Groen trouwpak

Onze stijltips wanneer je trouwt in het najaar

Trouwen in de winter, het heeft iets romantisch. Het wordt eerder donker, dus sfeervolle verlichting met kaarsjes en een knisperend vuur zijn al snel onderdeel van jouw winter wedding. Denk bovendien aan de prachtige setting van herfstkleuren of juist een winter wonderland. Gaan jij en je aanstaande ervoor? Dan wil je natuurlijk een passende trouwoutfit voor de bruiloft in het najaar. In deze blog geven we je tips en drie inspiratie outfits voor jouw off-season trouwoutfit.

Stoffen die jou warm houden

De uitstraling van het pak wordt bepaald door de stof en de constructie. Voor een winters trouwpak zijn andere stoffen interessant, dan voor het maken van een zomers pak. Bij een winterse stof, denkt men al snel aan wol. Dit is zeker een goede optie. Zo heb je de exclusieve vicuñawol, afkomstig van de vicuña’s uit het Andesgebergte, wat je vele malen warmer houdt dan schapenwol. Een andere bekende wolsoort is merinowol. Merinowol heeft een fijne structuur en voelt daardoor zacht aan. Deze wol is vanwege de grote productiecapaciteit goedkoper dan vicuñawol.

Ben je op zoek naar een stijlvolle uitstraling? Dan is het goed om flannel te overwegen, de perfecte stof als je een duurzaam, winters trouwpak wilt. Een stof die lijkt op flannel is tweed. Tweed is wat grover dan flannel en is een ideale optie wanneer jij wilt trouwen in Peaky Blinders stijl. Kortom, er zijn genoeg opties van stoffen die je warm houden én stijlvol zijn. Laat je adviseren door een tailor over welke stof het beste past bij het trouwpak dat jij voor ogen hebt.

Onze inspiratie outfits

Nu je een beter idee hebt van de stofkeuzes, is het goed om deze stoffen tot leven te laten komen. Hieronder licht ik drie outfits uit van de wedding collectie van Michael & Giso die een inspiratie kunnen vormen voor jouw herfst- en/of winter bruiloft.

Modern en toch klassiek

De kleur groen is een geliefde keuze onder onze bruidegommen. De opties voor de kleur groen zijn eindeloos en voor iedere heer is een passende tint te vinden. Het trouwpak Woodstock is een mooi voorbeeld van een donkergroene tint die veel mannen goed staat. De driedelige outfit zoals afgebeeld geeft lading, is chique en heeft een klassieke uitstraling.

Het pak is gemaakt van een 100% wollen stof in een twill weving van het Italiaanse stoffenhuis Ariston. Ariston staat bekend om zijn excentrieke wevingen. Bij dit pak is gebruik gemaakt van een twill weving die je herkent aan de diagonale lijn. Deze manier van weven zorgt ervoor dat de stof nauwelijks kreukt.

"Wil je echt uitpakken voor je bruiloft? Overweeg dan zeker een smoking."

Denk: kastanjes

Wanneer je denkt aan herfst, komen verkleurde bladeren en kastanjes al snel in je op. Met het trouwpak Maroon hebben wij de link met de natuur gelegd, wat heeft geresulteerd in een kastanjebruin pak. Het trouwpak kan op verschillende manieren worden gedragen. Wil je gaan voor een klassieke look? Draag het pak dan driedelig, zoals afgebeeld. Wanneer je liever voor een moderne, sportieve outfit kiest, is het pak ook zonder jasje te dragen. In deze Styled Shoot komt dit tweedelige alternatief tot leven in Noorwegen.

De zachte stof van dit trouwpak is een blend van wol en linnen van het Franse stoffenhuis Dormeuil. Dit exclusieve stoffenhuis is geliefd bij iedereen met een verfijnde smaak en oog voor detail. De Dobby weving – open geweven stof – zorgt ervoor dat het pak soepel valt.

De Smoking

Wil je echt uitpakken voor je bruiloft? Overweeg dan zeker een smoking. Een smoking is te herkennen aan de zijden revers en bies op de pantalon. Het trouwpak Black-tie past goed bij een bruiloft in chique sferen en komt met name tot zijn recht in de avonduren. Dit is dus ideaal voor een bruiloft in het najaar, aangezien het dan al vroeg donker wordt. Met deze outfit zijn we creatief omgegaan met de etiquette, waardoor de uitstraling van het pak net even wat sportiever is. Hierdoor straal je nog steeds klasse uit, maar oogt het pak moderner.

De diepzwarte smoking is gemaakt van 130’s merinowol van het stoffenhuis Vitale Barberis. Merinowol behoort tot de top wolsoorten vanwege de extreem fijne vezels en voelt daardoor niet alleen zijdezacht aan, maar verliest ook zijn vorm niet gemakkelijk. Ideaal wanneer je de outfit een hele dag draagt.

Je weet nu meer over het trouwpak voor in het najaar en hebt inspiratie kunnen opdoen. Ben je klaar voor persoonlijk advies? Onze tailors adviseren je graag in je zoektocht naar het perfecte trouwpak. Plan een afspraak in de winkel of video call in via de online afspraakplanner.

Michaël is een echte verbinder en is daarom altijd benieuwd naar jouw verhaal. Op basis van dat verhaal stelt hij een outfit voor je samen die aan al jouw wensen voldoet.