Zandvoort – Milan Dontje

Milan Dontje

Circuit Zandvoort

milan-circuit-zandvoort

Milan droomde er als kind al van om autocoureur te worden. En dat is hem gelukt. Als Europees GT4-kampioen laat hij zijn sporen na binnen de racewereld. Bekijk de prachtige shoot met Milan Dontje op Circuit Zandvoort en lees het inspirerende interview.

Double breasted • Ariston Hopsack

'Het is altijd mijn jongensdroom geweest om de 24 uur van Le Mans te winnen!'

Wat is het hoogtepunt in je carrière?

“Dat jaar werd ik Europees kampioen GT4, de een na hoogste klasse in de toerwagens. Dit was echt een geweldig hoogtepunt. Ik zie alle mogelijkheden die ik vorig jaar heb gekregen als een beloning voor al het harde werk. Een andere hoogtepunt waar ik nog steeds heel trots op ben is het Nederlands Kampioenschap in de koningsklasse van de karting.

Hoe bereid jij je voor op een race?

“Ik ben denk ik een van de weinige coureurs die het belangrijk vindt om totaal relaxt te zijn. Mijn voorbereiding is vergelijkbaar met die van de legendarische coureur James hunt. Rustig een praatje maken met het team en daarbij een kalmerende sigaret. Dit klinkt niet heel professioneel, maar voor mij werkt dit om het beste uit mezelf te halen.”

Wat is jouw ultieme carrière doel?

“In de racewereld is het moeilijk een plekje te bemachtigen bij de fabriek. Daarnaast wil ik de 24 uur van Spa winnen. Dit is een van de meest competitieve wedstrijden in de GT3 klasse. Hier doe ik dit jaar aan mee, dus wie weet behaal ik dit doel dit jaar al wel. Mijn jongensdroom is altijd geweest om de 24 uur van Le mans te winnen. Genoeg dromen dus!”

Fotografie door Marilyn Bartman

Circuit Zandvoort

Milan Dontje

Milan droomde er als kind al van om autocoureur te worden. En dat is hem gelukt. Als Europees GT4-kampioen laat hij zijn sporen na binnen de racewereld. Bekijk de prachtige shoot met Milan Dontje op Circuit Zandvoort en lees het inspirerende interview.

'Het is altijd mijn jongensdroom geweest om de 24 uur van Le Mans te winnen!'

Wat is het hoogtepunt in je carrière?

“Dat jaar werd ik Europees kampioen GT4, de een na hoogste klasse in de toerwagens. Dit was echt een geweldig hoogtepunt. Ik zie alle mogelijkheden die ik vorig jaar heb gekregen als een beloning voor al het harde werk. Een andere hoogtepunt waar ik nog steeds heel trots op ben is het Nederlands Kampioenschap in de koningsklasse van de karting.'

Hoe bereid jij je voor op een race?

“Ik ben denk ik een van de weinige coureurs die het belangrijk vindt om totaal relaxt te zijn. Mijn voorbereiding is vergelijkbaar met die van de legendarische coureur James hunt. Rustig een praatje maken met het team en daarbij een kalmerende sigaret. Dit klinkt niet heel professioneel, maar voor mij werkt dit om het beste uit mezelf te halen.”

Wat is jouw ultieme carrière doel?

“In de racewereld is het moeilijk een plekje te bemachtigen bij de fabriek. Daarnaast wil ik de 24 uur van Spa winnen. Dit is een van de meest competitieve wedstrijden in de GT3 klasse. Hier doe ik dit jaar aan mee, dus wie weet behaal ik dit doel dit jaar al wel. Mijn jongensdroom is altijd geweest om de 24 uur van Le mans te winnen. Genoeg dromen dus!”