getrouwde mannen in pak

Gastblog – Zo bepaal je het thema van jullie bruiloft

Regelmatig krijgen wij de vraag hoe we het trouwpak kunnen laten matchen met de rest van de bruiloft. We merken dat aanstaande bruidsparen het nog altijd lastig vinden om een thema te bepalen voor hun bruiloft. Er is namelijk oneindig veel mogelijk én oneindig veel leuk. Hoe bepaal je dan het juiste thema voor jullie bruiloft? En hoe zorg je ervoor dat je bij dit thema blijft? Wij hebben het voor je gevraagd aan weddingplanner Cynthia van Weddingster!

Thema bepalen

Om een vertrekpunt te hebben voor je bruiloft is het essentieel om voordat je begint met plannen, een stijl te bepalen. Dit kan een groot thema zijn of juist heel subtiel. Denk bijvoorbeeld aan thema’s als een romantische stijl, moderne stijl, of de bohemien bruiloften die de afgelopen jaren erg populair zijn geweest. Je kunt er ook voor kiezen om een bepaalde kleur of kleuren te gebruiken die in verschillende onderdelen van de bruiloft terugkomen.

Grijs trouwpak

De basis is key

Begin bij het begin. Laat je verdrinken in al het moois op Pinterest en sla alles op waar je enthousiast van wordt. Eenmaal een shortlist gemaakt van stijlen die je mooi vindt? Dan is het zaak om het echt thema tastbaar en concreet te maken. Dit kun je doen door het maken van een moodboard en een kleurenpalet. Dit is vaak het onderdeel dat bruidsparen het moeilijkst vinden. Er is namelijk zo ontzettend veel moois in de trouwwereld, dat je moet voorkomen dat je van alles en nog wat bij elkaar zoekt, en dus uiteindelijk net niks. Hou je vast aan een bepaalde stijl of kleuren die bij elkaar matchen. Blijft het voor jou een uitdaging om jouw ideeën te vertalen naar een mooi geheel dat op elkaar aansluit? Denk er dan eens over na om een stylist in te huren. Stylisten weten precies wat de trends zijn, welke combinaties mooi zijn en hoe het plaatje een kloppend geheel wordt. Vanuit Weddingster hebben we jarenlange ervaring met het ontwikkelen van een stijl die past bij het bruidspaar. Wij geloven erin dat een bruiloft altijd een weerspiegeling moet zijn van het bruidspaar. Of dit nou wordt uitgevoerd in een over-the-top thema of juist heel subtiel.

"Stylisten weten precies wat de trends zijn, welke combinaties mooi zijn en hoe het plaatje een kloppend geheel wordt."

Focus, focus, focus

Wanneer het thema van de bruiloft vaststaat, is het zaak om je hier aan vast te houden. Probeer je niet af te laten leiden door andere mooie stijlen. En tip hierbij is om de leveranciers voor jullie bruiloft het moodboard en het kleurenpalet mee te sturen, zo kunnen zij dit doorvertalen in hun producten/diensten.

Weddingster wedding planner
Wedding planner weddingster

En dan.. jouw trouwpak

Een aantal maanden voor je bruiloft ga je op zoek naar een geschikt trouwpak. Waar moet je op letten bij het uitzoeken van jouw pak? Stem de stoffen af bij het seizoen waarin je gaat trouwen. Stem vervolgens ook de kleuren af bij de rest van de bruiloft. Maar, onthoud hierbij altijd; nummer één prioriteit is dat jij je comfortabel voelt bij het dragen van het pak. Voelt het niet goed om in een groen pak rond te lopen, terwijl dat wel matcht met de rest van het thema? Geen zorgen, kies dan voor iets subtiels: een beige, grijs of tijdloos zwart pak is altijd goed.

Bruiloftstyling bij Weddingster

Het zijn veel dingen om rekening mee te houden wanneer jullie aan de slag gaan met het plannen van je bruiloft. Gelukkig vind je bij Weddingster jarenlange ervaring met het plannen en stijlen van bruiloften. Op de website vind je verschillende bruiloften terug om je te laten inspireren.

Ben je benieuwd hoe jullie droombruiloft eruit komt te zien? Plan hier een vrijblijvende afspraak in om kennis te maken met het team.

Fotografie: Jacob van Rozelaar

Rolf-Giso staat het liefst hele dagen in de boutique om klanten te helpen. Zijn doel is om iedere klant de perfecte experience te geven en 100% tevreden de deur uit te zien lopen met hun outfit.