Zomerse trouwoutfit inspiratie

De zomer is en blijft een geliefd seizoen om elkaar het jawoord te geven. Dat heeft zeer waarschijnlijk te maken met het lekkere weer in deze periode. De jurk kun je makkelijk aanpassen op zomerse temperaturen, maar de man wordt toch echt in pak voor het altaar verwacht. Ondanks dat wil jij er als bruidegom niet zwetend bijlopen natuurlijk. Om jou een handje te helpen met wat je kan dragen deze zomer als bruidegom, krijg je van Michael & Giso een paar goede tips met bijhorende inspiratie outfits.

Tips

Voor je naar de afspraak komt, kun je al wat voorbereidend werk doen. En eerlijk is eerlijk: de voorpret is vaak ontzettend leuk! Kijk gerust eens rond op Instagram of Pinterest, wat de laatste trends zijn en natuurlijk wat jou aanspreekt. Welke stoffen vind je mooi? Wil je graag twee- of driedelig trouwen? Wil je graag driedelig trouwen, maar ben je bang dat dit te warm is? Kies dan voor een unconstructed jasje. Dit betekend dat het jasje niet gevoerd is. 

 

Een outfit is natuurlijk niet compleet zonder schoenen. Bij een zomerse trouwoutfit zien we steeds vaker de tijdloze loafer voorbij komen. Tegenwoordig is het ook geoorloofd om een sneaker onder je trouwpak te dragen. Kies dan natuurlijk wel voor een nette sneaker, niet die ene uit de kast die zo lekker zit en je elk festival draagt.

Onze inspiratie outfits

Nu je een beetje een idee hebt van wat je allemaal kunt uitkiezen voor jouw trouwdag, is het natuurlijk leuk om wat inspiratie met je te delen. Het oog wil tenslotte ook wat! Hieronder licht ik drie outfits uit ter inspiratie voor jouw trouwoutfit die passen bij een zomerse bruiloft.

Minimalistic Elegance

De uitspraak ‘less is more’ is er één die je waarschijnlijk wel vaker hebt gehoord. Deze is ontzettend toepasselijk voor de minimalistische weddings. Dit thema is absoluut niet weg te denken dit trouwseizoen. Minimalistische bruiloften vinden vaak plaats in een kerk, landhuis of zelfs in een kasteel. Je kunt deze op een subtiele manier aankleden met wit-, grijs- of zandtinten. Voor je trouwpak kies je dan ook voor een monochrome look. Dit is een outfit die bestaat uit dezelfde kleurtonen. Kies hierbij voor een rustige kleur die bij de decoratie past. Ook kun je kiezen voor een smoking. Dit is namelijk één van de meest geliefde looks voor een minimalistisch trouwthema!

Beach wedding

Een beach wedding geeft natuurlijk het ultieme zomerse gevoel. Heerlijk op je blote voeten door het zand! Gegarandeerd dat dit mooie romantische plaatjes oplevert. Beach weddings zijn in 2022 wat minder bohemian, maar hebben juist een meer minimalistische touch. Wil jij opgaan in deze prachtige en natuurlijke omgeving? Dan is een tweedelig zandkleurig pak echt wat voor jou! Dit zorgt ook meteen voor een minimalistische uitstraling zonder dat het zomerse karakter verloren gaat. Daarnaast is een zandkleurig pak ontzettend tijdloos en kun je gemakkelijk doordragen na de grote dag. 

Gala

Gaan jullie voor het ultieme feestelijke gevoel tijdens de huwelijksdag? Overweeg dan om in een smoking te trouwen. Je kunt een smoking herkennen aan de zijden revers op het jasje en de bies op de pantalon. Het overhemd heeft stud buttons en de zijden butterfly strik zorgen voor opvallende details. Tegenwoordig mag een smoking wat sportiever, zonder dat je afbreuk doet aan de etiquette natuurlijk. Door een zwarte twill weving heeft de stof een lichte stretch en kan het pak strakker gedragen worden. 

 

Een gala thema straalt een chique sfeer uit en komt vooral in de avonduren fantastisch tot zijn recht. Kleed de locatie bijvoorbeeld aan met een overvloed aan kaarsen met als kers op de taart een champagnetoren in het midden van de zaal. Niks is te gek!

Als je een pak op maat laat maken, heb je alle vrijheid om het perfecte pak samen te stellen. Je kunt de volledige look and feel van je trouwpak laten afstemmen op het thema van jullie bruiloft. Ervaren tailors kunnen voor ieder thema en elk type huwelijksdag een passende outfit creëren. Benieuwd naar wat Michael & Giso jouw te bieden heeft? Maak dan vrijblijvend een afspraak om alle mogelijkheden te bespreken.