JN25450 | Michael & Giso

What to expect – De trends van 2022

Als tailors zijn we natuurlijk altijd bezig met de laatste trends en hoe we deze kunnen integreren in ons maatwerk. 2021 was wederom een bijzonder jaar en dat heeft ook invloed op de collecties waarmee bekende ontwerpers de trends neer hebben gezet. Sinds de pandemie zien we voornamelijk een nieuwe kijk op ‘kantoorkleding’. Ook zijn de ton-sur-ton looks weer terug van weggeweest, met name de all-black outfit, en vinden oude bekende items hun terugkeer. Het bomber jacket is hier een mooi voorbeeld van. 

2022 is pas net begonnen, maar om je te inspireren, delen wij in deze blog de belangrijkste herenmode trends voor komend jaar alvast met je!

Monochrome outfit

Een look die we veel gespot hebben op de catwalks tijdens fashion week zijn monochrome looks, ofwel: volledige outfits in één en dezelfde kleurtoon. Wie monochroom zegt, denkt vaak aan eenzelfde tint en stof voor je volledige outfit. Maar met een monochrome outfit is het ook geoorloofd om een combinatie van tonen uit hetzelfde kleurenpalet te combineren. Denk bijvoorbeeld aan een een wit met beige pied de poule safari jacket gecombineerd op een pantalon die net een lichtere kleur beige is. Is de ton-sur-ton look toch iets te saai voor jou? Dan is de gouden tip om met patronen of verschillende texturen en laagjes te werken!

JN26317 | Michael & Giso

All-black

Een klassiek voorbeeld van een monochrome look is de all-black outfit. Een all-black outfit heeft van origine een beetje een rock ‘n roll uitstraling en in het straatbeeld gaan we deze look steeds meer zien. Zelfs op feesten en bruiloften wordt deze outfit meer en meer gewaardeerd. Voor een stijlvol geheel kies je voor niet-glanzende stoffen, maar juist meer mat en stoer. Trek bijvoorbeeld je zwarte overcoat uit de kast, zwarte jeans, zwarte coltrui en zwarte veterboots. Super casual en tegelijkertijd vooruitstrevend in het modebeeld.

MG MBP JPG 15 scaled e1660830222897 | Michael & Giso
chateau neercanne liselore stap liselorestap.weddings 113 1 scaled e1660830299381 | Michael & Giso

Utility wear

Fashion meets function, zo verwoorden de Engelsen het. Utility wear zijn kledingstukken die van oorsprong een bepaalde functie hadden. Hiermee wordt voornamelijk de militaire invloed bedoeld vanuit de jaren 40. Utility wear heeft daarom een stoere en strijdvaardige uitstraling, maar is ook praktisch door zijn tijdloze en duurzame karakter. 

Utility wear kenmerkt zich door stevige materialen en een grote hoeveelheid zichtbare en onzichtbare zakken. Het kleurenpalet bestaat voornamelijk uit zand- en aardetinten, camel, olijfgroen en navy. Als het gaat om type items kun je denken aan parka’s, trenchcoats en piloten- en bomberjacks.

Bomber Jacket

De bomber is een goed voorbeeld van utility wear en zagen we tijdens Fashion Week al veelvuldig voorbij komen. De bomber is de ideale tussenjas voor erbij en combineer je eigenlijk met alle items uit je garderobe. Het bomber jacket heeft over het algemeen een stoere casual uitstraling, en is dus met name geschikt als vrijetijdskleding. 

Om op deze trend in te spelen, kun je bij ons nu ook een bomber jacket op maat laten maken. Bovendien kun je door middel van de kleur, stof, sluiting en pasvorm de look and feel bepalen van jouw bomber! Het perfecte voorbeeld van de vercasualisering van maatwerk. Voor meer informatie over de Michael & Giso bombers, houd onze Instagram pagina in de gaten!

Het nieuwe pak

Last but not least, zal ook het welbekende pak een stuk meer casual worden. Een ontwikkeling die we in 2021 ook al zagen. De focus ligt vooral op het comfort ongeacht de gelegenheid. Het pak zal daarom ruimer worden aangemeten en heeft een aantal casual elementen, zoals patched pockets, een bandplooi of het touwtje in plaats van de knoopssluiting. 

Ook de schoudervulling zal op de achtergrond verdwijnen, de broek zal hoger worden gedragen en het jasje mag wat langer. Een ruim zittend pak is helemaal on trend, maar je kunt hier ook flink de plank mee mis slaan. Onze tailors helpen je de juiste keuzes te maken, zodat het er niet uitziet alsof je het pak te groot is.

JN24348 | Michael & Giso

Is jouw garderobe al klaar voor 2022? Super! Nog niet? Kom dan eens langs in één van onze winkels en laat je inspireren door de mogelijkheden die maatwerk te bieden heeft.