moderne bruiloft ballonnen

Dresscode tips: bruiloftsgasten bij een winter wedding

Trouwen in de wintermaanden wordt steeds populairder.  In deze koudere maanden krijg je ook te maken met andere dresscodes. Laat je inspireren en ontdek wat gepast is om te dragen, als gast, tijdens een off season bruiloft

Het kan natuurlijk zo zijn dat er geen dresscode staat aangegeven. In dat geval zou ik persoonlijk altijd gaan voor feestelijk chique. Trek je mooiste kleren uit de kast, waar jij je prettig in voelt. En nee, dit betekent niet je spijkerbroek en afgetrapte sneakers! Voor een winter wedding kun je goed uitpakken wat betreft stoffen. Het mag allemaal wat robuuster, ook wat betreft de kleuren. Je hoeft niet alleen aan donkerblauw te denken, maar denk juist aan diepe herfstkleuren. Overweeg de kleurtrends van dit najaar eens, zoals: bordeaux rood, donkergroen of bruin. Wil je echt een statement maken met de laatste trends? Overweeg dan om de kleur terra in jouw outfit te verwerken.

Dresscode: black tie

Dit is misschien wel de bekendste dresscode. Nu kent deze dresscode de nodige etiquette, maar daar mag je tegenwoordig best een beetje van afwijken. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een velvet smoking of voor een winters kleurtje, zoals bordeaux of donkerblauw. Het hoeft in ieder geval niet meer die strakke klassieke zwarte smoking te zijn. Maar jij kent het bruidspaar natuurlijk als geen ander, zijn zij erg op het formeel klassieke gesteld? Houd je dan aan de etiquette en kies voor een zwarte smoking. Uiteraard mag de zwarte vlinderdas in geen enkel geval ontbreken aan je smoking, ongeacht of je wat van de etiquette afwijkt.

black tie dresscode strik | Michael & Giso

Dresscode: winter chique

Je raadt het al, dit is de winterse variant van ‘summer chique’. Zeker in de winter zijn er bepaalde kleurtrends die jij zeker niet over het hoofd mag zien wanneer je naar een winterbruiloft gaat. Waar je bij het thema summer chique veel pastel en vervaagde tinten ziet, kun je bij een winter wedding goed kiezen voor verzadigde kleuren. Denk hierbij aan diep donkergroen, donkerrood of een volle kleur donkergrijs. Bij dit thema hoef je niet op en top formeel. Een pantalon met een jasje en overhemd kan voldoende zijn. Zorg er wel altijd voor dat je nette schoenen draagt en je overhemd goed gestreken is. Wil je wat extra’s toevoegen aan het geheel? Dat kan met bretels, das of strik, passend bij de outfit.

dresscode winter wedding rood bruin maatpak | Michael & Giso

"Ga je naar een winter bruiloft met in een formele sfeer, dan kun je erg opvallende kleuren beter achterwege laten."

Dresscode: klassiek

Ga je naar een winter bruiloft met een formele sfeer, dan kun je erg opvallende kleuren beter achterwege laten. De bruidegom kiest in dit geval waarschijnlijk voor een elegant driedelig maatpak. Als gast loop je het risico, wanneer je ook voor driedelig kiest, de bruidegom te overstijgen. Dit wil je natuurlijk niet! Mijn advies zou zijn; kies voor een keurig donkerblauw pak, met de perfecte pasvorm, hierdoor kun je een net overhemd dragen met een bijpassende das, tot slot is een pochet zeker op zijn plaats en natuurlijk net gepoetste herenschoenen.

klassiek dresscode blauw maatpak stropdas | Michael & Giso

Dresscode: vintage

We kennen het waarschijnlijk allemaal, de serie Peaky Blinders en de pakken die zij hierin dragen. Dit is naast de serie Suits een van de weinige hedendaagse series met zo’n impact op de hedendaagse trends. De bandplooi is weer terug van weggeweest en we zien steeds meer bruintinten terug komen dankzij Peaky Blinders. Is dit het thema? Dan mag jij zeker uitpakken. Denk hierbij zelfs aan een driedelig pak. Maar je kunt natuurlijk ook enkel een vest dragen met een opvallende ruit en een pantalon met bandplooien, die mag zeker niet ontbreken bij dit thema.

vintage peaky blinders dresscode | Michael & Giso

Kom vrijblijvend kennismaken

Ben je nog op zoek naar een unieke en stijlvolle outfit die op maat gemaakt is? Maak dan gemakkelijk online een afspraak en kom langs in onze boutique. Hier staat een persoonlijke tailor voor je klaar om onder het genot van een borrel een outfit samen te stellen die naadloos aansluit op jouw maten én wensen.

Rolf-Giso staat het liefst hele dagen in de boutique om klanten te helpen. Zijn doel is om iedere klant de perfecte experience te geven en 100% tevreden de deur uit te zien lopen met hun outfit.