Interview Heleen

Stage lopen bij Michael & Giso

Heleen van Os:
'Je bent direct part of the team.'

heleen
Michael & Giso Amsterdam

Fotograaf: Marilyn Bartman

Een half jaar lang heeft Heleen stage gelopen bij Michael & Giso. Wat begon als een project voor 6 maanden werd al snel een contract voor langere tijd. De afgelopen tijd heeft zij zich ontwikkeld tot een jong professional die weet wat ze wil. Komend jaar start ze daarom in Amerika aan een minor. Dit betekent voor nu een einde bij Michael & Giso en het begin van een nieuw avontuur. Word jij de nieuwe Heleen binnen ons bedrijf?

Waarom wilde je in eerste instantie graag bij Michael & Giso stage lopen?

“Eigenlijk ben ik ‘per ongeluk’ terecht gekomen bij Michael & Giso. Het oorspronkelijke plan was om naar Zuid-Afrika te vertrekken. Toen ik tijdens de stage oriëntatie middag op Avans in contact kwam met Bob was er direct een klik. Het plan op naar Zuid-Afrika te vertrekken werd een stuk minder interessant en Amsterdam begon steeds meer mijn aandacht te trekken. Zowel het merk als het team en de werkzaamheden spraken mij erg aan. Ik werd zo enthousiast dat ik besloot Breda te verlaten en mijn droom om ooit nog eens in Amsterdam te wonen uit te laten komen. Dit was de uitgelezen kans mijn netwerk te vergroten, nieuwe vrienden te maken en een begin te maken aan mijn carrière in de modebranche.”

Je had een afwisselend takenpakket, welke werkzaamheden hebben je het meest verrast?

“De studie Ondernemerschap & Retail Management is erg breed. Wat voor mij erg prettig is aangezien ik voor mijn stage totaal niet wist welke kant ik op wilde. Dit was ook de reden dat de stagewerkzaamheden bij Michael & Giso mij zo aanspraken. Hier heb ik de kans gekregen bij alle facetten mee te kijken en te werken. Door de vrijheid die ik kreeg heb ik kunnen ontdekken wat ik leuk vind en waar mijn sterke punten liggen. Al snel kwam ik erachter dat ik het regelen en organiseren erg leuk vind. Naast ordermanagement heb ik mij ook beziggehouden met het organiseren van events, shoots en klanttevredenheid. Elke dag is anders bij Michael & Giso, dat maakt het werk enorm leerzaam en uitdagend.”

"Tijdens mijn stage heb ik ontdekt dat ik mijn ondernemende skills kon gebruiken, dit wordt juist gewaardeerd."

Hoe vond je het om in het team van Michael & Giso terecht te komen?

“Vanaf dag 1 was er direct begeleiding en kwam iedereen geïnteresseerd over. Een eerste dag is natuurlijk altijd spannend, maar door het fijne ontvangst voelde ik mij snel op mijn gemak. Het is een relatief klein team waardoor iedereen elkaar ook goed kent. Om elkaar nog beter te leren kennen investeert Michael & Giso regelmatig in teamuitjes. Ondanks dat ik stagiaire was mocht ik tijdens alle teamuitjes mee, hierdoor voel je direct dat je ‘part of the team’ bent. Daarnaast betrok Michael mij volledig in het proces en mocht ik deelnemen aan alle events.”

Michael Giso Amsterdam

Stoffenhuis: Ariston

Welke tip zou jij mee willen geven aan de nieuwe stagiaire in Amsterdam?

“Ik denk dat het belangrijk is om aan te geven waarin jij jezelf wilt ontwikkelen, dan krijg jij daar ook de ruimte voor. Uiteraard moet je hard werken maar in ruil daarvoor krijg je een mooie stagevergoeding, de kans om je netwerk te vergroten, en een goed begin te maken in je carrière als professional. Mijn tip is om altijd bij de georganiseerde events aanwezig te zijn, hierdoor ontmoet je enorm veel inspirerende mensen. Je kan je netwerk uitbreiden en jouw sociale skills verbeteren. Ondanks dat het wellicht buiten de gebruikelijke stage-uren valt, zie ik dit echt als een investering in de toekomst.”

Welke karaktereigenschappen moet de nieuwe stagiaire volgens jou zeker bezitten?

“Dat is een lastige vraag omdat ik denk dat iedereen zijn eigen talent heeft. Ondanks dat je er nog niet helemaal uit bent waar jouw sterke punten liggen, krijg je bij Michael & Giso de mogelijkheid om dit via je stage te ontdekken. Het is handig als je sociaal, hardwerkend en gemotiveerd bent. Daarnaast wordt het enorm gewaardeerd als je zelf initiatief neemt. Er is veel vrijheid maar je moet hier ook mee om kunnen gaan. Geef duidelijk aan waar jouw ambities liggen, dan wordt er altijd gekeken hoe jij dit doel kan bereiken.”

