White smile, casual trouwpak, off white das

Laurens de Kort

“Mijn naam is Laurens de Kort en ik ben de eigenaar van Helios Solar. Wij adviseren mensen en bedrijven op het gebied van zonne-energie. Voor mijn werk draag ik regelmatig pakken, vooral als mijn dag bestaat uit het geven van (sales) trainingen. Op andere dagen, waarop ik vaak adviezen geef aan potentiële klanten is het dragen van een pak geen must en vaak ook niet handig.”

Op welke locatie ben je getrouwd, heeft dit een speciale reden?

“We zijn getrouwd bij het Houtse Meer, een schitterende ‘buiten’ locatie in Den Hout, een klein plaatsje tegen Breda aan. We wilde graag een ontspannen setting creëren gedurende de dag en deze locatie leent zich daar perfect voor. Verder kan je daar zowel trouwen als feesten en daardoor hoef je niet van locatie te wisselen.”

Relaxte houding, tevreden bruidspaar, Trouwen in het bos
Daar komt de bruidegom, Boeket, Roped shoulders, Verhoogde schouderkop, Parelmoeren knopen

Heeft de locatie veel invloed gehad op je uiteindelijke samenstelling van de outfit?

“Gedeeltelijk wel. Ons thema was beach chique en dus wilde ik een fris ogend pak met een zomerse look.”

Wit linnen zomer maatpak

Tailor's Note - Michael Oei

“Laurens wist al goed welke stijl er bij hem past. Een strakke snit in een modern jasje welke goed bij de sfeer van de huwelijksdag zou passen. Door de open weving in het pak en het gebruik van linnen ontstaat er een zomers gevoel waar Laurens naar op zoek was.”

Je hebt een best wel uitgesproken kleur, stof (en stijl) gekozen, was je je daar van tevoren bewust van?

“Jazeker. Bij de maatpakken die ik heb kies ik altijd voor een bepaalde stijl. Ik hou in ieder geval van een strakke ‘Italiaanse’ lijn. De stof en voering hadden we al snel gekozen en het geheel oogt naar mijn mening heel jong, chique en stijlvol.”

“Het geheel oogt naar mijn mening heel jong, chique en stijlvol.”

Kusmoment, Huwelijk in het bos, liefde
Sluiten jasje voor de ceremonie, Strik je das, Champagne das

Waarom heb je niet voor een driedelig pak gekozen?

“Dat past niet bij mij. Ik zou me daar niet 100% comfortabel in voelen.”

Heeft de outfit en pasvorm je achteraf verrast?

“Ja, maar dan positief. Toen het pak gemaakt was hebben we het hemd ingemeten en in bestelling genomen. Ook de accessoires heb ik toen samen met Michael uitgekozen. Uiteindelijk hebben we alles nog één keer als geheel gepast en was ik direct overtuigd van de genomen keuzes.”

Schuine klepzakken maatpak, Pochet, details, kinderjurk
Champagne schenken, Champagne moment

Hoe zou je Michael & Giso typeren?

“Jong, dynamisch, stijlvol en ondernemend. Ik vind dat de heren de klant zeer persoonlijk behandelen en benaderen en daardoor merk je dat ze zeer begaan zijn om een goed product af te leveren.”