trouwpak op maat gay wedding | Michael & Giso

Trouwpakken man-man huwelijk: hoe kies je die?

De Amsterdam Gay Pride gaat bijna van start en dat leek mij een mooie aanleiding om wat meer te vertellen over trouwpakken man-man huwelijk. De zoektocht naar het juiste trouwpak bij een man-man huwelijk is net wat ingewikkelder, maar zeker niet minder leuk! Je wilt uiteraard dat de pakken perfect bij jullie individuele persoonlijkheid aansluiten maar ook bij elkaar en het totaalplaatje van de bruiloft. Laten onze tailors daar nu net gespecialiseerd in zijn! In deze blog geef ik een tipje van de sluier.

Voorbereiding man-man huwelijk

Jullie willen als bruidegom beiden goed voor de dag komen. Daarom is het belangrijk dat je goed met elkaar afstemt in welke stijl of welk thema jullie gaan trouwen. Wil je wat meer casual overkomen omdat het een informele bruiloft is? Of hebben jullie een kasteel afgehuurd en wordt het een over de top chique feest? Dit geeft natuurlijk al een beetje een indicatie voor de stijl van jullie trouwpakken.

Wees niet bang, je kunt dan alsnog verschillende kanten op, zeker wanneer je kiest voor maatwerk. Bovendien is het praktisch om met elkaar af te spreken of jullie elkaars outfit voor de grote dag al willen zien. Als dat niet zo is, raad ik aan om wel eerst een kennismakingsafspraak samen in te plannen zodat de tailor een goed beeld heeft van jullie samen en wat jullie willen uitstralen op de grote dag.

man man huwelijk twee trouwpakken | Michael & Giso

De trouwpakken op elkaar afstemmen

Voor het beste resultaat, is het essentieel beide trouwpakken volledig op elkaar af te stemmen. Ook is het belangrijk dat beide individuele persoonlijkheden terugkomen in de outfits. Dit kun je op twee manieren doen: beiden een ander trouwpak kiezen die qua kleur, stof en accessoires mooi bij elkaar aansluiten. Of je kunt ervoor kiezen hetzelfde pak te dragen maar dan met een persoonlijke twist. Over beide opties vertel ik je hieronder meer!

 

Dezelfde outfit met een twist

Wanneer jullie allebei voor dezelfde outfit kiezen, kun je deze uiteraard samen uitkiezen en hoef je niet apart een afspraak te maken. We willen bij deze mogelijkheid wel voorkomen dat jullie eruit komen te zien als een ANWB-stelletje. Dit klinkt wat gek, maar je wilt dat beide pakken aansluiten op jullie unieke persoonskenmerken en dat het trouwpak jullie even goed staat.

Het is dan ook verstandig om voor maatwerk te kiezen. Hierdoor kunnen jullie dezelfde outfit laten maken, die aan de hand van details is afgestemd op jullie persoonlijke wensen. Voor Leon en Rik hebben wij bijvoorbeeld een klassieke witte smoking gemaakt, waarbij de strik, de revers en de schoenen net even anders waren. Hun pakken sloten perfect op elkaar aan maar hadden toch individueel hun persoonlijke touch.

white tie man man huwelijk bruidegom e1660893112469 | Michael & Giso
man man huwelijk homo wedding twee smokings e1660893104438 | Michael & Giso

Verschillende trouwoutfits op elkaar afstemmen

Willen jullie beide een verschillende outfit? Dan kun je ervoor kiezen om de outfit geheim te houden tot het grote moment, maar dat is zeker niet verplicht! Om een geheel te vormen ga je in ieder geval naar dezelfde trouwpak specialist, zo kan de tailor of verkoper jullie pakken op elkaar aan laten sluiten.

Ga je in de zomer trouwen? Kies dan bijvoorbeeld voor twee linnen pakken met loafers eronder. Denk aan een beige stof samen met een pastelblauwe kleur. Misschien wil de een wel in een driedelig pak het jawoord geven, de ander kan dan zeker ook voor een tweedelig pak kiezen. Het leuke van deze optie is dat je echt een persoonlijk trouwpak draagt, net zoals bij Renzo & Hizkia! Die hadden elkaars trouwpak nog niet gezien, dus dat was een verrassing tot de first look. 

zoenen ja woord ceremonie trouwen maatwerk | Michael & Giso

Laatste tips voor een man-man huwelijk

Ik heb het al een keer genoemd, maar ik adviseer om naar dezelfde tailor te gaan. De tailor kent jullie wensen en weet zo op de juiste manier jullie outfits te combineren. Er wordt bijvoorbeeld gekozen voor kleuren uit hetzelfde kleurenpalet, daarnaast komt de stijl van de trouwpakken goed overeen.  Zo ontstaat er een mooi totaalplaatje, zonder dat jullie hier iets voor hoeven te doen.

cheers champagne liefde huwelijk wedding trouwpak | Michael & Giso

Stappen jullie binnenkort in het huwelijksbootje? En, zijn jullie nog op zoek naar twee trouwpakken die bij elkaar passen? Maak dan zeker een vrijblijvende kennismakingsafspraak in één van onze boutiques. We ontvangen je graag met een kopje koffie of een borrel en geven je inspiratie voor jullie op maat gemaakte trouwoutfits.

Michaël is een echte verbinder en is daarom altijd benieuwd naar jouw verhaal. Op basis van dat verhaal stelt hij een outfit voor je samen die aan al jouw wensen voldoet.