vader bruidegom in streepjespak

Hoeveel geld geef je aan een bruidspaar cadeau?

Hoeveel geld geef je als bruiloftsgast cadeau aan het bruidspaar op hun bruiloft? Dit is een vraag waar veel mensen geen direct antwoord op hebben. Wij hebben voor jou de richtlijnen en ongeschreven regels hierover op een rij gezet.

Geld is misschien een standaard, maar vaak toch het fijnste cadeau om te krijgen als bruidspaar. Er zijn waarschijnlijk hoge kosten gemaakt om de bruiloft te organiseren. Nu wil je als bruiloftsgast niet gierig overkomen en te weinig overmaken, maar ook niet ongepast veel geld geven aan het bruidspaar.

Uit onderzoek van Salino onder 1.500 vrouwen is gebleken dat rond de €50,- cadeau geven gebruikelijk is. Het kan echter wel afhangen of je enkel een avond- of daggast bent en wat jouw band is met het bruidspaar:

50 tot 150 euro

Als beste vrienden en meest naaste familie is het gebruikelijk om tussen de €50,- en €150,- cadeau te geven. De daggasten worden hier ook toe gerekend, omdat je de gehele dag aanwezig bent.

40 tot 60 euro

Een wat verdere vriend of familielid kan tussen de €40,- en €60,- cadeau geven.

Vanaf 20 euro

Tot slot mag je als kennis, avondgasten, verre familie of collega vanaf €20,- al iets cadeau doen aan het bruidspaar.

Maar mocht geld geven nou echt niet je ding zijn of je nog steeds je twijfels hebben, geven we graag wat andere cadeau inspiratie. Lees daarvoor hier verder.