Fall winter trends 21

Kleurentrends voor Fall/Winter 2021

Terwijl we met dit lekkere weer nog aan het nagenieten zijn van de zomervakantie, staan de wintermaanden alweer voor de deur. Tijd om jouw garderobe weer najaars proof te maken! Bij Michael & Giso kunnen we natuurlijk alles maken wat je voor ogen hebt, maar om je te inspireren en ondersteunen, zetten wij ieder seizoen verschillende trends op een rij. Voor nu staan de fall/winter kleurentrends op de planning en dit is wat jij kunt verwachten!

Winter pastels

In principe geldt er; donkere dagen, donkere kleuren, en andersom. Echter, kan je dit najaar ook met pastelkleuren voor de dag komen. Een pastelkleur is een zachte kleur die wordt verkregen door een zuiver pigment met een lichte kleur te mengen, meestal met wit of lichtgeel.

Niet alleen beige is populair dit najaar, ook pastel blauw, pastel rood en mintgroen zijn geliefd. Deze koele winter pastels zien we zowel in het modebeeld voor vrouwen als mannen terug. Het prettige van pasteltinten is dat ze gemakkelijk te combineren zijn. Denk bijvoorbeeld aan een nette jeans met een pastel rood jasje of een pastel blauwe ton sur ton look. Bovendien kun je pasteltinten goed in je overhemd verwerken.

Sidenote: laat je adviseren door onze tailors of pasteltinten passen bij jouw uiterlijke kenmerken, omdat deze je in de winter extra bleek kunnen maken.

Sandy tones

Aardetinten zagen we afgelopen zomer al veelvuldig de revue passeren, en ook dit najaar kunnen we er niet omheen. Het gaat hierbij vooral om een zandkleurig kleurenpalet met voornamelijk beige, grijs en bruintinten. Vooral de toon op toon combinatie is hierbij populair. Echter, zijn warme zandkleuren ook heel mooi om subtiel in je maatwerk items te verwerken deze winter. Wij zijn fan!

Houd jij wel van een opvallende combinatie? Denk dan aan een pinstripe of patroon in een iets lichtere tint dan de rest van de stof in de pantalon of het jasje. Hierdoor heb jij een outfit die meer opvalt en perfect past bij de kleurtrend van dit najaar.

Winter heren jas
Tailors Wardrobe December

Burnt orange

Tot grote vreugde van menig tailor en stylist komt de trendkleur burnt orange dit najaar weer naar voren. Burnt orange, ofwel verbrand oranje, is een charmante kleur die precies tussen bruin en oranje in zit. Het voordeel is dat je deze kleur op onwijs veel verschillende manieren kunt stylen.

We moeten wel toegeven dat het een ietwat gecompliceerde kleur is om te dragen. Bij burnt orange is het namelijk belangrijk om de juiste balans tussen oranje, bruin en beige tinten te creëren, die naadloos bij je uiterlijke kenmerken aansluit. De oranje kleur staat over het algemeen het best bij mannen die wat blonder en/of rossiger zijn. Dit kan je mooi afstylen met beige en warme witte tinten. Heb jij meer donkere uiterlijke kenmerken? Dan is het aan te raden om de bruine tint meer naar voren te laten komen.

Burnt orange trend

Warme houttinten

De laatste kleur die de najaarsgarderobe van 2021 zal karakteriseren, zijn houttinten. Om in de winterse sferen te blijven, gaat het vooral om houttinten die wat dieper, warmer en voller van kleur zijn. Hiermee bedoelen we dus niet alleen beige en bruin, maar ook wat donkerdere roest kleuren. Bovendien gaan we verschillende cognac tinten terugzien. Het voordeel van deze kleur is dat je er alle kanten mee op kan. Wanneer jij deze kleur in je kledingkast hebt hangen, weet je zeker dat jij er super stijlvol bijloopt dit najaar!

fall winter trends heren

Is jouw garderobe ready om de koudere maanden in te gaan? Goed bezig! Nog niet? Geen probleem, maak een afspraak in een van onze winkels en de tailors adviseren je graag over de mogelijkheden om jouw garderobe winterklaar te maken.