Stage begeleider Michael Oei

Als stagebegeleider en eigenaar van Michael & Giso vind ik het belangrijk iemands sterke kanten te leren kennen en deze te ontwikkelen en in te zetten voor het bedrijf. Als iemand iets nieuws wil leren gaan we samen kijken hoe we dit aan kunnen pakken. Het persoonlijke ontwikkelingsproces van een student is ontzettend leuk om te mogen begeleiden.

Je bent zelfs naar Amsterdam verhuisd, hoe heb je jouw tijd in amsterdam ervaren?

“Mijn tijd in Amsterdam was echt fantastisch! In het begin had ik een beetje stress over het vinden van een huis, aangezien er natuurlijk veel vraag en weinig aanbod is in Amsterdam. Michael & Giso was erg betrokken in dit proces en hebben hun contacten ingezet om mij te helpen. Naast mijn stage had ik zeker de ruimte om Amsterdam te ontdekken. Met name het aanbod van restaurants en cafés sprak mij direct aan. Ik blijf natuurlijk een bourgondische Brabander dus ik ga graag uit eten of lekker borrelen. In Amsterdam zijn oneindig veel leuke restaurantjes om te ontdekken. Ook eigenaar Michael is een liefhebber dus regelmatig gingen wij sparren over nieuwe ‘hotspots’. Verder vind ik dat mensen in Amsterdam enorm open minded zijn en dit gaf mij regelmatig nieuwe inzichten.”

Wat is je grootste learning die je meeneemt vanuit je stage?

“Van nature ben ik erg perfectionistisch waardoor ik in het begin van mijn stage weinig keuzes durfde te maken. Uiteraard ben je dan nog aan het aftasten wat wel en niet kan binnen het bedrijf. Tijdens mijn stage heb ik ontdekt dat ik mijn ondernemende skills kon gebruiken, dit wordt juist gewaardeerd. Bovendien heb ik veel geleerd van de mensen die ik tijdens mijn stage heb gesproken. In het begin vond ik het best eng om op mensen af te stappen, maar gedurende mijn stage heb ik mijn sociale skills wel verder ontwikkeld. Daarbij heb ik natuurlijk in de grote stad gewoond. Als je ambitie hebt om ooit in Amsterdam te wonen, is je stage een mooie periode om de stad te ontdekken. Aangezien er veel verschillende type mensen wonen, verbreed dit je horizon en doe je nieuwe inzichten op. Ik ben enorm dankbaar dat ik na mijn stage bij Michael & Giso mocht blijven werken.”

Michael & Giso Amsterdam

Heleen van Os:
'Je bent direct part of the team.'

Fotograaf: Marilyn Bartman

Een half jaar lang heeft Heleen stage gelopen bij Michael & Giso. Wat begon als een project voor 6 maanden werd al snel een contract voor langere tijd. De afgelopen tijd heeft zij zich ontwikkeld tot een jong professional die weet wat ze wil. Komend jaar start ze daarom in Amerika aan een minor. Dit betekent voor nu een einde bij Michael & Giso en het begin van een nieuw avontuur. Word jij de nieuwe Heleen binnen ons bedrijf?

Waarom wilde je in eerste instantie graag bij Michael & Giso stage lopen?

“Eigenlijk ben ik ‘per ongeluk’ terecht gekomen bij Michael & Giso. Het oorspronkelijke plan was om naar Zuid-Afrika te vertrekken. Toen ik tijdens de stage oriëntatie middag op Avans in contact kwam met Bob was er direct een klik. Het plan op naar Zuid-Afrika te vertrekken werd een stuk minder interessant en Amsterdam begon steeds meer mijn aandacht te trekken. Zowel het merk als het team en de werkzaamheden spraken mij erg aan. Ik werd zo enthousiast dat ik besloot Breda te verlaten en mijn droom om ooit nog eens in Amsterdam te wonen uit te laten komen. Dit was de uitgelezen kans mijn netwerk te vergroten, nieuwe vrienden te maken en een begin te maken aan mijn carrière in de modebranche.”

heleen

Je had een afwisselend takenpakket, welke werkzaamheden hebben je het meest verrast?

“De studie Ondernemerschap & Retail Management is erg breed. Wat voor mij erg prettig is aangezien ik voor mijn stage totaal niet wist welke kant ik op wilde. Dit was ook de reden dat de stagewerkzaamheden bij Michael & Giso mij zo aanspraken. Hier heb ik de kans gekregen bij alle facetten mee te kijken en te werken. Door de vrijheid die ik kreeg heb ik kunnen ontdekken wat ik leuk vind en waar mijn sterke punten liggen. Al snel kwam ik erachter dat ik het regelen en organiseren erg leuk vind. Naast ordermanagement heb ik mij ook beziggehouden met het organiseren van events, shoots en klanttevredenheid. Elke dag is anders bij Michael & Giso, dat maakt het werk enorm leerzaam en uitdagend.”

Hoe vond je het om in het team van Michael & Giso terecht te komen?

