Trend alert: all-black wedding suit

De all-black outfits horen allang niet meer alleen thuis in de rock ‘n roll tijd. Tegenwoordig is het ook ontzettend stijlvol als trouwpak. Overweeg jij volledig in het zwart voor het altaar te verschijnen? Laat je dan zeker inspireren door het all-black trouwpak in deze blog.

Rock ‘n roll roots

Rock ‘n roll is een stijl en stroming die haar entree maakte in de jaren 50. Tegenwoordig wordt de bijbehorende volledig zwarte outfit ook wel vertaald naar een klassieke outfit in de bruidsmode. De echte rock ‘n roll stijl is er dus wel vanaf. Een all-black outfit is een goed voorbeeld van een monochrome look, wat tegenwoordig ook heel erg trendy is. Niet gek dus dat deze look populair is om in te trouwen.

In het straatbeeld zien we veel outfits die volledig zwart zijn, dit geeft vaak een wat stoerdere uitstraling. Wil je deze stoere stijl vertalen naar je trouwoutfit? Dan kun je het beste matte en stoere stoffen kiezen. Mocht je het juist wat klassieker en feestelijk willen houden, ga dan voor glimmende stoffen. Een volledig zwarte outfit creëert hoe dan ook een autoritaire uitstraling met de nodige allure. Dat is ook een van de redenen dat steeds meer grooms to be deze look kiezen voor hun trouwpak! Jij bent tenslotte de bruidegom.

Een all-black trouwpak

De all-black look wordt steeds meer gewaardeerd. Dit is ook zeker terug te zien in de herenbruidsmode. Een all-black trouwpak zie je vooral veel terug in een smoking uitvoering, maar dit is niet verplicht. Het zwarte overhemd zorgt er uiteindelijk voor dat jouw trouwpak volledig zwart is uitgevoerd. Wil je liever niet in een smoking trouwen maar wel een unieke look creëren? Kies dan voor een double breasted jasje.

All-black smoking

Bij een all-black trouwpak wordt er vaak gekozen voor een smoking. Maar hoe ziet een smoking er eigenlijk uit? Hoe je dit pak ook draagt, een vlinderdas kan niet ontbreken. De zwarte broek van de smoking heeft een enkele glimmende bies aan de zijkant. Het jasje, wat vaak ook zwart gevoerd is, heeft zijden revers. Om de look all-black te maken, kies je voor een zwart overhemd met een blinde sluiting en dubbele manchetten. Wil jij je volledig aan de etiquette houden op je trouwdag? Draag een smoking dan alleen ‘s avonds.

De zwarte smoking komt vooral in de avonduren prachtig naar voren. Ook al is de look niet volledig zwart zonder zwart overhemd, kun je ook goed kiezen voor een wit overhemd. Zo trouw je alsnog in het zwart zonder meteen voor de all-black trouwoutfit te kiezen. Bovendien zijn er veel verschillende variaties als het gaat om de smoking, zoals een velvet, moderne en een zomerse smoking.

Accessoires bij een all-black trouwpak

Zonder accessoires geen bruidegom! Of toch niet? Als het gaat om accessoires bij een all-black trouwpak kun je het namelijk redelijk ingetogen houden. Dit trouwpak is op zichzelf al een statement. Mocht je de outfit alsnog willen afstijlen met accessoires, denk dan aan een strik en zwarte lakschoenen, vooral als je een smoking draagt. Overweeg anders een stropdas en mooie manchetknopen.

Zwart trouwpak op maat

Wanneer je echt een goed trouwpak wilt waar je jarenlang plezier van hebt, kun je het beste kiezen voor een trouwpak op maat. Bovendien ben je bij een trouwpak op maat  verzekerd van de juiste pasvorm. Hierdoor zit jouw trouwpak comfortabel én heeft deze de  juiste uitstraling. Als jouw all-black trouwpak niet goed zit, doet het afbreuk aan de charme van het pak. Mocht je voor een smoking kiezen, kun je zelf ook bepalen aan welke etiquette jij je wilt houden!

Wil je meer informatie over een all-black trouwpak of ben je benieuwd naar de mogelijkheden van een zwart trouwpak op maat? Neem dan zeker contact met ons op.