tycho amsterdam

Tips om je zomer trouwpak uit te kiezen in het voorjaar

Geven jullie elkaar deze zomer het jawoord? Dan is dit hét moment om te beginnen met oriënteren voor je trouwpak. Nu terwijl het vriest? Jazeker! Wanneer jij nog alle mogelijkheden wilt hebben begin je minimaal 3 tot 4 maanden voor de huwelijksdag met de zoektocht naar het perfecte pak. Zo kun je zowel voor confectie als volledig maatwerk kiezen en doe jij jezelf niets tekort. 

Een beetje inlevingsvermogen

Nu kan ik mij voorstellen dat het lastig om je nu al in te beelden wat je deze zomer wilt gaan dragen. Jij zit nog lekker comfortabel in je wollen trui thuis op de bank en ook nog in een lockdown. Toch is het goed om je te verplaatsen in het moment wanneer de huwelijksdag gepland staat. Mei, juni, juli, augustus, zijn de populaire maanden om te trouwen. Dan kunnen de temperaturen al flink oplopen en laten we er vanuit gaan dat jij dan samen met je dierbaren op de liefde staat te proosten. Hier hoort uiteraard een goede outfit bij.

paspop met linnen pak
paspop linnen zomer pak

Goede voorbereiding

Als je nu in de winkels om je heen kijkt zie je nog veel wintercollecties hangen. De zomercollectie begint langzaam binnen te komen, maar er is nog weinig van te zien. Je zult de inspiratie voor je trouwpak dus ergens anders vandaan moeten halen. Kijk op Pinterest en Instagram en sla alles op wat jou aanspreekt. Dit kun je tijdens de afspraak laten zien aan de tailor of de verkoper in de winkel. Betrek ook je aanstaande bij dit proces, zo krijg je een duidelijk beeld wat wel en niet gewaardeerd wordt. Dat is handig als jij straks de definitieve keuze moet maken. 

Tip: vraag ons wedding magazine alvast aan vol inspiratie voor jullie huwelijksdag en jouw trouwpak!

Het kiezen van de juiste stof 

Aan het einde van de wintermaanden begint de voorjaarscollectie een beetje zichtbaar te worden. Voor de zomercollectie moet je echt nog even wachten. Gelukkig heb je hier bij maatwerk niets mee van doen. Welk seizoen het ook is, hoe koud of hoe warm, zowel de zomerstoffen als winterstoffen zijn beschikbaar. Het is algemeen bekend dat er op maatwerk een levertijd zit van soms wel acht weken. Daarom is het totaal niet vreemd om in de wintermaanden een zomers pak te bestellen en andersom. Laat je goed adviseren over welke stof er bij jullie bruiloft past. 

winkel breda stoffen uitzoeken

De juiste stof bij de setting

Trouwen jullie bijvoorbeeld op het strand, dan kun je goed voor linnen of een linnen blend kiezen. Hierdoor ontstaat er een zomers pak met een casual tintje. Is jullie huwelijksdag in een klassieke omgeving zoals een kerk of kasteel? Dan is een lichte wollen stof wellicht een goede keuze. Houden jullie het klein, maar wil je wel een pak dat feestelijk is en je daarna door kunt dragen. Kies dan voor een blend van bijvoorbeeld wol, zijde en linnen. Hierdoor ontstaat er een prachtige stof die je gemakkelijk feestelijk kunt upgraden met de juiste accessoires, maar ook kunt downgraden naar een business pak. 

Wat als ik aankom of afval?

Een veel gehoorde opmerking is: ‘Ik ben fanatiek aan het sporten, want ik wil wat kilo’s kwijt. Wat als mijn pak straks niet meer past’. Ik snap je zorgen, maar bij maatwerk is dit geen probleem. Het is niet voor niets een pak op maat, dus we kunnen hem altijd nog vermaken. Natuurlijk zijn de mogelijkheden hierin niet eindeloos, maar 10 kilo eraf of eraan kunnen we hebben. In een maatpak is meer overwijdte verwerkt, waardoor de mogelijkheden van het vermaken groter zijn dan bij een confectie pak. Je hoeft je hier dus geen zorgen over te maken. Als jij drie maanden voor de huwelijksdag je pak komt kopen, is het geen probleem als jij nog wat kilo’s afvalt of aankomt. Geef dit wel altijd even aan de tailor aan, dan kan hij je hierover verder adviseren. 

Een afspraak maken 

Het is altijd verstandig een afspraak te maken wanneer jij een winkel, of meerdere winkels wilt gaan bezoeken. Geef alvast aan wat je wensen zijn, dan kan de tailor stoffen klaarleggen die jou waarschijnlijk aanspreken. Ook als je voor confectie kiest is het verstandig van te voren even te bellen en te vertellen waar je naar op zoek bent. De verkoper kan dan aangeven of dat er iets in de winkel hangt wat hierbij aansluit en de afspraak voorbereiden. Bij Michael & Giso kun je gemakkelijk online een afspraak maken. Het is ook mogelijk om eerst te oriënteren via een videogesprek. Je kunt gewoon vanaf de bank even sfeer proeven en kennismaken met de tailor en onze werkwijze. Hierna kun je beslissen of een bezoekje aan de winkel de moeite waard is. 

Rolf-Giso staat het liefst hele dagen in de boutique om klanten te helpen. Zijn doel is om iedere klant de perfecte experience te geven en 100% tevreden de deur uit te zien lopen met hun outfit.