STIJLTIPS VOOR JE PANTALON

In de meeste standaard pakkenzaken is de pantalon niet meer dan een onderdeel van het pak, en van ondergeschikt belang. Laat staan dat je er losse pantalons kunt kopen. Dit terwijl er talloze optionele accenten te bedenken zijn voor de pantalon, waarmee je jouw persoonlijke stijl nog beter kunt tonen. Lees hieronder meer over de verschillende pantalon optiesย die Michael & Giso te bieden heeft.

Algemeen

De pantalon is een kledingstuk dat je, in tegenstelling tot je jasje, de hele dag draagt. Het is dus erg belangrijk dat de pantalon functioneel is. Bij ons benย jeย hiervoor aan het goede adres. Door maar liefst 14 meetpunten te hanteren, kunnen wij je pantalon tot op deย millimeter nauwkeurig voor je samenstellen.

Zijtrekkers in plaats van een riem

Een pantalon zonder riem straalt maatwerk uit en geeft je bovendien extra mogelijkheden op het gebied van schoen- en stofkeuze. Je kunt afkomen van de overbodige riemlussen op de pantalon, door te gaan voor zijtrekkers. Deze trekkenย de band iets aan (0-3 centimeter), daarnaast is het ook gewoon een opvallend en stijlvolย item. Je hebt de zijtrekkers in drie vormen: op de broeksband, onder de broeksband en midden achter. De riemlussen laat je hierbij achterwege.

image-pantalonblog-1

Wel of geen sokken?

Sokken zijn niet altijd even mooi onder een pantalon, er zijn dan ook tal van andere opties, die een stuk stijlvoller zijn. Als de pantalon slank en op lengte wordt gemeten, raden wij bijvoorbeeld aan om voetsokken te dragen. Zo blijft de enkel onbedekt.

Lengte van de pantalon

Wij meten de pantalon het liefst precies tot op de schoen aan. Doordat wij de pantalon schuin laten snijden, zal deze achterop de schoen echter iets lager vallen. Dit zorgt voor een kleine knik in de voorplooi. Heb je de pantalon liever iets langer? Geen probleem. Geef het aan tijdens het meten en we regelen dit voor je.

Wel of geen omslag?

Of je wel of geen omslag wenst, is volledig afhankelijk van je eigenย voorkeuren. Zelfย vinden wij het mooi om bij een slanke en relatief korte pantalon een omslag te gebruiken. Dit maakt de pantalon net iets excentrieker.

Shirt grip, voor extra stevigheid

De shirt grip is een smalle rubberen band aan de binnenzijde van de pantalon, dieย zorgt voor extra stevigheid. Hierdoor blijven zowel het shirt, als de pantalon beter op hun plaats zitten. Dit is naar onze meningย de beste manier om het shirtย strak in de pantalon te houden.

Private Tailor at Michael & Giso.