greve schoenen

Barolo Greve schoenen op maat – Interview Twan van Uden

Greve heeft een nieuw concept, de Barolo Schoen! Dit zijn schoenen die op maat gemaakt. worden Wij vroegen Twan van Uden, werknemer van Greve en verantwoordelijke voor Barolo, naar zijn werkzaamheden en natuurlijk de maakwijze en mogelijkheden van Greve Barolo.

Kun je ons wat meer vertellen over het maatwerk van Barolo?

“Natuurlijk! Greve bestaat dit jaar 120 jaar, dus dat is wel een bijzonder moment. De Barolo lijn maakt het mogelijk zelf je schoen samen te stellen. Hierbij kan gekozen worden uit zeven verschillende modellen. Daarnaast kan er uit drie verschillende prints gekozen worden in het leer en kan de kleur zelf worden bepaald. Ook heeft de klant de keuze tussen een volledig lederen zool of een combinatie met slijtvast HG rubber. Elke schoen wordt afgewerkt met een flexibele zool met een natuurlijke kurklaag zodat de voet droog blijft. De zool zorgt voor een betere pasvorm en het gemakkelijk afrollen van de voet.”

Schoenen op maat, Schoenen kleur kiezen, Maatschoenen van Greve

Wanneer schoenen bij Greve op maat worden gemaakt, hoe ziet het productieproces eruit?

“Het leer dat wordt gebruikt voor de Barolo schoenen komt uit het Alpengebied. Hiervoor wordt enkel zeer hoge kwaliteit leder gebruikt. Wanneer de maten zijn gemeten en het model is bepaald worden de patronen met de hand uit het leer gesneden en gestikt. Hierna worden de patronen over de leest gespannen. Wanneer de schoen is gecreëerd worden deze met de hand ingekleurd en gewaxt. Na het inkleuren en waxen krijgt elke schoen een dubbele kwaliteitscontrole. Hierdoor is de klant verzekerd van een kwalitatief goede schoen.”

En hoe lang duurt het ongeveer voordat de Greve Barolo schoenen klaar zijn?

“We raden mensen altijd aan ruim een maand voor de trouwdatum uiterlijk de schoenen te kopen. Het op maat maken van de schoen duurt ongeveer 3 weken, het is prettig de schoen voor de trouwdag nog even in te lopen. Hierdoor kan het leer zich vormen naar de voet en heb je op de trouwdag zeker nergens last van.”

Voor welke prijs worden Barolo schoenen verkocht?

“De Greve Barolo maatschoenen zijn verkrijgbaar vanaf €399,-. Dit is afhankelijk van het gekozen model en de gekozen afwerkingen. Wanneer je een bepaald budget voor ogen hebt is het verstandig dit van te voren aan te geven. We kunnen dan rekening houden met de opties die we voorleggen.”

Ben je enthousiast geworden over de Greve Barolo schoen? Onze tailors helpen je graag bij het samenstellen van de ultieme schoen. Maak hiervoor geheel vrijblijvend een afspraak via onze website.