Leverkleur trouwpak

Waar moet een trouwpak aan voldoen?

De wereld van trouwpakken kan overweldigend zijn. Er zijn veel mogelijkheden, waardoor je het overzicht kunt verliezen. In deze blog zetten we de belangrijkste factoren bij het kiezen van een trouwpak op een rij.

De ideale kleur

Om de juiste kleur voor jouw trouwpak te kiezen, moet je rekening houden met een aantal zaken.

Ten eerste is het belangrijk om kleuren af te stemmen op je haar-, oog- en huidskleur. Heb je bijvoorbeeld blond haar en een lichte huidskleur? Dan kun je te donkere kleuren beter vermijden, hierdoor lijk je snel bleker dan je daadwerkelijk bent. Heb je een rode ondertoon in je haar en een rossige baard en wenkbrauwen? Pas dan op met rood en roze tinten.

De trouwdag draait natuurlijk om jou en jouw aanstaande. Om te zorgen voor een passend totaalplaatje, is het essentieel de kleur van jouw outfit af te stemmen met die van je aanstaande. Wanneer er gekozen is voor een offwhite jurk kun jij beter geen spierwit overhemd dragen. Zijn er juist opvallende kleuren verwerkt in de outfit van je partner, dan is het zaak dat deze niet vloeken met jouw trouwpak.

Passend bij de stijl van de bruiloft

In aanvulling op de kleur van het trouwpak, is het thema van de bruiloft een bepalende factor voor jouw trouwpak. Om een geheel te creëren is het belangrijk om de stijl van de bruiloft in het pak terug te laten komen.

Trouwen jullie in het buitenland op een warm eiland, kies dan bijvoorbeeld voor lichte kleuren in een stof waar linnen in is verwerkt. Heeft jullie trouwdag een vintage-thema? Dan passen opvallende patronen, zoals pied du poule of krijtstrepen daar helemaal bij.

Bijpassende schoenen

Bij Michael & Giso spreken we vaak over een outfit. Onderdeel van de outfit zijn de schoenen. Trouw je in zomerse sferen? Overweeg eens schoenen die wat meer open zijn, zoals een loafer waarbij de enkels zichtbaar zijn.

"De trouwdag draait natuurlijk om jou en jouw aanstaande. Om te zorgen voor een passend totaalplaatje, is het essentieel de kleur van jouw outfit af te stemmen met die van je aanstaande"

Accessoires die matchen

Van de stropdas tot de riem, het is belangrijk dat je hele outfit met elkaar matcht. Accessoires zijn daarin bepalend. Een smoking is natuurlijk niet af zonder black tie en bij een klassiek thema kun je mooi een pochet toevoegen aan je outfit. Liever een moderne touch geven aan je voorkomen? Kies voor bretels met bijpassende strik.

Onzichtbare onderkleding

Het is niet voor niets onderkleding en je wilt dus graag dat ze niet zichtbaar zijn. Draag strak ondergoed en vergeet zeker een goed zittend ondershirt. Als je een licht overhemd draagt, is de beste kleur voor het ondershirt khaki. Wij zijn fan van de shirts van Noshirt, die aan de kwaliteiten voldoen die je van een goed ondershirt mag verwachten.

Het trouwpak moet je als gegoten zitten

Niets is zo vervelend als kleding die niet lekker zit. Tijdens de trouwdag wil je genieten en je niet storen aan oncomfortabele kleding. Zorg voor de juiste maatvoering en pasvorm. Laat je hierover altijd adviseren door een specialist.

Onze ervaren tailors kunnen je alles vertellen over de juiste maten voor jouw trouwpak. Zo kan het trouwpak correct worden aangemeten, waardoor enkel jouw sterke kanten worden geaccentueerd en het volledig aan jouw wensen voldoet.

Benieuwd naar de mogelijkheden van jouw trouwpak op maat? Plan een gesprek met een van onze tailors voor advies.