijn. Een blauw trouwpak is juist te combineren met veel verschillende thema’s. Je kan door verschillende tinten, structuren en combinaties een hele andere stijl creëren met de kleur blauw.

Het klassieke blauw

Voor een klassiek trouwpak wordt vaak voor een niet te lichte kleur gekozen. Navy en marine blauw zijn bij deze stijl populair. Ook de ietwat lichtere, blauwe tint kan bij mooi staan bij een klassieke bruiloft. Vaak wordt er bij een klassiek trouwpak gekozen voor een stof met een beetje zijde, waardoor er een lichte glans in de stof ontstaat. Een klassiek trouwpak bestaat altijd uit een drie delen: de pantalon, een vest en het jasje. Daarbij wordt het ook afgestyled met klassieke ivoren accessoires, zoals een ivoorkleurige stropdas en pochet. De schoenen kun je matchen met de kleur van de knopen van het jasje. Hierdoor ontstaat er een mooi geheel.

3 delig touwpak
donkerblauw 3 delig pak

Modern blauw

Met de kleur blauw kan je ook zeker een modern trouwpak samenstellen. Als je graag een driedelig pak draagt, kan je een leuke twist aan het pak geven met een contrasterend vest. Hiermee geef je de outfit iets meer diepte en wordt deze spannender om naar te kijken. 

Een andere manier om je trouwpak een modern karakter te geven is door ieder item van het pak in een andere stof te laten maken. Let er wel op dat de kleuren en patronen goed bij elkaar aansluiten en dat het niet een te bonte bedoening wordt. 

Als je gaat voor een tweedelig pak kun je het trouwpak afstylen met moderne accessoires. Kies voor een contrasterend pochet of een opvallende stropdas. Ook kun je gaan voor een moderne outfit zonder das of strik. Draag een overhemd met mandarin kraag en kies voor een mooi pochet voor in het borstzakje. 

modern blauw visgraat trouwpak
2 delig blauw visgraat trouwpak met sneakers

Sportief blauw

Bij een sportief blauw pak, kun je kiezen voor verschillende tinten blauw. Een sportief pak wordt iets strakker aangemeten dan normaal. Hierdoor komt er net iets meer vorm in het pak waardoor het een sportieve look krijgt. Door de wat smallere fit wordt er gekozen voor een stof met een beetje stretch. Voor een sportieve look kun je goed kiezen voor een stof gemaakt met een hopsack weving. Door deze open weving oogt het pak iets meer casual, perfect dus voor een sportief trouwpak. Uiteraard is het helemaal geoorloofd om onder dit trouwpak nette sneakers te dragen en mag je de accessoires achterwege laten. Vind je dat iets te informeel? Kies dan voor een fijne das of bijpassende strik.

Is een blauw trouwpak ook iets voor jou? Onze tailors helpen je graag bij het juiste blauwe trouwpak uitkiezen voor jullie bruiloft. Plan vrijblijvend een oriëntatiegesprek in via onze site.