wedding trends 2023 trouwen | Michael & Giso

The wedding trends for 2023

Stap jij dit jaar in het huwelijksbootje? Dan is de kans groot dat je druk bezig bent met de voorbereidingen van de grote dag. De uitnodiging, de locatie en fotograaf zijn waarschijnlijk al afgevinkt. Nu de taart, bloemen, aankleding, en natuurlijk jullie outfits nog! Heb je nog inspiratie nodig voor jullie wedding? Ik zet graag de belangrijkste wedding trends van 2023 voor je op een rij!

Intimate wedding

Bruidsparen willen steeds vaker hun speciale dag doorbrengen met een kleinere groep naaste familie en vrienden. Vooral de ceremonie wordt een stuk kleiner gevierd omdat dit toch een erg intiem en persoonlijk moment is. Een klein gezelschap is misschien ook wel fijn als je zenuwachtig bent voor het uitspreken van de geloften. Bij het feest daarentegen wordt vaak wel uitgepakt en een grote gastenlijst uitgenodigd.

Daarnaast zien we steeds meer koppels vertrekken naar het buitenland om hun bruiloft te vieren. Dit is de perfecte gelegenheid wanneer je toch van plan was een klein gezelschap uit te nodigen. Dan kun je ervoor kiezen om de bruiloft te verspreiden over meerdere dagen. Zo heb je extra lang de tijd om jullie liefde te vieren. Bovendien trakteer je jouw gasten op een unieke ervaring!

trouwen buitenland meerdaagse bruiloft liefde | Michael & Giso

Duurzaamheid

Duurzaamheid is een thema dat tegenwoordig ook bij weddings hoog in het vaandel staat. Koppels kijken vaker naar eco-friendly of duurzame oplossingen. Denk aan lokale en seizoensgebonden catering en bloemen, een bewuste keuze voor lokale bruidsmode en juwelen of het produceren van zo min mogelijk afval. Vind jij duurzaamheid voor je bruiloft belangrijk? Dan is het ideaal om voor een intimate wedding te kiezen, want hoe minder mensen je uitnodigt, hoe makkelijker het is om de bruiloft duurzaam te maken. Hier lees je meer over een duurzame huwelijksdag.

duurzaam elegant smoking wit jurk | Michael & Giso
duurzaam ecofriendly bewust lokaal trouwen | Michael & Giso

Over the top decoratie

Decoratie is weer helemaal terug! In 2023 kun je losgaan wat betreft bloemen, kaarsen, linten en andere aankleding. De meeste stellen deinzen niet terug om hierin opvallende kleuren te gebruiken. Vooral lila en roodroze gaan we veel terugzien dit jaar. Het liefst wordt de taart ook helemaal in stijl met de bruiloft en zo persoonlijk mogelijk gemaakt. Deze uitbundige stijl vind je bovendien terug in de trouwjurken waar volle rokken, pofmouwen, ruches en grote strikken weer op een elegante manier in de outfit worden verwerkt. Dit zorgt voor een traditionele maar toch speelse uitstraling.

over the top decoratie bloemen taart | Michael & Giso
bloemen kleuren elegant veel trouwen | Michael & Giso

Het trouwpak

Ik kan deze blog natuurlijk niet afsluiten zonder iets te vertellen over het trouwpak van 2023. Dit jaar staat tijdloze elegantie centraal in de outfit van de bruidegom. Jij mag als bruidegom je persoonlijkheid laten zien door middel van je outfit zonder af te doen aan de etiquette natuurlijk. Omdat elke man uniek is, hoort bij iedere bruidegom een persoonlijke outfit. 

Toch zijn er altijd een aantal kleuren en stoffen die extra geliefd zijn. Zo wordt er meer nadruk gelegd op natuurlijke stoffen, zoals linnen of een fijne wolblend. Wat betreft kleuren kun je denken aan blauw, groen en aardetinten zoals bruin, rood en beige. Kies eventueel voor een pasteltint wanneer je in de zomer trouwt. Tenslotte blijft de smoking een ware favoriet, zeker als jullie er een chique feest van maken!

trouwpak trends stof kleur beige strand | Michael & Giso

Ben jij nog op zoek naar een uniek trouwpak dat al jouw verwachtingen overtreft? Maak dan gemakkelijk een afspraak via onze website en laat je vrijblijvend adviseren door onze ervaren tailors. Zij helpen je met de meest persoonlijke en bijzondere outfit die je ooit zal dragen.