pas getrouwd stel

Stijltips voor een zomerse trouwoutfit

Met de temperaturen van afgelopen week kun je het je waarschijnlijk niet voorstellen, maar ook dit jaar wordt het weer zomer. De zomer is het moment waarop de meeste mensen hun bruiloft plannen. Geef jij jouw geliefde deze zomer het jawoord, dan is dit toch het moment om te gaan bedenken wat je wilt gaan dragen. Houd deze stijltips zeker in je achterhoofd voor wanneer het eenmaal zover is.

Bekijk de trends

Trends zijn er zeker niet voor niets en ook jouw trouwpak is onderhevig aan de laatste trends. Dit betekent dat jij voordat je op zoek gaat naar je trouwpak, echt wel even goed om je heen mag kijken welke trends jou het meeste aanspreken. We zien tegenwoordig veel trends terug uit de jaren ‘80, zo is het oversized pak terug van weggeweest. Gelukkig wel op een zeer stijlvolle manier. Denk aan een jasje dat net iets wijder is rond de taille en een pantalon met bandplooi voor extra comfort. 

Stoffen kiezen

Wat betreft stoffen gaan we natuurlijke materialen steeds meer waarderen. Dit is in de wereld van tailoring geen uitzondering, maar in de confectie wereld vind je helaas nog geregeld synthetische stoffen terug. Linnen, katoen en wol zijn zeer geliefd voor een zomers trouwpak. Je kunt natuurlijk ook voor een blend kiezen, waardoor je van alle materialen de voordelen ervaart. Zo wordt er vaak gekozen voor een blend van wol en linnen, waardoor de stof minder kreukt dan wanneer je voor 100% linnen kiest. Ook de combinatie van wol en zijde zie je vaak terug bij trouwpakken, omdat er hierdoor een wat meer klassieke stof ontstaat. Toch wordt er steeds vaker voor een 100% pak gekozen, dus 100% linnen of 100% katoen. Door het natuurlijke karakter van deze twee krijgt jouw pak een stoere, elegante uitstraling. 

linnen pak zomer

Tweedelig of driedelig?

Voor een trouwpak raad ik persoonlijk altijd een driedelig trouwpak aan. Zomer of niet jij wilt er uit springen als bruidegom en dat doe je toch echt met een driedelig trouwpak. Komend jaar gaan we gegarandeerd veel driedelige linnen pakken zien. Het linnen is super zomers en door dit driedelig te dragen krijgt het een ietwat formele uitstraling. Is een driedelig pak niet voor jou weggelegd en voel jij je hier niet comfortabel in? Kies dan voor een tweedelig pak, maar dan niet zoals je dat gewend bent. Overweeg ook zeker om een pantalon met een vest te dragen. Hiermee onderscheid jij je gegarandeerd en ben jij volledig gekleed volgens de laatste trends. 

"Jij wilt er uit springen als bruidegom en dat doe je toch echt met een driedelig trouwpak."

Maakwijze van het pak

Maak jij jezelf nog wijs dat een driedelig trouwpak te warm is op jullie huwelijksdag? Dat hoeft namelijk niet het geval te zijn wanneer jij kiest voor een unconstructed jasje. Dit betekent dat het jasje niet gevoerd is, waardoor je zo op de stof kijkt. Je begrijpt, dit is een heel stuk luchtiger dan een gevoerd jasje met een full- of halfcanvas binnenwerk. Voor de liefhebber is het ook een hele mooie keuze, omdat je door het open jasje heel mooi de maakwijze erin terug ziet. 

Dresscode bruiloft

Trouwpak met bermuda broek

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt, een trouwpak met een korte broek. Maar het kan zeker! Je moet er hierbij alleen wel voor zorgen dat je het feilloos afstemt met de rest van je outfit. Trouwen jullie op een warme locatie en is de setting wat formeel? Overweeg dan zeker een bermuda. Het mooie is dat je hiermee een uniek exemplaar te pakken hebt en je direct laat zien dat het maatwerk betreft. Een trouwpak met een korte broek die vind je niet snel in een confectiewinkel.

De juiste schoenen

Een trouwoutfit is natuurlijk niet compleet zonder goede schoenen. De loafer wordt steeds populairder, ook voor onder een trouwpak. Mag de schoen van jou wel een opvallend karakter hebben kies dan voor een tassel loafer, deze is te herkennen aan de klassieke kwast die is bevestigd op de schoen. Liever een iets minder opvallend exemplaar dan is een penny loafer een goede keuze. Wat we tegenwoordig ook steeds meer zien is een sneaker. Een sneaker onder je trouwpak dragen is helemaal geoorloofd. Kies natuurlijk wel voor een nette sneaker en niet je afgetrapte gympies waar je al een jaar op loopt. 

kostuum op maat linnen
leren loafers voor bruidegom

Stijltips voor op de dag zelf 

Oke, je trouwpak is binnen en het wachten is aangebroken tot de grote dag. Ik wil je nog een paar tips geven voor wanneer het moment daar is en jij jouw trouwpak aantrekt. 

  1. Zorg dat je das mooi aansluit in de kraag van je overhemd.
  2. Trek je jas of vest aan de voorkant goed aan, zodat de kraag mooi aansluit aan de achterkant van je nek. Doe dit gedurende de dag ook af en toe, zo weet je zeker dat het jasje altijd goed zit. 
  3. Sluit de knoop van het jasje wanneer je staat en maak deze open wanneer je zit. 
  4. Op de foto? Sla je armen niet te enthousiast over je vrienden of familie heen, hierdoor zit je pak sowieso niet zoals je dit later terug wilt zien. 
  5. Zorg voor een extra overhemd, zo kun je na het diner een schoon shirt aantrekken voor het feest. Kies ‘s avonds bijvoorbeeld voor een shirt met een madrin kraag. Op deze manier kun jij ook nog een iets meer informele stijl neerzetten met dezelfde outfit.