7810576 | Michael & Giso

Festive Style Guide

De feestdagen staan weer voor de deur! Voor je het weet zit je aan het kerstdiner met je familie of sta je alweer oliebollen te eten. De feestdagen zijn de perfecte gelegenheid om net een beetje extra je best te doen, dus ook als het gaat om je outfit! Om je te inspireren voor jouw outfits tijdens de feestdagen, heb ik onze favoriete feestelijke looks op een rij gezet in deze festive style guide.

Black Tie

Heb je een uitnodiging gekregen voor een chique diner of ga je naar een bijzondere countdown met de dresscode black tie? Dan hoort daar uiteraard een smoking bij. Dit is de ultieme feestelijke outfit en maak je helemaal af met een zwarte strik en lakschoenen. Niet geheel onbelangrijk; deze outfit biedt ook extra warmte tijdens een koude decemberavond. Tip: voor je een smoking draagt, check even of je aan alle smoking etiquette voldoet!

tuxedo cheers bruiloft toscane | Michael & Giso

Suit up 

Ga je naar een feest of diner zonder specifieke dresscode maar weet je wel dat het een chique gelegenheid is? Ga dan voor een tweedelig pak. Laat je blauwe pak die je vaak naar kantoor draagt in de kast hangen en overweeg een bruin of een groen pak. Kies wel voor een pak op maat. Door de aangepaste pasvorm zit de outfit als gegoten en loop jij er gegarandeerd stijlvol bij op deze feestelijke avond.

Grijs klassiek trouwpak wol | Michael & Giso
Bruin tweedelig trouwpak

A Smart Casual Christmas 

Wanneer jij gezellig met familie onder het genot van een zelf gekookt diner en kerstmuziek of de Top 2000 aan tafel zit, is een smart casual outfit de perfecte keuze. Met een smart casual outfit zie je dat je je best hebt gedaan, zonder overdressed te zijn. Je kunt dit op meerdere manieren invullen bijvoorbeeld met een pantalon, een overhemd en een bijpassend jasje. Maar je kunt uiteraard ook je nette coltrui aantrekken en het jasje weglaten.

pied de poule jas pantalon | Michael & Giso
knitted wollen coltrui jas warm | Michael & Giso

The day after 

Wanneer je een avond heerlijke wijn of zelfs een flesje whisky hebt opengetrokken, is de kans groot dat je de volgende dag niet zo energiek bent. Toch is het verstandig om je de volgende dag wel aan te kleden in plaats van in je huispak op de bank te blijven liggen. Maak het jezelf dan wel zo comfortabel mogelijk, haal bijvoorbeeld je flannel touwtjesbroek en een paar sneakers uit de kast en combineer deze met je favoriete cashmere trui. Overjas aan, en je bent klaar voor een winterse wandeling!

overjas day after buiten wandelen | Michael & Giso
ton sur ton overjas ruiten | Michael & Giso

Mocht je benieuwd zijn naar de mogelijkheden voor jouw kerstoutfit, kun je altijd een afspraak bij ons inplannen. Onze tailors helpen je graag verder met de beste kleurkeuzes en stylingtips!