pas getrouwd stel

Stijltips voor een zomerse trouwoutfit

Met de temperaturen van de afgelopen wintermaanden kun je het je waarschijnlijk niet voorstellen, maar ook dit jaar wordt het weer zomer. De zomer is het moment waarop de meeste koppels gaan trouwen. Geef jij jouw geliefde deze zomer het jawoord? Dan is dit toch het moment om te gaan bedenken wat je wilt gaan dragen. Houd deze stijltips zeker in je achterhoofd voor wanneer het eenmaal zover is.

Bekijk de trends

Trends zijn er niet voor niets en ook jouw trouwpak is onderhevig aan de laatste trends. Dit betekent dat jij, voordat je op zoek gaat naar jouw perfecte trouwpak, echt wel even goed om je heen mag kijken welke trends jou het meeste aanspreken. We zien tegenwoordig veel trends terug uit de jaren ‘80, zo is het oversized pak terug van weggeweest. Gelukkig wel op een zeer stijlvolle manier. Denk aan een jasje dat net iets wijder is rond de taille en een pantalon met bandplooi voor extra comfort. 

Stoffen kiezen

Wat betreft stoffen gaan we natuurlijke materialen steeds meer waarderen. Dit is in de wereld van tailoring geen uitzondering, maar in de confectie wereld vind je helaas nog vaak synthetische stoffen terug. Linnen, katoen en wol zijn zeer geliefd voor een zomers trouwpak. Je kunt natuurlijk ook voor een blend kiezen, waardoor je van alle materialen de voordelen ervaart. Zo wordt er vaak gekozen voor een blend van wol en linnen, waardoor de stof minder kreukt dan wanneer je voor 100% linnen kiest. Ook de combinatie van wol en zijde zie je vaak terug voor trouwpakken, omdat er hierdoor een wat meer klassieke stof ontstaat. Toch wordt er steeds vaker voor een 100% pak gekozen, dus 100% linnen of 100% katoen. Door het natuurlijke karakter van deze twee krijgt jouw pak een stoere, elegante uitstraling. 

linnen pak zomer

Tweedelig of driedelig?

Een driedelig pak te warm voor in de zomer? Zeker niet! Komende zomer gaan we gegarandeerd veel driedelige linnen pakken zien. Linnen is een super zomerse stof, maar door dit driedelig te dragen, krijgt jouw trouwpak alsnog de formele uitstraling die het verdient. Bovendien kun jij je colbert makkelijk uittrekken als de temperaturen oplopen. Door het gilet is nog steeds duidelijk aan je outfit te zien dat jij de bruidegom bent.

Is een driedelig pak niet voor jou weggelegd en voel jij je hier niet comfortabel in? Kies dan voor een tweedelig pak. Denk bij een tweedelig pak niet alleen aan een jasje op een pantalon, maar overweeg ook zeker om een pantalon met een vest te dragen. Hiermee onderscheid jij je gegarandeerd en ben jij volledig gekleed volgens de laatste trends. 

"Als jij je jasje uittrekt, is het nog steeds duidelijk dat jij de bruidegom bent met een driedelig pak."

Maakwijze van het pak

Naast dat linnen een ontzettend luchtige stof is, kun je er ook met de maakwijze van het pak voor zorgen dat jij niet zwetend voor het altaar staat. Kies bijvoorbeeld voor een unconstructed jasje. Dit betekent dat het jasje niet gevoerd is, waardoor je zo op de stof kijkt. Je begrijpt, dit is een stuk luchtiger dan een gevoerd jasje met een full- of halfcanvas binnenwerk. Voor de liefhebber is het ook een hele mooie keuze, omdat je door het open jasje heel mooi de maakwijze erin terug ziet. 

Dresscode bruiloft

Trouwpak met bermuda broek

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt; een trouwpak met een korte broek. Maar het kan zeker! Je moet er hierbij alleen wel voor zorgen dat je het feilloos afstemt op de rest van je outfit. Trouwen jullie op een warme locatie en is de setting wat formeel? Overweeg dan zeker een bermuda. Het mooie is dat je hiermee een uniek exemplaar te pakken hebt en je direct laat zien dat het maatwerk betreft. Een trouwpak met een korte broek vind je namelijk niet snel in een confectiewinkel.

De juiste schoenen

Een trouwoutfit is natuurlijk niet compleet zonder goede schoenen. De loafer wordt steeds populairder, ook voor onder een trouwpak. Mag de schoen van jou wel een opvallend karakter hebben kies dan voor een tassel loafer, deze is te herkennen aan de klassieke kwast die is bevestigd op de schoen. Liever een iets minder opvallend exemplaar? Dan is een penny loafer een goede keuze. Wat we tegenwoordig ook steeds meer zien is een sneaker. Een sneaker onder je trouwpak dragen is helemaal geoorloofd. Kies natuurlijk wel voor een nette sneaker en niet je afgetrapte gympies waar je al een jaar op loopt. 

kostuum op maat linnen
leren loafers voor bruidegom

Stijltips voor op de dag zelf 

Oke, je trouwpak is binnen en het wachten tot de grote dag is aangebroken. Ik wil je nog een paar tips geven voor wanneer het moment daar is en jij jouw trouwpak aantrekt. 

  1. Zorg dat je das mooi aansluit in de kraag van je overhemd.
  2. Trek je jas of vest aan de voorkant goed aan, zodat de kraag mooi aansluit aan de achterkant van je nek. Doe dit gedurende de dag ook af en toe, zo weet je zeker dat het jasje altijd goed zit. 
  3. Sluit de knoop van het jasje wanneer je staat en maak deze open wanneer je zit. 
  4. Op de foto? Sla je armen niet te enthousiast over je vrienden of familie heen, hierdoor zit je pak sowieso niet zoals je dit later terug wilt zien. 
  5. Zorg voor een extra overhemd, zo kun je na het diner een schoon shirt aantrekken voor het feest. Kies ‘s avonds bijvoorbeeld voor een shirt met een madrin kraag. Op deze manier kun jij ook nog een iets meer informele stijl neerzetten met dezelfde outfit.