ribstof pak details mouwen

Trouwen in het blauw is niet persé klassiek

Een blauw trouwpak wordt snel geassocieerd met een klassieke bruiloft, maar dat hoeft helemaal niet het geval te zijn. Een blauw trouwpak is zeker een juiste match voor veel verschillende bruiloftsthema’s. Je kan door verschillende tinten, structuren en combinaties een hele andere stijl creëren met de kleur blauw.

Het klassieke blauw

Bij een klassiek trouwpak wordt vaak voor een niet te lichte kleur gekozen. Navy en marineblauw zijn bij deze stijl populair. Vaak wordt er bij een klassiek trouwpak gekozen voor een stof met een beetje zijde, waardoor er een lichte glans in de stof ontstaat. Een klassiek trouwpak bestaat altijd uit een drie delen: de pantalon, een vest en het jasje. Daarbij wordt het ook afgestyled met klassieke ivoren accessoires, zoals een ivoorkleurige stropdas en pochet. De schoenen kun je matchen met de kleur van de knopen van het jasje. Hierdoor ontstaat er een mooi geheel.

blauw trouwpak klassiek zijden details marineblauw | Michael & Giso
klassiek blauw trouwpak blue wedding groom | Michael & Giso

Modern blauw

Met de kleur blauw kun je ook heel goed een modern of casual trouwpak samenstellen. Ten eerste kun je kiezen voor een andere blauwe stof dan klassiek, glanzend, marineblauw. Ga bijvoorbeeld voor een stof met structuur of kies juist een lichtblauwe pasteltint. Bovendien kun je ervoor kiezen het vest, het jasje, of juist de pantalon in een andere stof uit te voeren. Zo creëer je meer diepte en wordt de outfit net wat spannender om naar te kijken. Let er wel op dat de kleuren en patronen goed bij elkaar aansluiten en dat het niet een te bonte bedoening wordt. 

Daarnaast is het goed om verschillende stijlopties te overwegen zoals een bandplooi in de pantalon, schoudervulling of patched pockets. Denk eventueel ook aan een double breasted jasje. Door het pak iets losser aan te meten kun je met fit de uitstraling van je pak aanpassen. Deze keuzes kunnen jouw blauwe trouwpak een nieuw leven in blazen. Ten slotte kun je met moderne accessoires jouw blauwe pak afstylen. Kies bijvoorbeeld voor een contrasterend pochet of een opvallende stropdas. Ook kun je gaan voor een moderne outfit zonder das of strik. Wil je het écht casual maken? Draag dan een overhemd met mandarin kraag. 

modern blauw visgraat trouwpak
2 delig blauw visgraat trouwpak met sneakers

Sportief blauw

Bij een sportief blauw pak, kun je kiezen voor verschillende tinten blauw. Een sportief pak wordt vaak iets strakker aangemeten dan normaal. Hierdoor komt er net iets meer vorm in het pak waardoor het een sportieve look krijgt. Door de wat smallere fit wordt er vaak gekozen voor een stof met een beetje stretch. Een hopsack weving is bijvoorbeeld erg geliefd. Door deze open weving oogt het pak iets meer casual, perfect dus voor een sportief trouwpak. Je kunt ervoor kiezen om de accessoires achterwege te laten, maar ook een das met structuur kan een sportieve uitstraling creëren. Het is tegenwoordig geoorloofd om onder een trouwpak nette sneakers te dragen, maar ook met een loafer of een veterschoen kun jij sportief voor de dag komen. 

Is een blauw trouwpak ook iets voor jou? Onze tailors helpen je graag bij het juiste blauwe trouwpak uitkiezen voor jullie bruiloft. Plan vrijblijvend een oriëntatiegesprek in via onze site.

Rolf-Giso staat het liefst hele dagen in de boutique om klanten te helpen. Zijn doel is om iedere klant de perfecte experience te geven en 100% tevreden de deur uit te zien lopen met hun outfit.