overjas geruit heren

Trend alert: moleskin trousers

Moleskin is een chique stof die de adel vroeger droeg tijdens de jacht. De stof was daar ideaal voor vanwege de windbestendige en waterafstotende eigenschappen van de dikke katoensoort. Oftewel, het is een praktische, stijlvolle en veelzijdige stof die ook nu nog erg geliefd is. Een pantalon van moleskin mag daarom zeker niet ontbreken in je wintergarderobe!

Voordelen moleskin

Om je gelijk gerust te stellen, de stof moleskin is niet letterlijk de huid van een mol. Het voelt wel even zacht aan, vandaar de naam. De stof is gemaakt van 100% katoen, deze wordt geschoren om een ​​glad gestructureerd oppervlak te creëren. Net als bij corduroy wordt de stof vervaardigt van meerdere lagen katoen en een stevige binding. Door het op te scheren is het niet alleen zacht, maar ook stevig. Hoe korter het katoen wordt geschoren, des te zachter de stof vervolgens wordt. Deze zachte stof houdt door de dikte goed warmte vast en oogt ontzettend stijlvol. Het heeft zelfs een lichte cashmere look naar onze mening. De stof is door de subtiele textuur een gewilde stof voor zowel formele, als informele gelegenheden in de winterperiode.

"Het is echt de chique tailor made versie van een chino, voor de stylish men!"

Zo stijl je moleskin

Doordat moleskin een stevige, dikke stof is, adviseren wij deze stof vaak voor een pantalon. Tevens kan de pantalon door het katoen in alle kleuren die jij maar wenst worden uitgevoerd. Het is echt de chique tailor made versie van een chino, voor de stylish men!

Voor dit najaar adviseren wij een ivory moleskin pantalon, deze kan je echt met alles combineren. Om stylish voor de dag te komen tijdens een zoom meeting of een borrel, stijl je het geheel af met een licht grijze coltrui en geruite jasje in natuurlijke tinten. Om niet te formeel te ogen stijl je het geheel af met een mooie lezen laars in het donkerbruin en om ook de bovenzijde warm te houden gooi je een grote grijze cashmere sjaal om je nek.

Michaël is een echte verbinder en is daarom altijd benieuwd naar jouw verhaal. Op basis van dat verhaal stelt hij een outfit voor je samen die aan al jouw wensen voldoet.