Wat kost een maatpak?

Wat kost een maatpak?

Wanneer je op zoek gaat naar een maatpak vraag jij je vast af ‘wat kost een maatpak nu precies?’ Je kunt rekening houden met gemiddelde kosten voor een maatpak tussen de €800,- en €1500,-. De kosten voor een maatpak zijn afhankelijk van de keuzes die je maakt. Vaak wordt made-to-measure ook maatwerk wordt genoemd. De prijzen van een made-to-measure pak liggen echter lager dan die van een volledig op maat gemaakt pak. Dat terzijde, want ook binnen het volledige maatwerk kom je diverse prijzen tegen. 

De vraag ‘wat kost een maatpak?’ is dus niet eenduidig te beantwoorden. De diverse prijsranges voor de kosten voor een maatpak heeft verschillende oorzaken, zoals: de gekozen binnenvoering en hoe het pak gemaakt is. Full canvas is namelijk ongeveer €150,- duurder dan een half canvas pak. Ook heeft het te maken met de stofkeuze die wordt gemaakt. Wij zetten de verschillende stoffen met bijbehorende richtprijzen op een rij, zo weet jij wat je kunt verwachten als het gaat om de kosten voor een maatpak bij Michael & Giso.

Italian House Fabric

Allereerst beginnen we met onze eigen Italiaanse stoffen. Deze ‘house fabrics’ zijn ingekocht aan de hand van onze eigen idealen en de komende trends. Doordat de Italian House Fabrics al in het atelier liggen, is het mogelijk binnen 6 weken een pak op maat te hebben. Dit is een groot voordeel van onze eigen stoffen, echter is de keuze wel beperkter. Denk jij voor je trouwpak aan blauw, donkergroen of donkergrijs dan biedt deze lijn een goede uitkomst. Een pak van onze eigen stoffen collectie is verkrijgbaar tussen de €900,- en €1200,-.

maatwerk op houten hanger

Vitale Barberis

Dit is een van ‘s werelds bekendste en grootste stoffenhuizen. Het familiebedrijf Vitale Barberis weet als geen ander waaraan een goede stof moet voldoen. Hier vind je de mooiste klassieke printen. Het voordeel van Vitale Barberis is dat ze per stof vele meters maken, hierdoor is een stof nauwelijks uit voorraad. De diversiteit aan stoffen is hier echter wel beperkter. Voor een pak op maat van een Vitale Barberis stof ligt de prijs van tussen de €900 en €1200,-.

Carnet

In tegenstelling tot Vitale Barberis heeft Carnet een waanzinnige diversiteit aan stoffen. Van grove wevingen tot gladde en zachte stoffen, je komt het allemaal tegen. Hierdoor zijn de prijzen ook zeer uiteenlopend. De prijs heeft alles te maken met de samenstelling van de stof. In een tweed stof is meer wol verwerkt, waardoor deze vaak wat duurder is. Zit er zijde in de stof verwerkt? Dan wordt er ook meer voor de stof gerekend. De prijzen van de stoffen van dit Italiaanse stoffenhuis liggen tussen de €1000,- en €1400,-.

Wat kost een maatpak?
details bandplooi broek

Ariston

Weer terug naar Italië, want sinds 1920 is Ariston een gerenommeerd stoffenhuis gelegen in Napels. Dit stoffenhuis is bij velen zeer geliefd vanwege de grote diversiteit aan stoffen. Ariston levert veel verschillende stoffen tegen veel verschillende prijzen. Dit is terug te zien in de prijsrange die we je zullen geven. Een op maat gemaakt pak van Ariston is namelijk al verkrijgbaar vanaf €1000,-. Echter kan de prijs oplopen tot €2000,-. Kies jij namelijk voor een stof met bijzondere wevingen, kleuren en samenstelling dan kan de prijs aardig oplopen.

Dormeuil

Van Italië naar Frankrijk, want de Fransen kunnen er zeker wat van wanneer het mode betreft. Bij dit stoffenhuis wordt de stof van begin tot eind door hun zelf gemanaged. De schapen worden door hun eigen boeren verzorgd om hier vervolgens garen van te spinnen en de stof te maken. Dormeuil levert zijn stoffen enkel aan bespoke tailoring zaken. Een kwaliteit stof als deze kom je dus niet tegen wanneer je een made-to-measure pak aanschaft. Zelfs een 180S stof is niet te veel gevraagd voor dit exclusieve huis. Voor een stof als deze betaal je echter wel zo’n €3600,-. Gelukkig heeft dit stoffenhuis verschillende prijscategorieen. De gemiddelde prijs voor een pak van Dormeuil stof is tussen de €1300.- en €2200,- euro. Deze prijzen liggen vrij ver uit elkaar, dit komt door de diverse stoffen die dit stoffenhuis produceert.

Wat kost een maatpak?

Scabal

Om het nog dichter bij huis te zoeken gaan we naar Scabal. Een bijzonder hoogwaardig stoffenhuis uit België. De stijl die we bij dit stoffenhuis veel tegenkomen is klassiek met een moderne twist. Al sinds 1938 is Scabal een bekendheid in de stoffenwereld, het oude vakmanschap met moderne technieken. Hiermee ontwikkelde Scabel de geliefde travel collectie. Deze stoffen zijn zo geweven dat de stof niet kreukt, dit uiteraard zonder afbreuk te doen aan de elegante uitstraling van de stof. Gemiddeld wordt er aan een ‘Scabal’ pak €1500,- uitgegeven. De prijs kan echter wel oplopen tot €3000,-. Dit heeft te maken met de samenstelling van de stof. Wordt er bijvoorbeeld gekozen voor een stof van een baby Alpaca, dan kan de prijs aardig oplopen.

Loro Piana

We maken deze lijst af met een echt Italiaans stoffenhuis van het hoogste niveau. Dit stoffenhuis is sinds de 19e eeuw uitgegroeid tot een echt modehuis. Van schoenen, confectiepakken tot stoffen, je vindt het allemaal bij Loro Piana. Alles wat dit modehuis verlaat is verzilverd met hoge kwaliteit en vakmanschap. Hier worden de trends gezet op het gebied van tailoring. Een stoffenhuis om als tailor en liefhebber goed in de gaten te houden. Zoals jij je voor kunt stellen ligt de gemiddelde prijs van een maatpak van een Loro Piana stof hoger dan de bovengenoemde stoffenhuizen. Je moet hierbij denken aan een gemiddelde prijs van €2000,-. De moderne kijk van dit stoffenhuis en het gebruik van unieke wevingen met hoge kwaliteit materialen maken dat de prijs oploopt tot wel €3.500,-.

Ben jij nog op zoek naar een maatpak voor naar kantoor of voor een bijzondere gelegenheid? Dan ben je bij Michael & Giso aan het juiste adres. Voor verschillende budgetten tussen de €1000 en €3000 euro kun je bij ons een pak op maat samenstellen. Maak vrijblijvend een afspraak in onze boutiques en onze tailors staan voor je klaar!

Kom vrijblijvend kennismaken

Ben je nog op zoek naar een unieke en stijlvolle outfit die op maat gemaakt is? Maak dan gemakkelijk online een afspraak en kom langs in onze boutique. Hier staat een persoonlijke tailor voor je klaar om onder het genot van een borrel een outfit samen te stellen die naadloos aansluit op jouw maten én wensen.