stopdas voor mannen

Stropdassen: dit zijn de verschillende soorten

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten stropdassen. In deze blog leggen wij je graag uit wat voor soort stropdassen er zijn en hoe je nu de perfecte das kiest.

Terug in de tijd

De stropdas vindt zijn herkomst in de 30 jarige oorlog, waar de Koraatse ruiters voor de Franse koning Lodewijk de 13e vochten. Zij droegen felgekleurde zijden doeken om hun nek, om er voor te zorgen dat het uniform volledig aansloot bij de nek. De Franse stonden toen al bekend om hun gevoel voor mode. Dit item werd daarom al snel omgetoverd tot een populair accessoire die zowel functioneel als modieus was.

Soorten dassen

Een das tilt je outfit toch weer even een stapje hoger. Het voegt vaak net wat meer kleur toe waardoor het je outfit compleet maakt. Bovendien bedekt een das de knopen van je overhemd. Er zijn heel veel verschillende soorten dassen, denk aan kleuren, stoffen en patronen. Na het lezen van deze blog weet jij hoe jij in al die verschillende mogelijkheden de beste keuze maakt.

Ton sur ton & print

Een ton sur ton combinatie is een elegante manier van combineren waarmee je altijd goed zit. Ton sur ton, vertaald uit het frans betekent eigenlijk niets meer dan toon op toon, oftewel kleur bij kleur combineren. Op de onderstaande foto zie je bijvoorbeeld een bruin pak dat gecombineerd is met een das die dezelfde kleur heeft als het pak. Een print is zeker een leuke toevoeging wanneer je pak over het algemeen rustig is. Heb je een wat drukker pak? Kies dan voor een egale stropdas om het geheel niet te schreeuwerig te laten ogen.

Gehaakte das

De gehaakte das is slanker en is perfect te combineren met een klassiek pak of juist met een mooie smart casual outfit. Deze das oogt wat minder zakelijk en is daarom bijvoorbeeld ideaal voor een bohemian bruiloft. Kortom de gehaakte das is fashionable, casual en geschikt voor verschillende gelegenheden.

Trouwpak vs zakelijk

Bij Michael & Giso maken we onderscheid tussen een zakelijk pak en een trouwpak. Hoe zit het dan met het verschil qua das tussen deze twee? Eigenlijk zit er weinig verschil tussen een das voor bij een trouwpak of voor bij een zakelijk pak. Het belangrijkste is dat de das complementair is aan de outfit en deze de outfit versterkt. Toch is er wel een verschil in uitstraling. Dit kan komen door de stof, het kleurgebruik en natuurlijk de keuze van een eventuele print. Bij een trouwpakken adviseren wij eerder te kiezen voor een feestelijke das, in bijvoorbeeld een ivoortint. Voor een zakelijke outfit is het verstandig om voor een formele das gemaakt van een stof die niet te veel glimt.

Ben jij er toch nog niet helemaal over uit welke stropdas je moet kiezen om je outfit af te stylen? Wij helpen je graag! Boek online een virtuele afspraak en wij vinden gegarandeerd een mooie das voor je