How to wear pink?

Vorig jaar zomer was de kleur roze al veel te zien op de catwalks. Ook steeds meer bruidegoms kiezen ervoor om in het roze te trouwen. Daarom is het ook niet zo verrassend dat deze kleur in het voorjaar van 2022 weer een comeback maakt. De kleur roze is ontzettend veelzijdig maar voornamelijk de pasteltinten gaan we veel terugzien dit voorjaar. Meer weten wat de kleur roze voor jou te bieden heeft? Lees dan snel verder!

Pastels

Tijdens de warmere dagen zien we steeds meer zachte en romantische kleuren voorbij komen. Het voordeel van lichtere kleuren is dat er geen warmte wordt geabsorbeerd van de zon. Pasteltinten zijn hier een perfect voorbeeld van. Een pasteltint is een zachte kleur die wordt verkregen door een zuiver pigment met een lichte kleur te mengen. Als je een statement wilt maken, kun je roze pasteltinten het beste ton-sur-ton dragen. Speel jij het liever safe? Ga dan voor een witte touwtjesbroek gecombineerd met een pastel roze overhemd. Naast zachtroze, steel jij dit voorjaar ook zeker de show met deze romantische tinten, zoals wit, beige, lichtblauw en mintgroen.

Roze overhemd

Grote kans dat jouw garderobe volhangt met witte en lichtblauwe overhemden. Een lichtroze overhemd kan zorgen voor wat diversiteit! Maar hoe combineer je een roze overhemd met andere items uit jouw garderobe? Roze kun je eigenlijk met verrassend veel kleuren en kledingstukken combineren. Denk hierbij aan aan neutrale aardetinten zoals wit, grijs en crème kleuren. Wil je iets meer opvallen? probeer het dan eens met donkergroen of bordeaux rood. Deze kleuren zijn wat harder en zorgen er tegelijkertijd voor dat de kleur roze meer opvalt.

Ga je voor een casual uitstraling? Draag je roze overhemd dan zeker op een chino of touwtjesbroek met een paar sneakers of loafers. Stroop je mouwen op en je bent klaar om van het voorjaarszonnetje te genieten.

The pink suit

Roze is misschien niet de eerste kleur waar je aan denkt om mee naar je werk te gaan. Juist daarom is het de perfecte out of the box keuze! Het is hierbij wel essentieel om de juiste tint en stof te kiezen, roze kan namelijk erg bleek maken en dat wil je natuurlijk niet. Laat je daarom altijd adviseren door een ervaren tailor over de kleur en stof van je pak. Er zijn namelijk heel veel verschillende tinten roze.

Accessoires

Vind je een roze pak too much? Of past een roze overhemd niet helemaal bij jou? Overweeg dan om je look met roze accessoires af te maken. Denk bijvoorbeeld aan een roze das, pochet of zelfs sokken. Ook dit hoeft natuurlijk niet knalroze te zijn, maar een patroontje waar roze in verwerkt zit, kan jouw outfit al heel speels maken.

Wil jij deze zomer goed voorbereid van start gaan? Plan dan een afspraak om samen met de tailor de juiste keuzes te maken voor jouw summer essentials!