Kleine bruiloft

The Micro Wedding

De micro wedding bestaat al een hele tijd, maar was nog niet heel bekend. Sinds corona, met de bijbehorende maatregelen is de micro wedding steeds bekender geworden. We kunnen het tegenwoordig een heuse trend noemen. Uiteraard nemen wij je graag mee in deze opkomende trend.

Wat is een micro wedding

Het woord ‘micro’ zegt het eigenlijk al, het is een kleine bruiloft. Op een micro wedding worden meestal niet meer dan 30 gasten uitgenodigd, waardoor er een intiem en persoonlijke sfeer ontstaat. De 30 gasten die je uitnodigt zijn waarschijnlijk allemaal mensen die jullie goed kennen en waar jullie je fijn bij voelen.
Vind je het toch lastig om het aantal mensen te beperken, maar wil jij wel kiezen voor deze intieme sfeer? Dan kun je er ook voor kiezen de bruiloft op te splitsen in verschillende delen, met verschillende genodigden. Nodig bijvoorbeeld alleen jullie familie uit voor de ceremonie en een gezellige lunch. Je kunt de dag vervolgens afsluiten met een andere groep mensen met een borrel, een diner of een feestje. Houdt hier natuurlijk nog wel rekening met de eventuele maatregelen die er gelden. Een micro wedding betekent niet dat alles klein moet zijn, door het kleinere gezelschap kan het zijn dat er budget overblijft om op andere delen wat meer uit te pakken. Kies bijvoorbeeld om net wat meer te investeren in een goed pak waar je nog jarenlang plezier van hebt of geef wat meer uit aan de hapjes en de drankjes per persoon.

Micro wedding
Bruin trouwpak Michael & Giso

Waar begin je?

Nu jullie verloofd zijn en hebben gekozen om een micro wedding te organiseren is de tijd aangebroken om alles te regelen. Begin altijd met het zoeken van een geschikte locatie. Nu je een kleinere groep hebt, zijn er andere locaties waar je uit kunt kiezen. Locaties die niet geschikt zijn voor een grote bruiloft, zijn nu juist wel geschikt. Denk bijvoorbeeld aan jullie favoriete restaurantje, een mooi park, het strand of een mooie bloementuin. Wanneer je weet hoe de locatie eruit komt te zien en welke datum beschikbaar is, kan je de rest gaan regelen. Begin met het maken van een gastenlijst en stuur iedereen die je er graag bij wilt hebben ‘save the date’ kaart. Vervolgens ga je aan de slag met anderen zaken, zoals regelen van de catering, de taart en de fotograaf. Zij hebben in het trouwseizoen vaak een drukke agenda, dus je kan er niet vroeg genoeg bij zijn. De trouwjurk staat meestal ook hoog op het prioriteitenlijstje. Meestal wordt er als laatst pas gekeken naar het trouwpak. Hoe klein of groot je bruiloft ook is, zorg dat je op tijd begint met het plannen van jullie grote dag. Hierdoor voorkom je stress de laatste dagen voor het jawoord.

"Een micro wedding betekent niet dat alles klein moet zijn."

De outfit

Als tailor moet ik het natuurlijk hebben over de outfit die je tijdens een micro wedding draagt. Het betekent namelijk niet dat wanneer jullie het klein vieren jij niet uit hoeft te pakken met je outfit. Jij wilt jezelf nog steeds onderscheiden als bruidegom en een mooi totaalplaatje vormen met jouw aanstaande echtgenoot. Willen jullie de bruiloft informal en casual houden, ook dan is het belangrijk voor een outfit te kiezen die hier mooi bij aansluit. Kies dan bijvoorbeeld voor een nette pantalon, met een mooi overhemd. Juist bij een informele outfit zonder teveel poespas is de pasvorm essentieel. Wanneer jullie de bruiloft in verschillende delen vieren, raad ik meestal aan voor een driedelige outfit te kiezen. Hierdoor kun je gemakkelijk je outfit aanpassen en heb je op ieder moment het gevoel iets nieuws aan te hebben. Tijdens de ceremonie draag je het trouwpak volledig driedelig met een klassieke das. Voor het diner kun je het vest uittrekken en het pak tweedelig dragen. Met het feest kun je misschien wel wat mee bewegingsvrijheid gebruiken dus draag je het pak tweedelig maar dan met het vest, zonder jasje. Ook leuk om zo op ieder moment je geliefde weer te kunnen verrassen met een nieuwe look.

Ik geef je graag advies over wat voor trouwpak goed gaat passen bij jullie micro wedding! Plan hier gemakkelijk een afspraak in.

Rolf-Giso staat het liefst hele dagen in de boutique om klanten te helpen. Zijn doel is om iedere klant de perfecte experience te geven en 100% tevreden de deur uit te zien lopen met hun outfit.