thuiswerk outfit

Thuiswerk outfits met maatwerk items

Als je aan thuiswerken denkt, denk je waarschijnlijk niet direct aan maatwerk kleding. De jogging broek en hoodie zijn misschien items die eerder bij je naar boven komen. Nu we al bijna een jaar in de thuiswerk situatie verkeren, moeten we toch bekennen dat we van joggingpakken niet echt gelukkiger, laat staan productiever worden. Dus hoog tijd om jouw thuiswerk garderobe aan te vullen met items die comfortabel zijn en waarin jij je ook nog eens goed gekleed voelt. Geloof mij, dit gaat je goed doen.

Cord trouser a.k.a touwtjesbroek 

De touwtjesbroek is een item dat je waarschijnlijk niet direct associeert met maatwerk. Het is een super casual item, ideaal voor thuis. Door het maatwerk weet je zeker – in tegenstelling tot vele andere touwtjesbroeken – dat jij hiermee goed voor de dag komt. Het is een broek met de comfort van de welbekende touwtjesbroek (jogging pants) met een super stijlvol randje. Je kunt er zo mee de straat op of zelfs op casual friday mee op kantoor kunt verschijnen. Voor een winterse variant kies je voor een elegante flanel stof. Deze stof is warm, klassiek en draagt comfortabel. In de zomer kun je hem laten uitvoeren in linnen, of voor degene die niet zo van kreuk houden, een blend van wol en linnen. Ook katoen leent zich goed voor deze broek, je hebt dus voldoende keuze om de cord trouser helemaal naar eigen stijl samen te stellen. 

touwtjes pantalon

Pantalon met bandplooi 

Thuis gun je jezelf net iets meer comfort dan wanneer je naar kantoor gaat. Met deze pantalon kun je ook zeker op kantoor verschijnen, zonder afbreuk te doen aan de status die jij uitstraalt met je gebruikelijke kantoor garderobe. Een pantalon met bandplooi is modieus, klassiek en super comfortabel. Door de bandplooi krijg je meer bewegingsvrijheid, wat natuurlijk prettig is als je vanuit huis werkt. Je kunt deze zowel met een overhemd als trui combineren. Wil je graag een jasje dragen? Ook dit kan bij deze pantalon! Stap af van de standaard en kies voor een pantalon die wat hoger gesneden is met een opvallende bandplooi. Ideaal voor thuis en zodra jij weer op kantoor verschijnt zul je merken dat deze pantalon in de smaak valt.

Truien

Truien, een super breed begrip waaronder ook echt exemplaren vallen waarin je liever niet naar buiten stapt. Deze zijn vaak heerlijk voor thuis, maar zodra er bezoek komt of jij ergens naar toe gaat verdwijnt hij snel weer in de kast. Hoe fijn is het als je enkel truien in de kast hebt hangen die comfortabel zijn, maar jij gewoon aan kunt houden ongeacht wat je aan het doen bent. Een klassieke, warme coltrui mag sowieso niet ontbreken in je kast, maar kijk ook eens naar een trui met een V-neck of een ronde hals. Zorg ervoor dat deze fijn gebreid zijn, zodat je ze ook onder een jasje kunt dragen om je outfit snel te upgraden. Door voor een warme wolsoort te kiezen hoef jij het zeker niet koud te hebben, ben je altijd stijlvol gekleed en heb je een item wat ideaal is voor thuis en op kantoor.

Oke, eerlijk is eerlijk die dikke, grote, warme trui waarin je wilt dat niemand je ziet hoef je natuurlijk niet weg te doen. Maar bewaar die voor het weekend en kleed je op werkdagen gewoon goed. Je zult het verschil zeker merken!

koffie drinken voor winkel
corduroy overshirt met witte coltrui

Overshirt 

Van een comfortabele pantalon naar een comfortabel jasje, of moet ik zeggen shirt? Het overshirt zit eigenlijk tussen een jasje en overhemd in. Wat betreft de stof heb je volop keuze. Kies bijvoorbeeld voor een stevige, stoere ribstof, een fijne klassieke wolsoort of natuurlijk voor zomers linnen. Het overshirt geeft jouw casual outfit iets meer body en maakt het formele pak juist wat meer casual. Je begrijpt, het overshirt kun jij bij beide stijlen dragen, waardoor het een echte musthave is die je ieder seizoen uit de kast kunt pakken.