“Vanaf dag 1 was er direct begeleiding en kwam iedereen geïnteresseerd over. Een eerste dag is natuurlijk altijd spannend, maar door het fijne ontvangst voelde ik mij snel op mijn gemak. Het is een relatief klein team waardoor iedereen elkaar ook goed kent. Om elkaar nog beter te leren kennen investeert Michael & Giso regelmatig in teamuitjes. Ondanks dat ik stagiaire was mocht ik tijdens alle teamuitjes mee, hierdoor voel je direct dat je ‘part of the team’ bent. Daarnaast betrok Michael mij volledig in het proces en mocht ik deelnemen aan alle events.”

"Tijdens mijn stage heb ik ontdekt dat ik mijn ondernemende skills kon gebruiken, dit wordt juist gewaardeerd."

Welke tip zou jij mee willen geven aan de nieuwe stagiaire in Amsterdam?

“Ik denk dat het belangrijk is om aan te geven waarin jij jezelf wilt ontwikkelen, dan krijg jij daar ook de ruimte voor. Uiteraard moet je hard werken maar in ruil daarvoor krijg je een mooie stagevergoeding, de kans om je netwerk te vergroten, en een goed begin te maken in je carrière als professional. Mijn tip is om altijd bij de georganiseerde events aanwezig te zijn, hierdoor ontmoet je enorm veel inspirerende mensen. Je kan je netwerk uitbreiden en jouw sociale skills verbeteren. Ondanks dat het wellicht buiten de gebruikelijke stage-uren valt, zie ik dit echt als een investering in de toekomst.”

Michael Giso Amsterdam

Welke karaktereigenschappen moet de nieuwe stagiaire volgens jou zeker bezitten?

“Dat is een lastige vraag omdat ik denk dat iedereen zijn eigen talent heeft. Ondanks dat je er nog niet helemaal uit bent waar jouw sterke punten liggen, krijg je bij Michael & Giso de mogelijkheid om dit via je stage te ontdekken. Het is handig als je sociaal, hardwerkend en gemotiveerd bent. Daarnaast wordt het enorm gewaardeerd als je zelf initiatief neemt. Er is veel vrijheid maar je moet hier ook mee om kunnen gaan. Geef duidelijk aan waar jouw ambities liggen, dan wordt er altijd gekeken hoe jij dit doel kan bereiken.”

Je bent zelfs naar Amsterdam verhuisd, hoe heb je jouw tijd in Amsterdam ervaren?

“Mijn tijd in Amsterdam was echt fantastisch! In het begin had ik een beetje stress over het vinden van een huis, aangezien er natuurlijk veel vraag en weinig aanbod is in Amsterdam. Michael & Giso was erg betrokken in dit proces en hebben hun contacten ingezet om mij te helpen. Naast mijn stage had ik zeker de ruimte om Amsterdam te ontdekken. Met name het aanbod van restaurants en cafés sprak mij direct aan. Ik blijf natuurlijk een bourgondische Brabander dus ik ga graag uit eten of lekker borrelen. In Amsterdam zijn oneindig veel leuke restaurantjes om te ontdekken. Ook eigenaar Michael is een liefhebber dus regelmatig gingen wij sparren over nieuwe ‘hotspots’. Verder vind ik dat mensen in Amsterdam enorm open minded zijn en dit gaf mij regelmatig nieuwe inzichten.”

Wat is je grootste learning die je meeneemt vanuit je stage?

“Van nature ben ik erg perfectionistisch waardoor ik in het begin van mijn stage weinig keuzes durfde te maken. Uiteraard ben je dan nog aan het aftasten wat wel en niet kan binnen het bedrijf. Tijdens mijn stage heb ik ontdekt dat ik mijn ondernemende skills kon gebruiken, dit wordt juist gewaardeerd. Bovendien heb ik veel geleerd van de mensen die ik tijdens mijn stage heb gesproken. In het begin vond ik het best eng om op mensen af te stappen, maar gedurende mijn stage heb ik mijn sociale skills wel verder ontwikkeld. Daarbij heb ik natuurlijk in de grote stad gewoond. Als je ambitie hebt om ooit in Amsterdam te wonen, is je stage een mooie periode om de stad te ontdekken. Aangezien er veel verschillende type mensen wonen, verbreed dit je horizon en doe je nieuwe inzichten op. Ik ben enorm dankbaar dat ik na mijn stage bij Michael & Giso mocht blijven werken.”

michael-giso-1-amsterdam

Amsterdam: Stage Retail & Marketing

Ontwikkel jezelf tot jong professional in de modebranche.

Breda: Stage Retail & Marketing

Jij wordt mede-verantwoordelijk voor het professionele voorkomen van de shop in Breda.

Meet the team: over Michael & Giso

Ontmoet het personeel van Michael & Giso en bekijk of onze visie bij jou aansluit.

Breda: Stage Marketing & Communicatie

Ontwikkel jouw online skills in het hartje van Breda.