trouwpakken trends

De trouwpakken trends voor 2022

Yes, jij hebt een prachtig jaar in het vooruitzicht! Want jij en je verloofde stappen in het huwelijksbootje. Waarschijnlijk ben jij dan nog op zoek naar het perfecte trouwpak voor de grote dag? 2022 is dichterbij dan je denkt, daarom helpen wij je op weg met de trouwpakken trends van volgend jaar om jou alvast te inspireren voor je trouwoutfit.

Double breasted

Double breasted jasjes creëren een echte statement look die we ontzettend veel gaan terugzien in de trouwpakken van 2022. Double breasted betekent dat het jasje een dubbele rij knopen heeft en daarom ‘over elkaar heen’ dicht kan. Dit jasje heeft een gedurfde en formele uitstraling die heel goed gedragen kan worden in klassieke kleuren zoals zwart en donkerblauw. Bovendien kun je ook met op opvallende kleuren zoals groenblauw of zelfs in een subtiele print uit de voeten bij dit stijlvolle jasje.

double breasted trouwpak groen brick
Het is misschien iets minder voor de hand liggend, maar je kan ook kiezen voor een double breasted vest. Op deze manier til je ieder maatpak naar een hoger niveau. Dit item is elegant, flatterend en draagt super comfortabel. Bovendien als je ‘s avonds los wilt gaan op de dansvloer, kan je het jasje gemakkelijk uitdoen en onderscheid jij nog steeds als bruidegom.

Patronen

Het ruitpatroon is een trend die we de afgelopen twee jaar al veel voorbij hebben zien komen. Of het nu gaat om een subtiel tartan patroon of een gedurfde zwart-witte print, patronen komen in 2022 zeker weer terug in de trouwpakken. Als je zowel opvallend als trendy tegelijkertijd wilt zijn, is dit zeker iets om te overwegen. Het leuke van patronen is dat je het zo gek kan maken als je zelf wilt. Zo hoef je niet altijd te kiezen voor een volledig geruit pak, maar denk ook eens aan alleen een geruit jasje of alleen een print voor het gilet. Bovendien zijn er een groot aantal mogelijkheden als het gaat om wat minder uitgesproken patronen. Op deze manieren kun je dus wel voor een print kiezen, maar komt deze op een subtiele manier naar voren.

Poseren pied de poule rood vest met revers
Trouwpakken trends 2022 | Michael & Giso

Smoking

Dat tuxedo’s, ofwel smokings, populair zijn, is geen geheim meer! Feestelijke gelegenheden zijn nou eenmaal de perfecte aanleiding om een smoking te dragen, en laat een bruiloft net hartstikke feestelijk zijn. Bij een tuxedo wordt er vaak aan de standaard ‘James Bond’ uitvoering gedacht, maar tegenwoordig mag je best een andere draai geven aan deze outfit. Zo kan je deze in andere kleuren uitvoeren zoals donkerblauw of lichtroze, of in verschillende stoffen zoals velvet. In 2022 zien we zowel de standaard smoking als verschillende variaties op de smoking terug als statement outfit voor de bruidegom.

bruidegom in smoking
vader en bruidegom klaarmaken

Accessoires

De bruid is niet de enige die accessoires mag dragen op de grote dag. Er is een grote hoeveelheid accessoires die jouw pak perfect aanvullen en hier komt volgend jaar extra nadruk op te liggen voor trouwpakken. Laat je persoonlijkheid en de setting van de bruiloft bijvoorbeeld naar voren komen met behulp van manchetknopen, dasspelden, een das, corsage, sokken, pochet of een strik.

Welke accessoires precies het beste bij jou en jullie bruiloft passen, hangt af van jouw persoonlijkheid, de uitstraling die je wilt creëren en het thema van de dag. Het is daarom zeker aan te raden om voor je trouwpak naar een ervaren tailor te gaan die jou hierover op maat gemaakt advies kan geven.

Accessoires trouwpak

Thema’s

Het is en blijft ontzettend populair om een thema te kiezen voor de bruiloft. Dit verschilt elk jaar, maar de thema’s die we in 2022 gegarandeerd veel gaan zien zijn: minimalistisch, garden, landelijk, beachy en gala. Om het totaalplaatje af te maken, is het essentieel dat je pak is afgestemd op het thema van de bruiloft. Zo kies je bij minimalistisch thema voor wat meer zandkleurige- of grijstinten, terwijl je bij garden sneller kiest voor aardse pasteltinten. Naast de kleuren kan de volledige uitstraling van het pak afgestemd worden op het jullie bruiloft. Als je een pak op maat laat maken heb je alle vrijheid om het perfecte pak samen te stellen. Ervaren tailors kunnen voor ieder thema en elk type huwelijksdag een passende outfit creëren.

Ben jij benieuwd welke trends het beste bij jou zelf en jullie bruiloft passen? Maak dan hier een afspraak met één van onze tailors in Amsterdam of Breda! Zij adviseren je graag over de juiste keuze voor jouw trouwpak.